A/s „ Olainfarm” Padomes ziņojums akcionāru pilnsapulcei


Akciju sabiedrības „Olainfarm” Padome ir iepazinusies ar Sabiedrības Valdes sagatavoto 2010. gada finanšu pārskatu un konsolidēto finanšu pārskatu, kā arī ar zvērināto revidentu slēdzienu par šiem pārskatiem. Tāpat Padome ir izvērtējusi Sabiedrības finansu stāvokli un Valdes darbu šī finansu gada laikā un ir sagatavojusi šo paziņojumu.

Padome ir ļoti apmierināta ar Sabiedrības 2010. gada finanšu rezultātiem un Valdes paveikto tālākai uzņēmuma finanšu situācijas uzlabošanai. Turpina pieaugt uzņēmuma apgrozījums, peļņa un rentabilitāte un ar intensīvu darbu pie jaunu produktu ieviešanas un jaunu tirgu apgūšanas tiek likts pamats šīs pozitīvās tendences turpināšanai. Ir paveikts ievērojams darbs dažādu finanšu risku mazināšanai, uzlaboti finansēšanas nosacījumi, uzsākta aktīva darbība Sabiedrībai pieejamo strukturālo fondu un citu līdzekļu apguvei, gada laikā sagatavoti vairāki projekti energoresursu un darbaspēka resursu efektīvākai izmantošanai. Visus no iepriekšminētajiem pasākumiem sabiedrības Valde ir veikusi saskaņojot tos ar Padomi.

2010. gads ieies Sabiedrības vēsturē ne tikai kā kārtējo apgrozījuma un peļņas rekordu gads, bet arī kā pirmais gads, kad Sabiedrības valde iesaka akcionāru pilnsapulcei izmaksāt daļu no gūtās peļņas dividendēs. Padome pilnībā atbalsta šādu Valdes ierosinājumu un pilnībā piekrīt tam peļņas apjomam, kuru Valde ierosina izmaksāt dividendēs. Padome pilnībā apzinās tos izaicinājumus, kas stāv Sabiedrības priekšā, mēģinot apgūt jaunus, līdz šim Sabiedrībai pilnīgi netipiskus noieta tirgus un uzsākt jaunu produktu ražošanu un līdz ar to izprot Valdes piesardzību iesakot dividenžu lielumu.   

Vērtējot Sabiedrības vairāku iepriekšējo gadu apgrozījuma sadalījumu pa valstīm, Padome ir vērsusi Valdes uzmanību uz nepieciešamību veikt aktīvas darbības, lai mazinātu realizācijas apjomu atkarību no kādas konkrētas valsts, kaut arī darbības uzsākšana šādos tirgos var prasīt ievērojamus finanšu līdzekļus. Padome ir gandarīta par tiem rezultātiem jaunu produktu reģistrācijā, kas jau ir sasniegti Serbijā un Albānijā un cer uz drīzu produktu realizācijas uzsākšanu šajās valstīs. Padome cer, ka Valde turpinās pielikt visas pūles, lai līdzīgi rezultāti jau tuvākajā laikā būtu vērojami arī citās valstīs un citos reģionos.

2010. gada laikā Sabiedrības Padome ir pildījusi savus pienākumus un uzraudzījusi Sabiedrības darbu saskaņā ar likumdošanu, akcionāru pilnsapulces lēmumiem, pārskatījusi finanšu atskaites un pārraudzījusi Sabiedrības vadības darbu. Pārskata gada laikā notika pavisam 13 Padomes sēdes. Sēdēs tika izskatīti Valdes ziņojumi un atskaites par darbu, plānu un budžeta izpildi, kā arī iepriekš izskatīti akcionāru pilnsapulces darba kārtībā iekļautie jautājumi un to lēmumu projekti, tika pieņemti lēmumi par Sabiedrības līdzdalību vairākos Sabiedrībai, nozarei un Olaines iedzīvotājiem būtiskos projektos. Nekādi trūkumi Sabiedrības Valdes darbībā 2009.gada laikā konstatēti netika.  Valde savā darbībā lielā mērā ir konsultējusies ar Padomi un ņēmusi vērā iepriekšminētos un citus ieteikumus Sabiedrības tālakas izaugsmes nodrošināšanai.

Padome vēlas pateikties Valdei un visiem Sabiedrības darbiniekiem par veiksmīgu darbu 2010. gadā un apsveikt Sabiedrības akcionārus ar veiksmīgiem aizvadītā gada rezultātiem.  

 

Padomes priekšsēdētājs                        Helmuts Balderis – Sildedzis

 

  

         Olainē, 2011. gada 30. aprīlī
         Ziņojumu sagatavoja:
         Salvis Lapiņš
         AS Olainfarm
         Valdes loceklis
         Rūpnīcu iela 5, Olaine
         Latvija, LV 2114
         Tel: +371 6 7013 717
         Fakss: +371 6 7013 777
         e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv