EXINI: KOMMUNIKÉ FRÅN ÅRSSTÄMMA 2011 I EXINI DIAGNOSTICS AB


Lund den 31 maj 2011

Vid EXINI Diagnostics årsstämma, som hölls i Lund den 31 maj 2011, fattades följande beslut:

Stämman fastställde resultat- och balansräkning samt beslutade att utdelning för räkenskapsåret 2010 inte skulle lämnas.

Stämman beslutade om val av styrelse genom omval av Bo Håkansson, Fredrik Herslow, Olof Jarlman, Marcus Pramgård samt nyval av Jan Erik Hedborg och Henrik Perlmutter. Bo Håkansson omvaldes till styrelse-ordförande. Arvode till styrelsen för tiden till nästa årsstämma beslutades utgå med sammanlagt 180 000 d.v.s. 30 000 kronor vardera. Revisorsarvode för tiden intill slutet av nästa årsstämma föreslås utgå enligt godkänd räkning.

Stämman beslutade om principer för inrättande av valberedning samt instruktioner för denna. Valberedningen skall inrättas genom att de fyra största aktieägarna per den 31 december 2011 skall utse var sin representant, som inte är ledamot i styrelsen, till att vara ledamot av valberedningen inför årsstämman 2012. Valberedningen skall ta fram förslag till årsstämmoordförande, styrelseledamöter, styrelseordförande, styrelsearvoden, revisorer och revisorsarvode samt principer för utseende av valberedning.

Årsstämman beslutade att en sammanläggning av aktier, så att tio (10) gamla aktier ersätts av en (1) ny, skall ske. Årsstämman bemyndigade styrelsen att fastställa avstämningsdag för sammanläggningen. Beslutet om sammanläggning förutsätter för sin giltighet att aktieägare vars aktieinnehav inte är jämnt delbart med tio kostnadsfritt av en annan aktieägare erhåller kompletterande aktier upp till närmaste högre tiotal aktier samt att den aktieägare som på så sätt skänker aktier till andra aktieägare samtycker till beslutet.

Årsstämman beslutade att ändra bolagsordningen på följande punkter

  • Aktiekapitalsgränserna ändrades till lägst 6 000 000 kr och högst 24 000 000 kr
  • Gränserna för antalet aktier ändrades till lägst 6 000 000 och högst 24 000 000
  • Antalet aktieslag ändrades till att endast ett aktieslag skall finnas och att samtliga aktier efter ändringen berättigar till en röst
  • Mandattiden för revisorn ändrades till ett år
  • Kallelse till bolagsstämma ändrades till att enbart behöva införas i Post- och Inrikes Tidningar och på hemsidan. Att kallelse har skett ska sedan annonseras i Dagens Industri.

Stämmans fullständiga beslut samt protokoll finns på bolagets hemsida samt hos bolaget i Lund och skickas till de aktieägare som så önskar.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Aurell, VD, Telefon: 046-286 54 25, E-post: magnus.aurell@exini.com

Om EXINI Diagnostics AB (publ)

EXINI Diagnostics AB (publ) erbjuder kvalificerade lösningar för medicinskt beslutsstöd till sjukhus över hela världen. Systemet bygger på avancerad bildanalys genom artificiell intelligens och kan på egen hand tolka röntgenbilder och ge diagnosförslag. På så sätt används systemet som ett beslutsstöd för den diagnosticerande läkaren. EXINI arbetar med produkter för diagnos inom några av de mest frekventa folksjukdomarna såsom kranskärlssjukdom, cancer, demens och Parkinsons sjukdom. Bolaget grundades 1999 av professor Lars Edenbrandt och har idag 12 anställda. EXINI är listat på AktieTorget och har ca 250 aktieägare. Huvudägare är Bo Håkansson.

EXINI Diagnostics AB, Ideon Science Park, Scheelevägen 17, SE-223 70 Lund, Sweden Phone: +46 46 286 54 20, Fax: +46 46 286 54 29, info@exini.com, www.exini.com, VAT-no: SE556576199501