GRAZAX® tildeles tilskud i Danmark

Resume: Der er godt nyt til danske græspollenallergikere. Lægemiddelstyrelsen i Danmark har besluttet, at allergipatienter kan få generelt tilskud til behandling med GRAZAX®.


København, 2011-04-18 08:15 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --
ALK meddeler, at Lægemiddelstyrelsen har besluttet at tildele GRAZAX® generelt tilskud pr. 2. maj 2011.

ALKs adm. direktør Jens Bager siger: ”Det er godt nyt, at Lægemiddelstyrelsen har besluttet at tildele danske græspollenallergikere tilskud til behandling af deres allergi med GRAZAX®. Behandlingen reducerer symptomerne ved græspollenallergi, men behandler samtidig årsagen til allergi og virker også efter afslutning af den treårige behandling.” 

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at tilskuddet er klausuleret til at omfatte følgende patienter (citat fra Lægemiddelstyrelsens afgørelse): ”Patienter med dokumenteret græspollenallergi med allergisk rhinoconjunctivitis uden samtidig græspollenrelateret astma, der:

  • ikke opnår tilstrækkelig sygdomskontrol med optimal symptomatisk behandling med antihistaminer og nasalsteroid, eller hvor denne behandling medfører uacceptable bivirkninger, og
     
  • er stærkt motiverede for immunterapi og med forventelig god compliance”

Bedre allergibehandling i Danmark
GRAZAX® har været godkendt af myndighederne i alle EU-lande siden 2006 og er tilskudsberettiget i alle større europæiske lande.

”Med beslutningen om at yde generelt tilskud til GRAZAX® får danske patienter adgang til den samme effektive og nemme behandling, som allerede er udbredt i de fleste lande i Europa, hvor både læger, patienter og myndigheder har taget GRAZAX® til sig,” siger Jens Bager.

Denne meddelelse ændrer ikke ved ALKs forventninger til regnskabsåret 2011.

 

ALK-Abelló A/S

Jens Bager
Adm. direktør

 Kontaktperson: Jens Bager, adm. direktør, tlf. 4574 7576

Om GRAZAX®
GRAZAX® reducerer symptomerne ved græspollenallergi og giver vedvarende forbedring af livskvaliteten efter afsluttet behandling. GRAZAX® behandler årsagen til allergi. GRAZAX® er en hurtigt opløsende tabletvaccine til behandling af græspollenallergi hos børn og voksne. Den tages en gang dagligt af patienten selv.

GRAZAX® blev godkendt af myndighederne i 27 EU-lande i 2006. Det kliniske udviklingsprogram for GRAZAX® er det største udviklingsprogram, der nogensinde er blevet gennemført med en allergivaccine. Der er gennemført 15 randomiserede, dobbeltblindede placebokontrollerede kliniske studier med GRAZAX® med i alt 3.744 patienter, og der er publiceret 27 videnskabelige artikler. GRAZAX® har nu været anvendt i ca. 54.000 behandlingsår.

Om ALK
ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er verdens førende virksomhed inden for allergivaccination (immunterapi) – en unik behandling af selve årsagen til allergi. Virksomheden har ca. 1.700 medarbejdere og datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Merck og Torii Pharmaceutical Co. Ltd. om kommercialisering af tabletbaseret allergivaccination i henholdsvis Nordamerika og Japan. Selskabet har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Læs mere på www.alk-abello.com.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 45 74 75 27, mobil 22 61 25 25
Presse: Martin Barlebo, tlf. 45 74 79 01, mobil 20 64 11 43


Attachments

FM_07_11DK -180411.pdf