Atsiribojimas nuo „Lietuvos ryto“ žurnalisto M. Jokūbaičio straipsnyje „Braška vadovo kėdė“ pateiktos informacijos


Vilnius, Lietuva, 2011-03-28 11:21 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 2011 m. kovo 26 d. dienraščio „Lietuvos rytas“ straipsnyje „Braška vadovo kėdė“, kurio autorius žurnalistas Marius Jokūbaitis, pateikti faktai neatitinka tikrovės ir yra klaidinantys.

AB „Lietuvos dujos“ atsiriboja nuo straipsnyje pateikiamos informacijos ir informuoja, kad nei jos valdybos nariai, „E.ON Ruhrgas AG“ ir OAO „Gazprom“ atstovai, nei įmonės vadovybė nėra šio straipsnio informacijos šaltiniai. 

AB „Lietuvos dujos“ valdyba 2011 m. kovo 24 d. posėdyje apsvarstė Lietuvos Respublikos energetikos ministerijos 2011 m. vasario 8 d. rašte išdėstytą reikalavimą dėl bendrovės generalinio direktoriaus Viktoro Valentukevičiaus atstatydinimo iš užimamų pareigų. Prieš šį siūlymą balsavo „E.ON Ruhrgas AG“ atstovaujantys Dr. Peter Frankenberg ir Uwe Fip bei OAO „Gazprom“ atstovaujantys Dr. Valery Golubev ir Kirill Seleznev. Lietuvos Respublikos energetikos ministeriją atstovaujantis Romas Švedas nusišalino nuo balsavimo. 

AB „Lietuvos dujos“ valdyboje yra 5 nariai – po du valdybos narius iš „E.ON Ruhrgas AG“ ir OAO „Gazprom“, vienas valdybos narys iš Lietuvos Respublikos energetikos ministerijos.

 

 

Kontaktinis asmuo:

Sigita Petrikonytė - Jurkūnienė

Atstovė spaudai

tel. (8 5) 236 02 58