Finnairilla kolme miljoonaa mobiililähtöselvitystä


Finnair on edelläkävijä mobiilipalveluiden tarjoamisessa lentomatkustajille. Suosituin Finnairin mobiilipalveluista on mobiililähtöselvitys, mistä kertoo maaliskuussa saavutettu huikea kolmen miljoonan lähtöselvityksen lukumäärä. Muista mobiilipalveluista suosituksi on noussut mobiiliupgrade eli matkustusluokan korottaminen matkapuhelimella. Finnairilla on käytössään yhteensä yhdeksän erilaista mobiilipalvelua.

− Finnairin tarjoamat palvelut perustuvat viimeisimpään teknologiaan ja ovat erittäin helppokäyttöisiä, vastaaminen viestiin onnistuu yhdellä näppäimellä. Älytekstiviestiin pohjautuvan ratkaisun etuna on, että palvelun käyttö ei edellytä puhelimeen laitettavia erillisiä ohjelmistoja vaan käyttäminen tapahtuu helposti, nopeasti ja turvallisesti, kertoo Finnairin sähköisen liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja Tom Källström.

Finnairin asiakkaat ovat voineet tehdä lähtöselvityksen tekstiviestillä vuodesta 2004, ja nykyisin lähes puolet kaikista Finnairin lähtöselvityksistä tehdään sähköisesti netissä tai matkapuhelimen kautta. Finnair on selkeä edelläkävijä mobiililähtöselvitysmäärissä myös kansainvälisesti.

Lähitulevaisuudessa Finnairin asiakkaiden on mahdollista myös maksaa mobiilisti erilaisia matkustukseen liittyviä palveluja, kuten erikoisaterioita lennoille, sekä erillisiä tuotteita, kuten pääsylippuja Finnair Spa & Saunas -kylpylään.

− Asiakaslupauksemme on Designed for you, ja se näkyy myös sähköisten palveluiden kehittämisessä ja sitä kautta parantuvana asiakaskokemuksena. Finnair tarjoaa sähköisten palvelujen edelläkävijänä asiakkaille yhä joustavampia ja monipuolisempia palveluja, kertoo Finnairin asiakaspalvelujohtaja Anssi Komulainen.

Finnair julkaisi maaliskuussa osoitteessa m.finnair.com matkapuhelinkäyttäjille suunnatun palveluympäristön, joka kerää yhteen matkustamiseen liittyviä palveluja sekä tarjoaa kattavasti matkustamiseen liittyviä ohjeita ja vinkkejä. Palvelu tuo asiakkaan käyttöön matkustamista helpottavia toimintoja, kuten matkapuhelimella tehtävän lähtöselvityksen, mahdollisuuden muokata omaa varausta tai tarkistaa lennon tilan. Asiakkaan saatavilla on myös tietoa matkustuksen eri vaiheista, yli 50 kohteesta sekä kartat yli 40 lentokentästä.

Finnairin mobiilipalvelut:
− Check-in-tarkastuskortti matkapuhelimella
− Upgrade with points: matkustusluokan korottaminen matkapuhelimella
− ViaHelsinki Message: sisäänpääsy Finnair Spa & Saunas -kylpylään Helsinki-Vantaan lentoasemalla tekstiviestiin vastaamalla   
− Schedule change Notification: tekstiviestit aikataulumuutoksissa                            
− Delayed Departure Notification: tekstiviestit lennon myöhästymistilanteissa
− Irregularities Messages: tekstiviestit poikkeustilanteissa
− Airport Changes Notifications: tekstiviestit lentoasematason muutoksissa
− Delayed Baggage Notification: jälkeen jääneestä laukusta tiedottaminen
− Oman varauksen tiedot: mobiiliselaimella osoitteessa m.finnair.com, sisältää mahdollisuuden vaihtaa istuinpaikkaa, päivittää omat yhteystiedot sekä matkustukseen liittyvää yleistä tietoa, kuten lentojen lähtö- ja tuloajat ja lentoasematietoja

Mobiilimaksamisen älytekstiviestijärjestelmän ovat kehittäneet BookIT Oy ja Luottokunta.

Finnair Oyj
Viestintä
24.3.2011

Lisätietoja: Tom Källström, sähköisen liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja,
p. 09 818 8820
Kuvapankki: www.finnair.com/gallery
Finnairin blogi: http://blogit.finnair.fi
Finnair Facebookissa: www.facebook.com/finnair
Finnair konsernisivut: www.finnairgroup.com
Feel Finnair http://feel.finnair.com
via.Helsinki: www.viahelsinki.com