2011 metų I ketvirčio pardavimai augo daugiau nei 4 %


               AB „Utenos trikotažas" pardavimai pirmąjį 2011 metų ketvirtį sudarė 15 mln. Lt (4,3 mln. EUR) ir buvo 4,3 % didesni palyginus su 2010 metų atitinkamu laikotarpiu.

               Konsoliduoti grupės pardavimai pirmąjį 2011 metų ketvirtį sudarė 17,8 mln. Lt. (5,1 mln. EUR) ir buvo 4,1 % didesni palyginus su 2010 metų atitinkamu laikotarpiu.

              „Pardavimų augimas pirmą ketvirtį buvo pasiektas dėka kryptingo darbo su klientais, kurie orientuojasi į aukštesnės pridėtinės vertės, ekologiškus, aukštos kokybės gaminius. Šio tipo gaminių pardavimai kompensuoja jau kelerius metus nuosekliai mažėjančius paprastų, žemesnės pridėtinės vertės gaminių pardavimus.

               Eksporto srityje vis didesnę pardavimų dalį sudaro į aukštesnį segmentą besiorientuojančios kompanijos, kaip antai, Vokietijos kompanija „Triumph“, Švedijos „Polarn O Pyret“ bei Austrijos kompanija „Palmers“, su kuriomis pradėjome bendradarbiauti tik pastaraisiais metais. Kita išsiskirianti ir palanki bendrovei tendencija - tai ekologiškų gaminių pardavimų augimas, kuris pastarąjį ketvirtį siekė beveik 50 % palyginus su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, “ – teigia AB „Utenos trikotažas“ generalinis direktorius Nerijus Vilūnas.

               Lietuvos rinkoje bendrovės pardavimai išaugo apie 25 proc. dėka intensyvesnio darbo su nuosavais prekiniais ženklais, tokiais kaip „Rokas“, „Gunda“ bei „Eko“ modelių linija. Šių prekinių ženklų trikotažo gaminiai sėkmingai  platinami  per „Utenos trikotažo“  partnerių tinklą visoje Lietuvoje bei „Maxima“ prekybos centrus. Pasak generalinio direktoriaus, netrukus AB „Utenos trikotažas“ rinkai pristatys naujas šių prekinių ženklų kolekcijas, kuriomis prekiauti pageidauja vis daugiau prekybininkų, todėl pirkėjams įsigyti trikotažo gaminius  taps patogiau.

                 Papildomą informaciją apie esminį įvykį teikia AB „Utenos trikotažas“ generalinis direktorius Nerijus Vilūnas, tel. 8 389 51445.

               Pasirašydamas šį informacinį pranešimą patvirtinu, kad pateikiama informacija yra išsami ir teisinga.

 

AB ,,Utenos trikotažas” generalinis direktorius Nerijus Vilūnas