LifeCycle Pharma A/S offentliggør modtagelsen af en tildeling på 3,9 mill. kroner fra Højteknologifonden til at understøtte udviklingen af en oral kemoterapi behandlingsform


Selskabsmeddelelse nr. 7/2011

 

Til: NASDAQ OMX København A/S                                                                        Hørsholm, 6 Juni 2011

 

 

LifeCycle Pharma A/S offentliggør modtagelsen af en tildeling på 3,9 mill. kroner fra Højteknologifonden til at understøtte udviklingen af en oral kemoterapi behandlingsform

 

LifeCycle Pharma A/S (OMX:LCP) offentliggjorde i dag modtagelsen af en tildeling på 3.899.289 kroner fra Højteknologifonden til at understøtte et samarbejde med Herlev Hospital omkring udviklingen af en oral kemoterapi behandlingsform til potentielt at erstatte den eksisterende behandlingsform som kræver intravenøs administration.

 

Ny forskning fra LifeCycle Pharma A/S viser, at vise typer af intravenøs kemoterapi kan modificeres ved hjælp af LifeCycle Pharma A/S’s teknologier til en pille baseret behandlingsform, som patienten kan tage i hjemmet. Intravenøs kemoterapi behandling kan være stressende for patienterne, kan medføre bivirkninger og er dyr for sygehussystemet.

 

Nyere forskning har vist, at små daglige doser af vise typer af kemoterapi har bedre virkning end større doser givet med ugers mellemrum. Samtidig kan små daglige doser betyde, at bivirkninger minimeres. Det er imidlertid ikke praktisk muligt for hverken patienterne eller sygehussystemet, at behandle patienter med daglige kemoterapi-infusioner. Ved at udvikle en pille, som patienten kan tage i hjemmet, vil det imidlertid blive praktisk muligt at tilbyde en mindre ressourcekrævende og måske også en mere skånsom og effektiv behandling.

 

Professor, Overlæge Dorte Nielsen, Onkologisk Afdeling R, Herlev Hospital udtaler: ”Herlev Hospital ser frem til at udnytte vores store ekspertise indenfor kemoterapi til at forbedre kræftbehandlingen til glæde for vores patienter”. LifeCycle Pharma’s Udviklingsdirektør, Peter G. Nielsen udtaler: ”Vi er meget glade for tildelingen af støtten fra Højteknologifonden, som vil sætte os i stand til at udnytte vores teknologier og store erfaring indenfor dosering af vanskellige lægemiddelstoffer på pilleform til at udvikle nye kemoterapiprodukter til gavn for patienterne og samfundet”.

 

For yderligere information kontakt venligst:

 

 

LifeCycle Pharma A/S
    
John Weinberg, M.D.
SVP, Commercial Operations & Investor Relations
Phone: +1 732 321 3208
Email: jdw@lcpharma.com
 
 
Johnny Stilou
CFO
Phone: + 45 2055 3817
Email: jst@lcpharma.com

 

 

 

 

Om LifeCycle Pharma A/S (LCP)

LCP er et specialiseret farmaceutisk selskab. Klinisk udvikling er kernen i LCP's bestræbelser på at udvikle en produktportefølje som inkluderer selskabets førende produkt kandidat LCP-Tacro ™ til immunosuppression, specielt organtransplantation, samt produkter til behandling af visse kardiovaskulære sygdomme. LCP tilpasser nye teknologier på en hurtig kommerciel tidsplan. LCP's unikke, patentbeskyttede teknologiplatform MeltDose ® kan forbedre optagelse og biotilgængelighed - til lave omkostninger - ikke kun for et bredt spektrum af lægemidler som allerede er på markedet, men også for nye kemiske enheder. LCP har et lipidsænkende produkt, Fenoglide ®, der på nuværende tidspunkt forhandles på det amerikanske marked, og en varieret kort- og mellemlangsigtet pipeline med tre klinisk fase produkt kandidater og en række projekter i præklinisk udvikling. LCP er noteret på NASDAQ OMX København under handelssymbolet OMX: LCP. For yderligere information se venligst www.lcpharma.com.

 

Fremadrettede udsagn Safe-harbour

Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn. Alle udsagn andre end udsagn om historiske fakta i denne præsentation er fremadrettede udtalelser, der er forbundet med visse risici, tendenser og usikkerheder, der kan forårsage aktuelle resultater og præstationer til at afvige væsentligt fra dem, der udtrykkes i sådanne udsagn. Disse risici, tendenser og usikkerheder er i nogle tilfælde uden for vores kontrol. Ord som "regner med", "tror", "skøn", "forventer", "agter", "planlægger", "vil" og andre lignende udtryk er fremadrettede udsagn, selv om ikke alle fremadrettede udsagn indeholder disse identificerede ord. Især er nogle udtalelser om resultaterne af kliniske forsøg og potentielle myndighedernes godkendelse for LCP-TacroTM at betragte som fremadrettede udsagn. Disse fremadrettede udsagn indebærer betydelige risici og usikkerheder og er baseret på vores vurdering og fortolkning af de foreliggende data og oplysninger, aktuelle forventninger, forudsætninger, skøn og prognoser om vores forretning og den biofarmaceutiske og specialiserede farmaceutiske industri, hvori vi opererer. Vigtige faktorer, der kan påvirke vores evne til at nå de spørgsmål, der behandles i disse fremadrettede udsagn omfatter, men er ikke begrænset til, hvorvidt resultaterne af vores kliniske fase 3 studier med LCP-TacroTM opfylder forudbestemte endpoints for sådanne forsøg, og vores evne til at fuldføre udvikling af, få myndighedernes godkendelse til, og kommercialisere, LCP-TacroTM, og vores evne til at ansætte og fastholde personale i en konkurrencepræget branche, og vores afhængighed af tredjeparter at fremstille LCP-TacroTM og at gennemføre kliniske forsøg med LCP-TacroTM, konkurrence fra eksisterende behandlinger og terapier, der i øjeblikket er under udvikling, herunder Prograf® (tacrolimus), Advagraf® (tacrolimus), og belatacept, om vi er i stand til at opnå yderligere finansiering, hvis det er nødvendigt, risikoen ved beskyttelse af vores intellektuelle ejendomsret; risikoen for en negativ afgørelse i intellektuel ejendomsret retssager, og risici forbundet med strenge offentlig reguleringer af den biofarmaceutiske industri. Det er muligt at vi ikke når de planer, hensigter eller forventninger oplyst i vores fremadrettede udsagn, og du bør ikke lægge for stor vægt på vores fremadrettede udsagn, det gølder kun pr. dags dato. De faktiske resultater eller begivenheder kan afvige væsentligt fra de planer, intentioner og forventninger oplyst i de fremadrettede udsagn. Vi har ikke en politik for at opdatere eller revidere fremadrettede udsagn, og medmindre loven kræver det, påtager ingen forpligtelse til at opdatere fremadrettede udsagn.

 

 

 


Attachments

060611 LCP Udvikling af en oral kemoterapi behandlingsform.pdf