AS Tallinna Vesi nõukogu kinnitas 2010. aasta majandustulemused

AS Tallinna Vesi nõukogu kinnitas 2010. aasta auditeeritud majandustulemused, Ettevõtte müügitulu ning kasuminäitajad võrreldes 28. jaanuaril avaldatud esialgsete tulemustega ei muutunud.


Ettevõtte käive põhitegevusest, st veevarustuse- ja kanalisatsiooniteenuse müügist, vähenes 0,1 protsendi võrra 706,7 miljoni kroonini (45,2 miljoni euroni) ning ärikasum nendest tegevustest suurenes 10,1 protsendi võrra 377,9 miljoni kroonini (24,2 miljoni euroni). Meie põhitegevuse osas oli reaalne tulukus investeeritud kapitalilt 5,5 protsenti 2010. aastal ja 6,30 protsenti viieaastasel perioodil 2006-2010, mis on samal tasemel teiste erastatud vee-ettevõtete poolt teenitud tulukuse määraga.

AS Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith märkis, et muudatused regulatiivses keskkonnas jätavad Ettevõtte väga ebakindlasse olukorda, eriti seoses igasuguse sisulise dialoogi toimumiseta Konkurentsiameti ja AS Tallinna Vesi vahel küsimustes, mis puudutavad lepinguliselt määratud tariifimuudatusi. „Olukord on seda üllatavam, et AS Tallinna Vesi on täitnud või ületanud kõiki erastamisel sõlmitud lepinguga võetud kvaliteedinõudeid tallinlaste ja Tallinna linna hüvanguks,“ ütles Plenderleith, lisades et Ettevõtte jätkab sama kõrgetasemelise teenuse osutamist kõikidele oma klientidele ka sellel vahepealsel ebakindlal perioodil. „AS Tallinna Vesi erastamisleping ning teenusleping allkirjastati heas usus ning täielikus vastavuses Euroopa Liidu ning Eesti seadustega. Teeme kõik, mis meie võimuses, et tagada lepingute jätkuv täielik täitmine, sest nendest lepingutest on siiani sündinud märkimisväärset kasu Tallinna elanikele ning loodetavasti sünnib ka edaspidi,“ rõhutas Plenderleith.

Ettevõtte nõukogu otsustas nädala võrra lükata edasi aktsionäride korralise koosoleku toimumise aja 24. maile 2011.

         Priit Koff
         avalike suhete juht
         AS Tallinna Vesi
         6262209
         priit.koff@tvesi.ee


Attachments

2010_ar_est_eek.pdf 2010_ar_est_eur.pdf