TStudy tar sig in på den kinesiska utbildningsmarknaden med produkter från Anoto


Lund, 21 april, 2011 - Anoto’s partner TStudy har gått in på den kinesiska marknaden genom att teckna ett treårigt avtal för distribution av sina interaktiva lösningar Symphony, TNote och DOTnote. Lösningarna är baserade på Anotos digitala pennteknologi och kommer att användas för klassrumsundervisning och distansutbildning i Kina.

- Efter att ha nått en stark position på vår hemmamarknad i Sydkorea expanderar TStudy nu aggressivt till andra delar av världen. Asien är en relativt outforskad marknad för Anoto där vi ser stora möjligheter för användning av Anotos teknologi, säger Andrew Hur, SVP TStudy.

- Detta är ett genombrott för Anotos produkter i Kina. Jag är mycket glad för det stora intresse som finns i Kina för TStudys lösningar, där Anotos produkter är en integrerad del, säger Torgny Hellström, VD Anoto. Värdet för Anoto är svårt att bedöma på grund av att strukturen kan komma att variera över tid och det ännu inte är fastställt om och vilka pennor Anoto ska leverera. Anotos intäkter kommer dock sannolikt att uppgå till minst 2 MUSD i royaltyn och komponenter under de kommande tre åren, fortsätter Hellström.

 

För ytterligare information:
Torgny Hellström, VD
Anoto Group AB
+46 46 540 13 00

För ytterligare information:
Andrew Hur, SVP
TStudy
+82 10 9207 3867



TStudy
TStudy tillverkar och marknadsför interaktiva utbildningslösningar. Förutom olika online-plattformar för utbildningsprogramvara, innehåller TStudys produkter Anotos digitala pennor och mönsterteknologi för att omvandla traditionell, enkelriktad och lektionsbaserad undervisning till interaktivt lärande. TStudys produkter säljs idag i Asien, Europa och USA, både inom offentliga och privata skolor. För mer information, besök www.tstudycorp.com eller ring +82-2-6206-4294.

Anoto Group AB
Anoto Group är världsledande inom digital penn- och pappersteknologi och är skapare av det första kommersiella systemet för digitala pennor och papper, vilket möjliggör snabb och pålitlig överföring av handskriven text till digital form. Anoto verkar genom ett globalt partnernätverk som fokuserar på användarvänliga lösningar för effektiv insamling, överföring och lagring av data inom olika affärsområden som t. ex. vård, bank och finans, transport och logistik samt utbildning. Anoto Group har ca 80 anställda, kontor i Lund (huvudkontor), Boston och Tokyo. Anoto Group AB:s aktie är noterad på NASDAQ OMX Nordic Small Cap-lista under tickern ANOT. För mer information: www.anoto.com


Attachments

TStudy Kina 21 april.pdf