NIBE offentliggör preliminärt interimsresultat av det offentliga uppköpserbjudandet för Schulthess

NIBE Industrier AB (publ) (”NIBE”), en av de ledande värmepumpstillverkarna i Europa, har till och med den 6 juni 2011, erhållit 5.750.892 aktier i det rekommenderade frivilliga offentliga uppköpserbjudandet avseende samtliga aktier i Schulthess Group AG (”Schulthess”), det schweiziska värme-, kyl-, tvätteknologi- och hemautomationsföretaget. Inklusive de aktier som förvärvats genom aktieöverlåtelsesavtal med flera stora aktieägare innehar NIBE totalt 85,26% av aktiekapitalet och rösterna i Schulthess per slutet av acceptperioden.


Markaryd, Sweden, 2011-06-07 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Detta pressmeddelande får inte distribueras i USA, Australien, Kanada eller Japan.

 

  • Det preliminära interimsresultatet visar att totalt 5.750.892 Schulthessaktier, motsvarande 54,13% av aktiekapitalet och rösterna, har lämnats in i NIBEs erbjudande per slutet av acceptperioden den 6 juni 2011. Inklusive de aktier som köptes genom aktieöverlåtelsesavtal med flera stora aktieägare i Schulthess äger NIBE totalt 9.058.848 Schulthessaktier, motsvarande 85,26% av aktiekapitalet och rösterna.
  • Den 10 juni 2011 kommer NIBE att publicera de definitiva interimsresultaten och information om huruvida det publika uppköpserbjudandet kommer att fullföljas, det vill säga om villkoren för det publika uppköpserbjudandet har uppfyllts eller om NIBE helt eller delvis frånfaller vissa villkor. Om erbjudandet fullföljs kommer den ytterligare acceptperioden om 10 handelsdagar att inledas den 14 juni 2011 och löpa till och med den 27 juni 2011 klockan 16.00 (CET).

 

Vid frågor vänligen kontakta:

Gerteric Lindquist, Verkställande direktör och koncernchef, NIBE Industrier AB, Tel: +46 433-73076                                                      

Leif Gustavsson, Ekonomidirektör, Tel: +46 433-73 075                                                                                             

Christel Fritiofsson, IR-kontakt, Tel: +46 433-73 078

 

NIBE i korthet

NIBE är ett internationellt värmeteknikföretag som bedriver verksamhet inom tre olika affärsområden; NIBE Element, NIBE Energy Systems och NIBE Stoves; med visionen att skapa hållbara energilösningar i världsklass. Koncernen har mer än 5.900 anställda och bedriver verksamhet i Europa, Nordamerika och Asien. 2010 uppgick företagets nettoomsättning och rörelseresultat (EBIT) till 6.512 Mkr (930 MCHF) respektive 796 Mkr (114 MCHF).

NIBE Element är marknadsledande i norra Europa och en av de internationellt ledande tillverkarna av komponenter och system för elektrisk uppvärmning samt resistorer. Marknaden utgörs av industriella användare och komponentanvändare. NIBE Energy Systems är marknadsledande i Norden och har en marknadsledande position i norra Europa inom huvudområdena värmepumpar och varmvattenberedare för villor och större fastigheter. Marknaden utgörs av ROT‐sektorn (Renovering, Om‐ och Tillbyggnad) samt nyproduktion av småhus och övriga fastigheter. NIBE Stoves är marknadsledande i Norden och en av de absolut ledande tillverkarna i övriga Europa på brasvärmeprodukter. Marknaden utgörs av såväl befintliga som nyproducerade villor och fritidshus.

 

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE, DIREKT ELLER INDIREKT, DISTRIBUERAS TILL ELLER PUBLICERAS I USA, KANADA, AUSTRALIEN, JAPAN ELLER NÅGOT ANNAT LAND ELLER ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN DISTRIBUTION ELLER DÄR ERBJUDANDET SOM BESKRIVS I DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE KRÄVA YTTERLIGARE ERBJUDANDEHANDLING, PROSPEKT, REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER ÄN DEM SOM GÄLLER ENLIGT SCHWEIZISK ELLER SVENSK RÄTT, ELLER BRYTER MOT REGLERNA I DET LANDET ELLER DEN JURISDIKTIONEN. DETTA PRESSMEDDELANDE OCH TILLHÖRANDE INFORMATION UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE OM ELLER EN INBJUDAN ATT SÄLJA OCH KÖPA ELLER LÄMNA IN NÅGRA VÄRDEPAPPER. AKTIEÄGARE I SCHULTHESS BÖR NOGGRANT STUDERA DEN ERBJUDANDEHANDLING SOM INNEHÅLLER SAMTLIGA VILLKOR FÖR ERBJUDANDET.


Attachments

Pressmeddelande20110607NibeSchulthessInterimresultatSVE.pdf