A/S Det Østasiatiske Kompagni - pressemeddelelse

EAC Foods konsoliderer vækstplatform med køb af førende kød- og pølseproducent og nyt distributionscenter


 

  • Købet af den venezuelanske kød- og pølseproducent, som markedsfører sine produkter under kvalitetsvaremærket Montserratina, giver adgang til nye og komplementære produktsegmenter for EAC Foods.
  • Købet tilfører vigtig ny produktionskapacitet og skaber nye muligheder for vækst og ekspansion gennem udnyttelse af kompetencer og synergier.
  • EAC Foods køber alle aktier i Montserratina og tilfører en årlig omsætning på omkring USD 30 mio. (ifølge historisk anvendt regnskabspraksis) med en EBITDA-margin på omkring 9%.
  • Åbningen af nyt stort distributionscenter styrker konkurrenceevnen yderligere og skaber en stærk platform for yderligere vækst og udvikling for EAC Foods.
  •  

EAC Foods har i dag gennemført købet af Montserratina, en førende producent af forarbejdet kød og friske pølser. Handlen tilfører en årlig omsætning på omkring USD 30 mio. (ifølge historisk anvendt regnskabspraksis) med en EBITDA-margin på omkring 9%.

Desuden har EAC Foods i februar taget sit nye nationale distributionscenter i brug i Venezuela. Distributionscentret øger EAC Foods’ kapacitet til at lagre køle- og frostvarer betydeligt og giver samtidig strategisk fleksibilitet til håndtering af flere produkttyper. Distributionscenteret repræsenterer en investering på USD 38 mio., som er finansieret lokalt.

Begge investeringer er i tråd med ØK’s vækststrategi for EAC Foods og vil bidrage til en yderligere styrkelse af EAC Foods’ markedsposition. 

Købet af Montserratina

Montserratina er en succesrig, familieejet virksomhed med et kvalitetsvaremærke, der er anerkendt for høj produktkvalitet og baseret på forarbejdede kødprodukter i typisk spansk stil. Produktporteføljen er primært fokuseret på friske pølser, barbecue- og charcuterivarer, som er komplementære produkter til EAC Foods sortiment. 

Montserratina’s produktionsfaciliteter er moderne og har betydelig overskydende kapacitet. Købet giver EAC Foods mulighed for at udvide sit sortiment af varemærkeprodukter og ekspandere til nye og attraktive produktsegmenter og samtidig drage fordel af EAC Foods’ unikke kompetencer inden for forretningsprocesser og administration kombineret med effektiv markedsføring, salg og distribution. 

Indvielse af nyt nationalt distributionscenter

EAC Foods har åbnet sit nye nationale distributionscenter i Cagua, der har kapacitet til at lagre 11.600 paller à 1.000 kilo ved forskellige køle- og frysetemperaturer. Med det 12.000m2 store distributionscenter er det nu muligt at håndtere forretningens produkter langt mere effektivt og bedre imødekomme efterspørgslen i markedet. 

Udover en mere effektiv håndtering af de eksisterende kølede og ikke-kølede produkter, er det nye distributionscenter en markant styrkelse af EAC Foods’ aktiviteter inden for frostvarer, som giver adgang til helt nye markedssegmenter. Kombineret med EAC Foods’ landsdækkende køledistribution bidrager centret til en langt mere effektiv national lagerstyring og en unik forsyning af markedet for frostvarer, som ingen andre virksomheder i Venezuela er i stand til. 

Centret er indrettet med avancerede sikkerheds-, sundheds- og miljøinstallationer, der bidrager til sikre arbejdsbetingelser og høj produktionsstabilitet. 

Kommentarer fra ledelsen

Niels Henrik Jensen, ØK’s adm. direktør & CEO:

“Købet af Montserratina er i sig selv en mindre transaktion for ØK, men kombineret med åbningen af det nye, nationale distributionscenter er det et vigtigt strategisk skridt for vores forretning i Venezuela, som både styrker vores kapacitet og skaber et unikt grundlag for en fortsat ekspansion af vores aktiviteter”.

“Investeringerne er finansieret lokalt i overensstemmelse med vores strategi om at anvende forretningens stærke pengestrømme til fortsat udvikling og dermed sikre vore aktiver mod inflation og øge værdiskabelsen til gavn for vores aktionærer.” 

 

         Yderligere information:
         Niels Henrik Jensen, administrerende direktør & CEO
         3525 4300
         nhj@eac.dk


Attachments

K Pressemeddelelse_Styrkelse af vkstplatform udsendt 170311.pdf