Ordinær generalforsamling i North Media A/S fredag den 25. marts 2011 - Resumé


Den 25. marts 2011

Selskabsmeddelelse nr. 06-11

 

Ordinær generalforsamling i North Media A/S fredag den 25. marts 2011

Generalforsamlingen blev gennemført i henhold til den udsendte dagsorden.

Ledelsens beretning blev forelagt, og årsrapporten for 2010 blev godkendt. Koncernen realiserede i 2010 en markant resultatfremgang og opnåede i 2010 et EBIT resultat før særlige poster på 110,2 mio. kr., hvilket er en fremgang på 90,7 mio. kr. i forhold til 2009. Siden 2008 er resultatet forbedret med 164,6 mio. kr.

Den væsentligste årsag til koncernens resultatfremgang er øget omsætning og positiv udvikling i kvalitet og effektivitet inden for distributionsenheden.

Årets aktiviteter og tiltag blev præget af ekstrem lav aktivitet på markedet for stillingsannoncering både i avisen og på internettet, hvilket gør omsætnings- og indtjeningsudviklingen utilfredsstillende for Søndagsavisen, Ofir og MatchWork.

Koncernen har et stærkt likviditetsmæssigt fundament med likvide beholdninger på 99,4 mio. kr. samt beholdning af værdipapirer på 48,8 mio. kr. pr. 31. december 2010.

Årets resultat efter skat blev 85,8 mio. kr. i 2010.

I ledelsens beretning tilkendegav adm. direktør Lars Nymann Andersen, at North Media koncernen i 2010 realiserede en markant og meget tilfredsstillende resultatfremgang, trods vanskelige markedsvilkår. Koncernen har i 2010 overordnet set udbygget markedspositionen og etableret et stærkere indtjenings- og likviditets-fundament.

Adm. direktør Lars Nymann Andersen bemærkede endvidere, at bestyrelsen indstiller, at der ikke udbetales ordinært udbytte, og at bestyrelsen planlægger at udbetale et ekstraordinært udbytte på 12-14 kr. pr. aktie svarende til 240-280 mio. kr. Udbetalingen vil finde sted i maj 2011, såfremt beslutning herom træffes.

Generalforsamlingen godkendte årsrapporten for 2010, og meddelte bestyrelse og direktion decharge samt godkendte det i årsrapporten indeholdte forslag til disponering af årets resultat.

Bestyrelsens indstilling om, at der ikke udbetales ordinært udbytte, blev vedtaget.

Til bestyrelsen genvalgtes Richard Bunck, Peter Rasztar, Steen Gede og Ulrik Holsted-Sandgreen. Bestyrelsen består herefter af Richard Bunck, Peter Rasztar, Steen Gede og Ulrik Holsted-Sandgreen.

Umiddelbart efter afholdelsen af generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Richard Bunck som formand og Peter Rasztar som næstformand.

Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab blev, som foreslået af Bestyrelsen, genvalgt.

Yderligere oplysninger kan fås hos adm. direktør Lars Nymann Andersen, der kan kontaktes på telefon 39577000.

 

Med venlig hilsen

North Media A/S

 

Richard Bunck

Bestyrelsesformand