Myllykoski Oyj: Tilintarkastuskertomus 2010


Myllykoski Oyj: Tilintarkastuskertomus 2010

Myllykoski Oyj Pörssitiedote 31.3.2011 klo 19:00
Myllykoski Oyj:n tilintarkastaja on antanut vuodelta 2010 oheisen tilintarkastuskertomuksen, joka sisältää lisätieto-kappaleen.

"TILINTARKASTUSKERTOMUS

Myllykoski Oyj:n yhtiökokoukselle

Olen tilintarkastanut Myllykoski Oyj:n kirjanpidon, tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja hallinnon tilikaudelta 1.1. – 31.12.2010. Tilinpäätös sisältää konsernin taseen, laajan tuloslaskelman, laskelman oman pääoman muutoksista, rahavirtalaskelman ja liitetiedot sekä emoyhtiön taseen, tuloslaskelman, rahoituslaskelman ja liitetiedot.

Hallituksen ja toimitusjohtajan vastuu

Hallitus ja toimitusjohtaja vastaavat tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimisesta ja siitä, että konsernitilinpäätös antaa oikeat ja riittävät tiedot EU:ssa käyttöön hyväksyttyjen kansain­välisten tilinpäätösstandardien (IFRS) mukaisesti ja että tilinpäätös ja toimintakertomus antavat oikeat ja riittävät tiedot Suomessa voimassa olevien tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimista koskevien säännösten mukaisesti. Hallitus vastaa kirjanpidon ja varainhoidon valvonnan asianmukaisesta järjestämisestä ja toimitusjohtaja siitä, että kirjanpito on lain­mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty.

Tilintarkastajan velvollisuudet

Velvollisuutenani on antaa suorittamani tilintarkastuksen perusteella lausunto tilin­päätöksestä, konsernitilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta. Tilintarkastuslaki edellyttää, että noudatan ammattieettisiä periaatteita. Olen suorittanut tilintarkastuksen Suomessa noudatettavan hyvän tilintarkastustavan mukaisesti. Hyvä tilintarkastustapa edellyttää, että suunnittelen ja suoritan tilintarkastuksen hankkiakseni kohtuullisen varmuuden siitä, onko tilinpäätöksessä tai toiminta­kertomuksessa olennaista virheellisyyttä, ja siitä, ovatko emoyhtiön hallituksen jäsenet tai toimitusjohtaja syyllistyneet tekoon tai laiminlyöntiin, josta saattaa seurata vahingonkorvaus­velvollisuus yhtiötä kohtaan taikka, rikkoneet osakeyhtiölakia tai yhtiöjärjestystä.

Tilintarkastukseen kuuluu toimenpiteitä tilintarkastusevidenssin hankkimiseksi tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen sisältyvistä luvuista ja niissä esitettävistä muista tiedoista. Toimen­piteiden valinta perustuu tilintarkastajan harkintaan, johon kuuluu väärinkäytöksestä tai vir­heestä johtuvan olennaisen virheellisyyden riskien arvioiminen. Näitä riskejä arvioidessaan tilintarkastaja ottaa huomioon sisäisen valvonnan, joka on yhtiössä merkityksellistä oikeat ja riittävät tiedot antavan tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimisen kannalta. Tilin­tarkastaja arvioi sisäistä valvontaa pystyäkseen suunnittelemaan olosuhteisiin nähden asian­mukaiset tilintarkastustoimenpiteet mutta ei siinä tarkoituksessa, että hän antaisi lausunnon yhtiön sisäisen valvonnan tehokkuudesta. Tilintarkastukseen kuuluu myös sovellettujen tilinpäätöksen laatimisperiaatteiden asianmukaisuuden, toimivan johdon tekemien kirjanpidol­listen arvioiden kohtuullisuuden sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yleisen esittä­mis­tavan arvioiminen.

Käsitykseni mukaan olen hankkinut lausuntoni perustaksi tarpeellisen määrän tarkoitukseen soveltuvaa tilintarkastusevidenssiä.

Lausunto konsernitilinpäätöksestä

Lausuntonani esitän, että konsernitilinpäätös antaa EU:ssa käyttöön hyväksyttyjen kansain­välisten tilinpäätösstandardien (IFRS) mukaisesti oikeat ja riittävät tiedot konsernin taloudelli­sesta asemasta sekä sen toiminnan tuloksesta ja rahavirroista.

Lausunto tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta

Lausuntonani esitän, että tilinpäätös ja toimintakertomus antavat Suomessa voimassa olevien tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimista koskevien säännösten mukaisesti oikeat ja riittävät tiedot konsernin sekä emoyhtiön toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen tiedot ovat ristiriidattomia.

Lisätieto

Haluan kiinnittää huomiota hallituksen toimintakertomuksen kohtaan Riskitekijät sekä konserni­tilinpäätöksen liitetietoihin Laatimisperusta ja Rahoitusriskien hallinta. Yhtiön rahoitus­tilanne on tiukka ja tilanteen korjaaminen edellyttää merkittävää tulok­sen parantumista ja rahoituksen edelleen järjestämistä. Pääomalainat erääntyvät touko­kuussa 2011. Hallitus uskoo, että meneillään olevat rahoitusneuvottelut saatetaan posi­tii­vi­seen lopputulokseen lähi­aikana koskien pääomalainojen ja muiden vuonna 2011 erään­tyvien lainojen takaisin­maksua.

Yhtiön osakkeiden myynnistä on tehty sopimus joulukuussa 2010, mihin liittyen on sovittu myös yhtiön rahoituksen uudelleen järjestämisestä. Kaupan toteuttaminen edel­lyttää kilpailu­viranomaisten lupaa.

Edellä mainittujen tekijöiden toteutumiseen liittyy epävarmuutta, josta johtuva rahoitus­riski saattaisi toteutuessaan vaikuttaa merkittävästi yhtiön kykyyn jatkaa toimintaa. Tilin­­päätökseen ei ole tehty korjauksia, jotka saattaisivat seurata tämän epävarmuuden toteutumisesta.

Helsingissä, 31. maaliskuuta 2011
Mauri Palvi
KHT"

 

MYLLYKOSKI OYJ

Sverre Norrgård
toimitusjohtaja
puh. 09 3489 640

 

MYLLYKOSKI on perheomistuksessa oleva kansainvälinen paperiteollisuusyhtiö, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa, ja jolla on lisäksi maailmanlaajuinen myyntiverkosto. Yrityksen suomalaiset juuret ulottuvat vuoteen 1892. MYLLYKOSKI valmistaa puupitoisia päällystämättömiä ja päällystettyjä painopapereita sekä sanomalehtipaperia, joita myydään julkaisijoille, painotaloille ja jälleenmyyjille kaikkialla maailmassa.

MYLLYKOSKI on yksi maailman suurimmista painopapereiden tuottajista. Myllykosken seitsemän paperitehtaan kokonaiskapasiteetti on vuosittain lähes 3 miljoonaa tonnia paperia, mukaan lukien yhteistyökumppani Rhein Papier GmbH. MYLLYKOSKI työllistää noin 2 600 henkilöä.

MYLLYKOSKI tunnetaan edelläkävijänä uusien teknologioiden käytössä ja kierrätyskuitupohjaisten paperien valmistuksessa. Myllykosken visiona on olla merkittävä painopaperibrändi, joka tunnetaan luovuudestaan ja myönteisistä liiketoimintaratkaisuistaan.