RusForest: RusForest undersöker möjligheterna att emittera ett obligationslån


I syfte att fortsätta sin expansion inom avverkning och sågverk, undersöker RusForest AB ("RusForest" eller "Bolaget") möjligheterna att emittera ett obligationslån om maximalt 400 miljoner kr.

Sedan Bolagets företrädesrättsemission i november 2010 har RusForest etablerat sig som ett av få pan-ryska skogsbolag med verksamhet i både Sibirien och den europeiska delen av Ryssland genom förvärvet av LDK-3 - en närvaro som kommer att stärkas ytterligare genom det föreslagna förvärvet av Nord Timber Group. Utöver detta har Bolaget investerat i nya skogsarrenden, utrustning samt i Magistralnijsågverket som planerar att starta testproduktion i april 2011.

Efter företrädesrättsemissionen återbetalade RusForest även en stor del av Bolagets lån, inklusive det tidigare obligationslånet som emitterades i februari 2010. Av Bolagets totala skulder om 172,2 miljoner SEK per den 31 december 2010, var endast 42,6 miljoner kr räntebärande skulder (varav 9,0 miljoner kr relaterade till räntebärande skulder direkt associerade med tillgångar som innehas för försäljning). Med en balansomslutning om 1.151,3 miljoner kr är RusForest sålunda väl rustat för att kunna finansiera kommande expansion även med lån.

För att fortsätta sin expansion inom skogstillgångar, avverkningskapacitet och sågverken, har styrelsen i RusForest således anlitat E. Öhman J:or Fondkommission AB för att undersöka möjligheten att anskaffa kapital om maximalt 400 miljoner kr i obligationsmarknaden.

Stockholm, den 28 mars 2011

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Martin Hermansson, VD, telefon: +7 903 015 64 65, +7 985 921 92 32

eller

Erik Löfgren, External Relations, telefon: +46 705 45 34 20

 

Om RusForest
RusForest är ett skogs- och sågverksbolag verksamt i östra Sibirien samt Archangelskregionen i Ryssland. RusForest förfogar över omkring 2 miljoner m3 årliga avverkningsrätter genom långfristiga skogsarrenden, och utnyttjar dessa resurser för att tillverka en rad olika sågade trävaror. Östra Sibirien är känt för sin högkvalitativa Angartall och sibiriska lärk medan Archangelskregionen, i nordvästra Ryssland, har ett högkvalitativt gran- och tallbestånd liknande det som återfinns i norra Sverige.

RusForests målsättning är att utvecklas till ett ledande oberoende integrerat skogs- och sågverksbolag i Ryssland med en årlig avverkning om 1,8–2,0 miljoner m3 och en årlig sågproduktion om 550.000–600.000 m3 under de kommande fyra åren.

RusForest erbjuder en unik möjlighet att investera i den ryska skogssektorn: www.rusforest.com RusForest AB:s Certified Adviser på First North är E. Öhman J:or Fondkommission AB.


Attachments