Ændringer i SKAGEN AS' bestyrelse

Jan Erik Hatlem trækker sig fra sin bestyrelsespost i SKAGEN AS, efter at han er tiltrådt en ny stilling i Fana Sparebank. Ifølge den norske Lov om Sparebanker må ledende medarbejdere ikke have bestyrelsesposter i selskaber, som banken har forretningsmæssig relation til. Hatlem har været bestyrelsesmedlem i 6 år.


– Jan Henrik har repræsenteret investorerne og selv været en betydelig investor via sin tidligere arbejdsgiver Norwegian Hull Club. Han har med sin lange og vidtrækkende erfaring været en vigtig bidragyder i bestyrelsen, især inden for risikostyring og produktudvikling. Han vil derfor blive savnet, siger bestyrelsesformand Martin Gjelsvik.

Valgkomiteen vil inden for en rimelig tidsperiode påbegynde arbejdet med at indstille investorudpegede investorer til bestyrelsen. Der vil blive afholdt ekstraordinær generalforsamling på det planlagte inspirationsmøde i Stavanger Koncerthus d. 14. september. Valgkomiteens medlemmer er Mette Lundh Håkestad, Martin Petersson og Sigve Erland (formand).

For yderligere oplysninger, kontakt SKAGEN Fondene på telefon +45 33 41 76 50 eller e-mail kundeservice@skagenfondene.dk

Med venlig hilsen
SKAGEN Fondene i Danmark
Jens Elkjær og Christian Jessen
 

Om Jan Henrik Hatlem
Jan Henrik er norsk, født i 1968 og bosat i Bergen. Han var investeringschef i Norwegian Hull Club i perioden 1998-2009, hvor han havde ansvar for bl.a. kapitalforvaltning og intern kontrol. 1993-1998 arbejdede han i KPMG med bl.a. revision af forvaltningsselskaber og værdipapirfonde. Hatlem er civiløkonom fra Handelshøjskolen BI og har taget højere revisor-uddannelsen ved Norges Handelshøjskole. Hatlem har bred erfaring med bestyrelsesarbejde og blev valgt på et ekstraordinært valgmøde i september 2005. Han forlod bestyrelsen maj 2011, da han begyndte i Fana Sparebank.