Cramo och Layher bildar ett strategiskt partnerskap


Vantaa, Finland, 2011-05-16 14:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Cramo Plc    Pressmeddelande 16.5.2011, kl. 15.30 (GMT+2)   

Cramo och Layher bildar ett strategiskt partnerskap     

Europas näst största maskinuthyrningskoncern, Cramo har skrivit en koncernövergripande samarbetsavtal med Europas ledande leverantör av byggställningsutrustning, det tyska bolaget Layher GmbH & Co. KG.

“Tungställning är en stor och växande verksamhet for oss, särskilt i Sverige, Finland och de baltiska länderna, och vi utvecklar affären snabbt även i våra övriga hemmamarknader” säger Martin Holmgren, chef för Fleet Management i Cramokoncernen. ”Genom avtalet med Layher får våra kunder enkelt tillgång till marknadens bredaste sortiment av tungställningsutrustning som modulställning, fasadställning, trapptorn, flyttbar ställning, hängställning, rullställning och väderskydd etc. Cramo kommer dessutom att få tillgång till specialanpassat mjukvara för dimensionering, layoutplanering och kalkylering av lämpliga ställningslösningar för varje enskilt kundprojekt. Standardiserade och kompatibla ställningssystem kommer även att medföra förbättrad samordning och ökad effektivitet inom Cramo”.

Första leverans i maj

“Överenskommelsen med Cramo är givetvis mycket viktig för oss”, säger Margot Hofmann, försäljningschef på Layher International. “Vi levererar redan idag utrustning till Cramo i vissa regioner i Finland, men genom avtalet får vi tillgång till Cramos hela marknad i Finland, Sverige och Baltikum – och på längre sikt även Cramos övriga hemmamarknader”.


För mer information, kontakta                                                            

Martin Holmgren, SVP and Fleet Manager, Cramo Group, tel: +46 (0)8 623 5400    

Margot Hofmann, Sales Manager, Layher International GmbH, tel : +49 (0) 71 35 70 382

 

Cramo är en uthyrningskoncern, specialiserad på maskinuthyrning och olika tjänster relaterade till detta, samt uthyrning och försäljning av flyttbara lokaler. Cramo är Europas andra största uthyrningskoncern med en ledande position i Norden samt centrala och östra Europa genom 400 uthyrningsdepåer i femton länder. Antalet anställda i koncernen var ca 2.100 under 2010 och omsättningen uppgick till cirka 500 miljoner Euro. Koncernens moderbolag, Cramo Oyj är noterat på OMX Nordiska Börsen, i Helsingfors. www.cramo.com