AS Tallinna Vesi juhatuse pöördumine ettevõtte aktsionäride poole


Lugupeetud AS-i Tallinna Vesi aktsionär,

Soovin käesolevas kirjas anda Teile ülevaate Ettevõttega seotud arengutest ning isiklikult kutsuda Teid kui AS-i Tallinna Vesi aktsionäri osalema korralisel üldkoosolekul 24. mail Tallinnas. Üheskoos tegutsedes ja samas suunas liikudes suudame tagada AS-i Tallinna Vesi jätkuva edu nii 2011. aastal kui ka edaspidi.

Kõigepealt sooviksin Teiega jagada rõõmu eelmisel nädalal avaldatud väga heade 1. kvartali tootmis- ja majandustulemuste üle. Võrreldes 2010. aasta 1. kvartaliga on Ettevõtte tegevustulemused paranenud pea kõikides valdkondades ning seda vaatamata erakordsele talvele. Kõige olulisemana sooviksin rõhutada, et 100% kõikidest võetud veeproovidest vastasid nõuetele ning võrreldes 2010. aasta 1. kvartaliga oli veekatkestuste kestvus vähenenud enam kui poole võrra.

Samaaegselt heade uudiste jagamisega soovib AS-i Tallinna Vesi juhatus siinkohal anda Teile ülevaate regulatsiooniga seotud küsimustest, mis võivad oluliselt mõjutada Teie investeeringute väärtust. Soovime, et Ettevõtte aktsionärina oleksite nendega kursis ning teadlikud oma õigustest ja võimalustest.

2010. aasta novembris esitas Ettevõte Konkurentsiametile T eenuslepingule vastava hinnataotluse, mis põhines rahvusvaheliselt tunnustatud regulatsiooni parimatel põhimõtetel. Eeldatavasti olete teadlikud, et tulenevalt 2010. aasta augustis vastu võetud seadusemuudatusest reguleerib 2010. aasta novembrist Ettevõtte tegevust Konkurentsiamet. Vahepealse kolmekuulise perioodi jooksul töötas Konkurentsiamet välja juhendi veesektorile tariifide arvutamiseks. Paraku ei peetud vastavate otsuste ja kõnealuse juhendi kehtestamisel tarvilikuks võtta arvesse Ettevõtte ega viimase omanike seisukohti ega ka arvamusi veesektorilt üldiselt.

Kahjuks esineb uue regulatsiooni rakendamisel olulisi puudusi tariifide arvutamises, kui võrrelda Konkurentsiameti metoodikat Maailmapanga juhtnööridega erastatud ettevõtetele.

AS Tallinna Vesi ootab jätkuvalt Konkurentsiameti lõplikku vastust Ettevõtte 2011. aasta hinnataotluse kohta. Vaatamata sellele, kuidas otsustavad Eesti ametivõimud juhendit rakendada, viib nende tegevus AS-i Tallinna Vesi ja viimase omanikega sõlmitud lepingu tingimuste ühepoolse rikkumiseni, kuna vastavas lepingus on kokku lepitud kindel tariifide muutmise mehhanism. Sisuliselt seatakse pikaajalistel investoritel nagu Teie, kes on ostnud aktsiaid esmase avaliku enampakkumise käigus või sellele järgnenud perioodil, seeläbi ohtu kuni pool investeeringu väärtusest. Selline käitumine ei ole kooskõlas EL seaduste ega põhimõtetega, mis kaitsevad piiriüleseid investeeringuid eesmärgiga tagada kapitali vaba liikumine EL siseturul.

AS-i Tallinna Vesi juhatus soovib Teile kinnitada, et Ettevõte on juba rakendanud ennetavaid meetmeid kaitsmaks Ettevõtet ja T eie investeeringut. Olles pühendunud õiguskindlusele ja toetades täielikult läbipaistva majandus- ja kvaliteediregulatsiooni rakendamist, ei saa Ettevõte leppida kehtivate juriidiliste lepingute vastutustundetu rikkumisega.

Soovime Teid teavitada, et Ettevõte jälgib tähelepanelikult tekkinud olukorda ning loodab kiiresti leida kõnealusele küsimusele kõigi osapoolte jaoks vastuvõetav lahendus. Seejuures julgustame kõnealuses küsimuses Teid avaldama oma muret Ettevõtte aktsionäri seisukohalt, kellele Eesti ametivõimude tegevus võib avaldada olulist rahalist mõju. Soovitame Teil ühendust võtta Euroopa Liidu Komisjoni siseturu ja -teenuste direktoraadiga (DG MARKT) kas eesti keeles või muus Euroopa Liidu ametlikus keeles. Täpsemalt kutsume Teid üles kirjutama direktoraadile F (kapitali vaba liikumine) ja direktoraadile E (teenused), mis juba analüüsivad antud juhtumit http://ec.europa.eu/dgs/internal_market/index_en.htm.

Soovin Teile kinnitada, et Ettevõte teeb omalt poolt kõik, et kaitsta AS-i Tallinna Vesi ja Teie kui Ettevõtte aktsionäride huve. Usun, et üheskoos leiame sellele küsimusele positiivse lahenduse.

AS-i Tallinna Vesi aktsionäride korraline üldkoosolek toimub 24. mail 2011 algusega kell 09.00 Radisson Blu Hotel Olümpias (Liivalaia 33, 10118 Tallinn). Korralisel koosolekul on meil võimalik üheskoos arutada, kuidas kaitsta Ettevõtte ja selle investorite õigusi ning kuidas tagada, et Ettevõte saavutaks jätkuvalt suurepäraseid tootmistulemusi ja pakuks klientidele kvaliteetset teenust ülejäänud aasta vältel.

Aktsionäride üldkoosoleku päevakord ja nõukogu ettepanekud avaldati Ettevõtte koduleheküljel 2. mail 2011. Loodan Teiega kohtuda 24. mail.

Lugupidamisega,

 

Ian Plenderleith

Juhatuse esimees

AS Tallinna Vesi

 

         Priit Koff
         avalike suhete juht
         AS Tallinna Vesi
         62 62 209
         priit.koff@tvesi.ee


Attachments

ASTV kiri aktsionaridele EST.pdf