Kutsu yhtiökokoukseen


Mariehamn, 2011-03-18 16:15 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- ÅLANDSBANKEN ABP       PÖRSSITIEDOTE     18.3.2011 klo 17.15                   

Kutsu yhtiökokoukseen

Ålandsbanken Abp:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 14. huhtikuuta 2011 klo 15.00 Alandica kulttuuri- ja kongressitalossa, Strandgatan 29, Maarianhamina.

Yhtiökokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen ja äänestyslippujen jakaminen aloitetaan klo 14.00.

A. Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat

1. Kokouksen avaaminen

2.  Kokouksen järjestäytyminen

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen

4. Kokouksen laillisuuden toteaminen

5.  Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen

6.  Vuoden 2010 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen
     Toimitusjohtajan katsaus.

7.  Tilinpäätöksen vahvistaminen

8.  Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen
 Hallitus ehdottaa, että tilikaudelta 1.1.2010 – 31.12.2010 ei makseta osinkoa.

9.  Vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

10.  Hallituksen jäsenten palkkioista päättäminen
 Hallituksen nimitysvaliokunta ehdottaa, suurimpia osakkeenomistajia kuultuaan, että hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio (15.000 euroa) ja jäsenen vuosipalkkio (12.000 euroa) säilytetään ennallaan, kuitenkin siten, että Ahvenanmaan maakunnan ulkopuolella asuva hallituksen jäsen saa vuosipalkkion kaksinkertaisena.
 Valiokunta ehdottaa edelleen, että puheenjohtajan kokouspalkkio (1.000 euroa) ja jäsenen kokouspalkkio (750 euroa) hallituksen kokouksiin osallistumisesta säilytetään ennallaan.
 Merkitään, että hallituksen jäsenen kokouspalkkion ehdotetaan myös koskevan osallistumista tilintarkastusvaliokunnan kokouksiin.

11.  Hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen
 Hallituksen nimitysvaliokunta ehdottaa, suurimpia osakkeenomistajia kuultuaan, että hallitukseen valitaan seitsemän jäsentä. 

12.  Hallituksen jäsenten valitseminen
 Hallituksen jäsenet Kent Janér ja Teppo Taberman ovat kieltäytyneet uudelleenvalinnasta. Hallituksen nimitysvaliokunta ehdottaa, suurimpia osakkeenomistajia kuultuaan, että
- hallituksen jäsenet Sven-Harry Boman, Agneta Karlsson, Göran Lindholm, Leif Nordlund ja  Anders Wiklöf valitaan uudelleen, sekä
- Kaj-Gustaf Bergh, toimitusjohtaja Kirkkonummelta ja Per Axman, yrittäjä Tukholmasta, valitaan uusiksi jäseniksi
 toimikaudelle, joka jatkuu seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka.

13.  Tilintarkastajan palkkiosta päättäminen
 Hallituksen tilintarkastusvaliokunta ehdottaa, että tilintarkastajille maksetaan palkkio laskun perusteella.

14.  Tilintarkastajien lukumäärästä päättäminen
 Hallituksen tilintarkastusvaliokunta ehdottaa, että valitaan kolme varsinaista tilintarkastajaa ja yksi varatilintarkastaja. 
    
15.  Tilintarkastajan valitseminen
 Hallituksen tilintarkastusvaliokunta ehdottaa, suurimpia osakkeenomistajia kuultuaan, että KTH-tilintarkastajat Leif Hermans, Bengt Nyholm ja Terhi Mäkinen valitaan uudelleen varsinaisiksi tilintarkastajiksi ja että KHM-tilintarkastaja Erika Sjölund valitaan uudelleen varatilintarkastajaksi toimikaudelle, joka jatkuu seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka.
 
16.  Hallituksen ehdotus yhtiöjärjestyksen muutokseksi
 Ålandsbanken Abp on hakenut Finanssivalvonnalta lupaa harjoittaa kiinnitysluottopankkitoimintaa kiinnitysluottopankkitoiminnasta annetun lain (688/2010) mukaisesti. Hallitus ehdottaa täten, että yhtiöjärjestyksen § 2 (Verksamhet) selvennetään seuraavasti siten, että on nimenomaan kattaa kiinnitysluottopankkitoiminnan:

Nykyinen sanamuoto: Bolaget, som i denna bolagsordning benämns Banken, bedriver såsom affärsbank i kreditinstitutlagen (121/2007) för inlåningsbanker avsedd kreditinstitutsverksamhet. Banken tillhandahåller även sådana investeringstjänster och sidotjänster som avses i 5 § och 15 § lagen om värdepappersföretag (922/2007). 

Ehdotettu sanamuoto: Bolaget, som i denna bolagsordning benämns Banken, bedriver såsom affärsbank i kreditinstitutslagen (121/2007) för inlåningsbanker avsedd kreditinstitutsverksamhet. Banken tillhandahåller även sådana investeringstjänster och sidotjänster som avses i 5 § och 15 § lagen om värdepappersföretag (922/2007). Banken bedriver även hypoteksbanksverksamhet i enlighet med lagen om hypoteksbanksverksamhet (688/2010).

17.  Hallituksen ehdotus hallituksen valtuuttamisesta päättämään omien osakkeiden hankkimisesta
Kannustinohjelmia koskevien uusien säännöstöjen johdosta hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallitus valtuutetaan päättämään enintään 25 000 kappaleen yhtiön omien B-osakkeiden hankkimisesta.
Omien osakkeiden hankkiminen voi tapahtua suunnattuna hankkimisena osakeyhtiölain 15 luvun 6 §:n mukaisesti ja hankinta tapahtuu yhtiön omalla vapaalla pääomalla hankintapäivänä julkisessa kaupankäynnissä NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä (Pörssi) muodostuvaan hintaan. Osakkeet hankitaan ja maksetaan Pörssin sääntöjen mukaisesti.
Osakkeet hankitaan tarkoituksena toteuttaa yhtiön kannustinohjelma.
Valtuutus sisältää oikeuden päättää kaikista muista omien B-osakkeiden hankkimista koskevista ehdoista. Hallitus ehdottaa, että valtuutus on voimassa seuraavan varsinaisen yhtiönkokouksen loppuun saakka, kuitenkin enintään 30.6.2012 saakka.

18.  Hallituksen ehdotus hallituksen valtuuttamisesta päättämään osakeannista
 Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallitus valtuutetaan päättämään yhtiön hallussa olevien enintään 25 000 kappaleen yhtiön omien B-osakkeiden luovuttamisesta osakeannilla yhtenä tai useampana eränä. 
 Valtuutus sisältää oikeuden luovuttaa yhtiön hallussa olevia yhtiön omia B-osakkeita maksua vastaan tai maksutta sekä poiketa osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta, mikäli siihen on painavia taloudellisia syitä (suunnattu anti). Yhtiön omien B-osakkeiden luovutus osakeannilla tapahtuu tarkoituksena toteuttaa yhtiön kannustinohjelma.
 Valtuutus sisältää oikeuden päättää kaikista osakeantia koskevista ehdoista.
 Valtuutus on voimassa viisi vuotta yhtiökokouksen päätöksestä lukien.

19.  Kokouksen päättäminen

B.  Yhtiökokousasiakirjat
Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat hallituksen ja sen valiokuntien ehdotukset sekä tämä kokouskutsu ovat saatavilla Ålandsbanken Abp:n internetsivuilla osoitteessa www.alandsbanken.fi.
Ålandsbanken Abp:n vuosikertomus, joka sisältää tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen, on saatavilla mainituilla internetsivuilla.
Hallituksen ehdotukset ja tilinpäätösasiakirjat ovat myös saatavilla pääkonttorissa ja yhtiökokouksessa. Näistä asiakirjoista sekä tästä yhtiökokouskutsusta lähetetään pyydettäessä jäljennökset osakkeenomistajille. Yhtiökokouksen pöytäkirja on nähtävillä edellä mainituilla internetsivuilla viimeistään 21. huhtikuuta 2011 alkaen.

C. Ohjeita yhtiökokoukseen osallistuville

1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen
Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on maanantaina 4. huhtikuuta 2011 (yhtiökokouksen täsmäytyspäivä) rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle suomalaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.
Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua viimeistään maanantaina 11. huhtikuuta 2011 klo 16.00 mennessä.
Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua:
a) sähköpostitse yhtiokokous@alandsbanken.fi tai www.alandsbanken.fi/yhtiokokous
b) puhelimitse numeroon (018) 291189;
c) telefaksilla numeroon (018) 291228; tai
d) kirjeitse osoitteeseen Ålandsbanken Abp, PB 3, AX-22101 Mariehamn.
Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava osakkeenomistajan nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero sekä mahdollisen avustajan tai asiamiehen nimi ja asiamiehen henkilötunnus.
Osakkeenomistajien Ålandsbanken Abp:lle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain
yhtiökokouksen ja siihen liittyvien rekisteröintien käsittelyn yhteydessä.

Osakkeenomistajan, hänen edustajansa tai asiamiehensä tulee kokouspaikalla tarvittaessa pystyä osoittamaan henkilöllisyytensä ja / tai edustusoikeutensa.

Osakkeenomistajalla, joka on läsnä yhtiökokouksessa, on osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus yhtiökokouksessa käsiteltävistä asioista.

2. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat
Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja, tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa.
Mikäli osakkeenomistaja osallistuu yhtiökokoukseen usean asiamiehen välityksellä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa.
Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan alkuperäisinä Ålandsbanken Abp:lle, PB 3, AX-22101 Mariehamn, ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

3. Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistaja
Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen niiden osakkeiden nojalla, joiden perusteella hänellä olisi oikeus olla merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 4. huhtikuuta 2011. Osallistuminen edellyttää lisäksi, että osakkeenomistaja on näiden osakkeiden nojalla merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön tilapäiseen osakasluetteloon viimeistään maanantaina 11. huhtikuuta 2011 klo 10.00. Hallintarekisteriin merkittyjen osakkeiden osalta tämä katsotaan ilmoittautumiseksi yhtiökokoukseen.

Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajaa kehotetaan pyytämään hyvissä ajoin omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien rekisteröitymistä tilapäiseen osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen. Omaisuudenhoitajan tilinhoitajayhteisö ilmoittaa hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, merkittäväksi yhtiön tilapäiseen osakasluetteloon viimeistään edellä mainittuun ajankohtaan mennessä.
 
4. Muut ohjeet ja tiedot
Ålandsbanken Abp:llä on tämän kokouskutsun päivänä yhteensä 5 180 910 A-sarjan osaketta, jotka edustavat 103 618 200 ääntä, ja 6 355 212 B-sarjan osaketta, jotka edustavat 6 355 212 ääntä, eli yhteensä 11 536 122 osaketta ja 109 973 412 ääntä. Kukin A-osake oikeuttaa yhtiökokouksessa 20 ääneen ja kukin B-osake yhteen ääneen, kuitenkin huomioiden yhtiöjärjestyksen 8 §:ssä säädetty äänioikeusrajoitus.

Maarianhamina 18. maaliskuuta 2011

Hallitus