“Olainfarm” realizācija aprīlī pieaug par 65%

AS “Olainfarm” provizoriskie 2011.gada aprīļa rezultāti liecina, ka produktu realizācija ir pieaugusi par 65%, salīdzinot ar šo periodu pērn, un veido 3,38 miljonus latu (4,81 miljonus eiro). Visstraujākais realizācijas apjoma pieaugums novērojams Kazahstānā - par 157%, Azerbaidžānā - par 153%, Ukrainā - par 133% un Tadžikistānā, kur tas palielinājies par 126%. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi 2011.gada aprīlī bija Krievija, Ukraina, Lielbritānija, Kazahstāna, Baltkrievija un Latvija.

Olaine, 2011.gada 11.maijs, 2011-05-12 06:50 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

2011. gada
 aprīlis
% no kopējās
realizācijas
izmaiņas % pret
2010. gada aprīli
Krievija 37,1% 39%
Ukraina 21,9% 133%
Lielbritānija 11,3% NA
Kazahstāna 7,6% 157%
Baltkrievija 6,1% -38%
Latvija 4,3% 23%
Kanāda 2,9% NA
Lietuva 1,6% NA
Azerbaidžāna 1,2% 153%
Tadžikistāna 1,1% 126%
Citas 5,0% -32%

Kopā 100% 65%

2011.gada četros mēnešos provizoriskais AS “Olainfarm” realizācijas apjoms sasniedzis 11,32 miljonus latu (16,11 miljonus eiro) - pieaugums par 39%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2010.gadā. Visstraujākais realizācijas apjoma pieaugums šī gada četros mēnešos vērojams Kanādā, kur tas palielinājies vairāk nekā 30 reizes, Bulgārijā – par 277%, Lielbritānijā – par 100%, Ukrainā – par 95%, Itālijā – par 89% un Latvijā, kur tas palielinājies par 60%. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi 2011.gada četros mēnešos bijuši Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Lielbritānija un Latvija.

2011. gada
4 mēneši
% no kopējās
realizācijas
izmaiņas %
pret 2010. gada 4 mēnešiem
Krievija 38,3% 12,4%
Ukraina 20,2% 94,5%
Baltkrievija 11,3% 54,2%
Lielbritānija 6,8% 100,0%
Latvija 5,9% 60,4%
Kazahstāna 3,7% -13,2%
Kanāda 1,8% 3045,5%
Uzbekistāna 1,7% 30,0%
Itālija 1,7% 88,6%
Bulgārija 1,6% 277,1%
Citas 7,1% 14,7%

Kopā 100% 39%

AS “Olainfarm” 2011.gada budžets un darbības plāns paredz, ka uzņēmuma apgrozījums 2011.gadā sasniegs 29,4 miljonus latu (41,8 miljonus eiro), bet plānotā peļņa - 5,1 miljonus latu (7,3 miljonus eiro).

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar gandrīz 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:
         Salvis Lapiņš