Dėl Įmonių grupė "ALITA", AB valdybos priimtų nutarimų, 2011 m. balandžio 29 d. šaukiamo visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkės papildymo ir sprendimų projektų papildytais klausimais

Alytus, Lietuva, 2011-04-15 14:31 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 2011 m. balandžio 15 d. Bendrovės valdyba nutarė:

1.Bendrovės įstatinio kapitalo mažinimas.

2.Bendrovės įstatų naujos redakcijos patvirtinimas.

3.Sprendimų vykdymas.

1. Papildyti Bendrovės eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo, kuris įvyks 2011 m. balandžio 29 d. 12 val. darbotvarkę papildomais klausimais :

Patvirtinti tokią eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo, kuris įvyks 2011m. balandžio 29 d. 12 val. darbotvarkę:

1. Bendrovės 2010 m. metinio pranešimo paskelbimas.
  2. Auditoriaus išvados paskelbimas.
  3. 2010 m. Bendrovės metinių finansinių ataskaitų rinkinio tvirtinimas.
  4. 2010 m. pelno (nuostolių) paskirstymo tvirtinimas.
  5. 2010 m. metinių konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinio tvirtinimas.
  6. Audito įmonės rinkimas ir audito paslaugų apmokėjimo sąlygų nustatymas.
  7. Bendrovės įstatinio kapitalo mažinimas.
  8. Bendrovės įstatų naujos redakcijos patvirtinimas.
  9. Sprendimų vykdymas.

2. Pasiūlyti tokius sprendimų projektus eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo papildytais darbotvarkės klausimais:

1.Bendrovės įstatinio kapitalo mažinimas.

Siūlomas projektas:

1.1.                Sumažinti Bendrovės įstatinį kapitalą nuo 27 153 793 (dvidešimt septynių milijonų šimto penkiasdešimties trijų tūkstančių septynių šimtų devyniasdešimt trijų) LTL iki 150 000 (vieno šimto penkiasdešimties tūkstančių) LTL.

1.2.                Bendrovės įstatinio kapitalo sumažinimo tikslas – panaikinti Bendrovės balanse įrašytus nuostolius.

1.3.                Bendrovės įstatinio kapitalo mažinimo būdas – Bendrovės akcijų anuliavimas.

1.4.                Bendrovės akcininkams nuosavybės teise priklausantis akcijų skaičius mažinamas žemiau nurodyta tvarka:

1.4.1.             Akcijos anuliuojamos visiems Bendrovės akcininkams proporcingai jiems nuosavybės teise priklausančių akcijų nominaliai vertei.

1.4.2.             Akcininkams, pakeistų Bendrovės įstatų įregistravimo Juridinių asmenų registre dienos pabaigoje turintiems daugiau negu 1 (vieną) akciją, liekantis akcijų skaičius paskaičiuojamas pakeistų Bendrovės įstatų įregistravimo Juridinių asmenų registre dienos pabaigoje jų turimų akcijų skaičių padauginant iš koeficiento 0,00552409 (sumažintas įstatinis kapitalas padalintas iš dabartinio įstatinio kapitalo, aštuoni skaičiai po kablelio) ir apvalinant tokia tvarka:

• jeigu akcijų skaičiaus trupmeninė dalis yra 0,5 ar daugiau – akcijų skaičius iki sveiko skaičiaus bus apvalinamas į didesnę pusę;
  • jeigu akcijų skaičiaus trupmeninė dalis yra mažiau negu 0,5 – akcijų skaičius iki sveiko skaičiaus bus apvalinamas į mažesnę pusę (tokiu atveju susidaręs skirtumas tarp sveiko skaičiaus ir trupmeninės jo dalies nebus kompensuojamas).

1.4.3.             Akcininkams, kuriems pagal šiame sprendime nurodytas akcijų keitimo taisykles po apvalinimo tenkantis Bendrovės akcijų skaičius bus mažesnis už 1 (vieną), bus paliekama po 1 (vieną) Bendrovės akciją.

1.4.4.             Nustačius, kad akcininkams pagal šiame sprendime nurodytą tvarką apskaičiuotas akcijų skaičius (toliau – Paskaičiuotas akcijų skaičius) viršija 150 000 (vieną šimtą penkiasdešimt tūkstančių), t.y. Bendrovės akcijų skaičių po Bendrovės įstatinio kapitalo sumažinimo (toliau – Maksimalus akcijų  skaičius), akcijų skaičius akcininkui, kuriam Paskaičiuotas akcijų skaičius yra didžiausias, mažinamas tokiu skaičiumi, kuris bus lygus Paskaičiuotų akcijų skaičiaus ir Maksimalaus akcijų skaičiaus skirtumui.

1.4.5.             Nustačius, kad Paskaičiuotas akcijų skaičius yra mažesnis negu Maksimalus akcijų skaičius, akcijų skaičius akcininkui, kuriam Paskaičiuotas akcijų skaičius yra didžiausias, didinamas tokiu skaičiumi, kuris bus lygus Paskaičiuotų akcijų skaičiaus ir Maksimalaus akcijų skaičiaus skirtumui.

1.5.Prieš dokumentų įstatinio kapitalo sumažinimui įregistruoti pateikimą Juridinių asmenų registro tvarkytojui bus kreipiamasi dėl prekybos Bendrovės akcijomis stabdymo AB NASDAQ OMX Vilnius biržoje. Numatoma, kad prekyba Bendrovės akcijomis bus stabdoma iki tos dienos, kai Juridinių asmenų registro tvarkytojas įregistruos Bendrovės įstatus su numatytu mažesniu įstatiniu kapitalu ir Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas atliks bendrosios finansinių priemonių sąskaitos koregavimą, nebent būtų reikalinga minėtą prekybą sustabdyti ilgesniam laikotarpiui.

1.6.Nustatyti, kad po Bendrovės įstatinio kapitalo sumažinimo, Bendrovės įstatinis kapitalas bus padalintas į 150 000 (vieną šimtą penkiasdešimt tūkstančių) paprastąsias vardines Bendrovės akcijas, kurių kiekvienos nominali vertė 1 (vienas) LTL.

2. Bendrovės įstatų naujos redakcijos patvirtinimas

Siūlomas projektas:

Patvirtinti naują bendrovės įstatų redakciją.

3.Sprendimų vykdymas

Siūlomas projektas:

Pavesti Bendrovės generaliniam direktoriui Pauliui Kibišai atlikti visus veiksmus, susijusius su Bendrovės įstatinio kapitalo mažinimu ir Bendrovės įstatų naujos redakcijos pasirašymu bei registravimu Lietuvos Respublikos Juridinių asmenų registre, taip pat parengti, pasirašyti ir pateikti Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registrui ir (arba) kitoms institucijoms visus reikalingus dokumentus bei atlikti visus būtinus veiksmus, reikalingus pirmiau nurodytiems sprendimams įgyvendinti. Bendrovės generalinis direktorius Paulius Kibiša turi teisę perįgalioti (išduoti įgaliojimą) bet kuriuos kitus asmenis atlikti bet kuriuos iš aukščiau nurodytų veiksmų.

Generalinis direktorius Paulius Kibiša

Papildomą informaciją teikia generalinis direktorius Paulius Kibiša, tel. (8 315) 57243.

Attachments

isankstinio balsavimo biuletenis.pdf istatai_projektas_lt.pdf