AVILON ALOITTAA SULKEMISTOIMET MAHLIANMAAN KAATOPAIKALLA


NEO INDUSTRIAL OYJ            LEHDISTÖTIEDOTE            6.6.2011 klo 13.45


AVILON ALOITTAA SULKEMISTOIMET MAHLIANMAAN KAATOPAIKAN TÄYTTÖALUEELLA

Neo Industrial Oyj:n Viskoosikuidut-toimialan muodostava Avilon Oy on käynnistänyt toimet, joilla Valkeakosken Mahlianmaan kaatopaikan täyttöalue suljetaan. Kemira Oy Säteri perusti Mahlianmaan teollisuuskaatopaikan vuonna 1982, ja sitä on laajennettu vuosien aikana. Avilonin ympäristöluvan mukaisesti noin neljän hehtaarin mittainen vanha täyttöalue on suljettava vuoden 2012 loppuun mennessä. Sulkemiseen liittyviä töitä aloitettiin jo vuonna 2008, mutta ne keskeytyivät tehtaan edellisen omistajan lopettaessa toimintansa. Avilon on tehnyt sulkemistoimien suunnittelusta ja toteutuksesta sopimuksen Ekokem-Palvelut Oy:n kanssa.

- Projekti on mittava ja teknisesti osin haastavakin toteuttaa. Avilon on kuitenkin vastuullinen toimija ympäristöasioissa ja kantaa nykysäännökset täyttävillä sulkemis­toimilla vastuunsa myös edellisten toimijoiden jätehuollon vaikutuksista, toteaa Avilonin toimitusjohtaja Heikki Hassi.

Sulkemistyöt ajoitetaan kesäaikaan, jolloin ylimääräisten vesien haitta maanrakennustöille voidaan minimoida. Alueelta suotautuvien vesien hallinta on sekä kustannuksiltaan että työmäärältään merkittävä ja suunnittelultaan vaativa projekti. Tähän työhön liittyen vanhaa suotopatopengertä kaivetaan ennen uusien, nykynormit täyttävien rakenteiden tekoa. Samassa yhteydessä käytöstä poistettava vanha suotovesiallas pumpataan tyhjäksi.

Sulkemistoimenpiteistä voi aiheutua kaatopaikan ympäristöön kesä- ja heinäkuussa hajuhaittaa tuulensuunnista riippuen. Haju johtuu maan alla tapahtuneesta anaerobisesta hajoamisesta sekä rikkipohjaisista yhdisteistä ja sen voimakkuutta on etukäteen vaikea arvioida.

Avilon pahoittelee alueen asukkaille mahdollisesti aiheutuvasta epämiellyttävästä hajusta. Haitta on vaaraton ja väliaikainen. Toimenpiteellä pyritään minimoimaan kaatopaikan ympäristövaikutuksia.

Neo Industrial Oyj

Markku E. Rentto
toimitusjohtaja

 

LISÄTIETOJA:
Laatu- ja ympäristöpäällikkö Terhi Slag, Avilon, puh. 020 7800 517 / terhi.slag@avilon.fi

www.neoindustrial.fi

Neo Industrial Oyj:n strategiana on investoida pääasiassa teollista liiketoimintaa harjoittaviin ja keskenään synergiaetuja tarjoaviin yrityksiin. Tavoitteena on aktiivisen omistajuuden avulla kehittää ostettuja yrityksiä ja luoda niihin lisää arvoa. Tuottoa sijoitukselle syntyy osinkona ja arvonnousuna. Neo Industrialin B-osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Neo Industrialin toimialat ovat Kaapeli (Reka Kaapeli, Expokabel, Nestor Cables), Viskoosikuidut (Avilon) sekä Pientaloteollisuus (Finndomo).