UUSI CONVERSE ♥ MARIMEKKO -MALLISTO SAAPUU SUOMEEN ELOKUUSSA


Marimekko Oyj, Lehdistötiedote 6.6.2011 klo 17

UUSI CONVERSE ♥ MARIMEKKO -MALLISTO SAAPUU SUOMEEN ELOKUUSSA

Conversen ja Marimekon keväällä 2011 lanseeraama yhteismallisto on ollut menestys. Seuraava naisten Converse ♥ Marimekko -mallisto tulee Suomessa kauppoihin elokuussa, ja siinä amerikkalaisen suunnittelun ikonit, Chuck Taylor All Star- ja Jack Purcell -tennarit, saavat ylleen uudet ja räväkät Marimekko-kuviot.

Syksyn 2011 mallistoon valittujen kuvioiden suunnittelijat ovat legendaarinen Maija Isola sekä nuori lahjakkuus Maija Louekari. Mukana on Marimekon kaikkien aikojen tunnetuin kuvio, Maija Isolan vuonna 1964 suunnittelema Unikko, jonka Kristina Isola on muokannut Conversen kenkiin sopivaksi. Unikko-kuosisissa tennareissa on joko kirkkaan pinkkejä tai mustia kukkia ja niissä metallinvärisiä yksityiskohtia. Mallistossa graafisen mustavalkoisena esiintyvän Paprika-kuvion Maija Isola suunnitteli vuonna 1965. Aivan uusia, Converse ♥ Marimekko -mallistoa varten suunniteltuja kuvioita ovat Maija Louekarin Kaleidoskooppi ja Poni. Kaleidoskooppi, joka näyttää maailman välkkyvinä palasina, ja Poni, jonka synnytti mielikuva pikkuponin pulleista kavionjäljistä ensilumen peittämällä niityllä, edustavat Marimekon värikästä kuviomaailmaa aidoimmillaan.

"Marimekon ja Conversen välinen yhteistyö tuntuu erittäin luonnolliselta", sanoo Marimekon design manager ja vaatetussuunnittelija Noora Niinikoski. "Kummallakin yrityksellä on vahvat, uniikit perinteet, ja ne ovat aina kulkeneet omia polkujaan. Tällaisessa ajattomassa elämäntyylissä on jotakin hyvin erityistä, ja mielestäni Converse ♥ Marimekko -tennarit kuvastavat sitä erinomaisesti."

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Marimekko syntyi halusta tuoda iloa ja kauneutta ihmisten arkeen. Vuosien saatossa useat maineikkaat muoti- ja tyyli-ikonit ovat myötävaikuttaneet siihen, että Marimekon omintakeiset kuviot kuuluvat maailman tunnetuimpiin tätä nykyä. Marimekon monipuolisessa kuviomaailmassa perinteinen kohtaa modernin ja kaupunki luonnon, aivan kuten monissa Conversen kenkämalleissakin.

Suomessa syksyn 2011 Converse ♥ Marimekko -mallisto on saatavilla valikoiduista Marimekko-myymälöistä ja jälleenmyyjiltä elokuun alusta lähtien.

Lisätietoja ja kuvakyselyt:

MARIMEKKO:
Tiina Alahuhta-Kasko, puh. 09 758 7328, tiina.alahuhta-kasko@marimekko.fi
Maarit Heikkilä, puh. 09 758 7321, maarit.heikkila@marimekko.fi

CONVERSE:
Lacy Pica, puh. +1 646-563-7830, lacy.pica@converse.com
Keith Gulla, puh. +1 646-563-7318, keith.gulla@converse.com

Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa korkealuokkaisia kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin sekä vaatteita, laukkuja ja muita asusteita. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli 73,3 miljoonaa euroa; vuoden lopussa Marimekko-myymälöitä oli 84. Vuonna 2011 keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Amerikka, Pohjois-Eurooppa ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 390 henkeä. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.fi

Converse Inc:n pääkonttori on N. Andoverissa Massachusettsissa, ja se on NIKE, Inc:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Vuonna 1908 perustettu yhtiö tunnetaan "Amerikan alkuperäisenä urheilukenkäyrityksenä" (America's Original Sports Company™). Monet sen kenkämalleista ovat saavuttaneet suorastaan legendaarisien maineen, kuten Chuck Taylor® All Star®, Jack Purcell® ja One Star®. Nykyään Conversen monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa laadukkaita lifestyle-kenkiä ja -vaatteita niin miehille kuin naisille. Conversen tuotteita myydään yhtiön omien Yhdysvalloissa sijaitsevien vähittäismyymälöiden (51 kpl) lisäksi maailmanlaajuisesti yli 160 maassa. www.converse.com