Kopylovskoye publicerar bolagets första mineraltillgångar i enlighet med internationella JORC-koden på Kopylovskoye-fyndigheten, den första utav 17 prospekteringsprojekt bolaget innehar


Kopylovskoye AB (publ) (KOPY; Nasdaq OMX First North) rapporterar den första beräkningen av mineraltillgångarna enligt JORC-koden från Kopylovskoye-fyndigheten i Irkutsk-regionen, Ryssland.

Mineraltillgångarna vid Kopylovskoye-fyndigheten har beräknats till 0,878 miljoner ton indikerade tillgångar (indicated resources) med en genomsnlttlig guldhalt på 1,31g/t samt 2,314 miljoner ton antagna tillgångar (inferred resources) med en genomsnittlig guldhalt på 1,07g/t . Beräkningen av mineraltillgångarna utfördes av Jeffrey Volk, MSc, CPG, FAusIMM på SRK Consulting (USA) Inc. ("SRK"). Denna beräkning av mineraltillgångar utfördes av SRK i enlighet med JORC-koden.(Tabell 1).

Mikhail Damrin, VD för Kopylovskoye, kommenterar resultaten:

- Bolaget har lyckats med sin prospekteringsmodell och beräknat bolagets första mineraltillgångsrapport i enlighet med JORC-koden, vilket är en framgång för bolaget och leder oss närmare målet att på kort sikt inneha 1 Moz och på lång sikt 5 Moz i mineraltillgångar. Vi lyckades redan på det första prospekteringsområdet bevisa och dokumentera förekomsten av guldmineraltillgångar i berggrunden, vilket är mycket positivt. Mineraltillgångarna har potential att vara ekonomiskt brytbara i dagbrott när vi har beräknat mineraltillgångarna på ytterligare projekt i närheten. Eftersom Kopylovskoye-fyndigheten är öppen på djupet och längs mineraliseringen i båda riktningarna hoppas vi på att öka både ton och guldhalt genom ytterligare prospektering. Liknande guldmineraliseringar finns även på Vostochnaya, Takhtykan och Pravovesenniy- licenserna som ligger i anslutning till Kopylovskoye-licensen.


Tabell 1. Mineraltillgångsberäkning för Kopylovskoye-fyndigheten, Irkutsk-regionen, Ryssland, SRK Consulting, 7 juni, 2011*

|Tillgångskategori | Område | Ton | Guldhalt (g/t) | Guld (kOz) |
Bevisad | Hela fyndigheten | 0  | 0 | 0 |
Indikerad | Hela fyndigheten | 878.000 | 1,31 | 37.000|
Antagen | Hela fyndigheten | 2.314.000 | 1,07 | 80.000 |


Jeff Volk, Msc, CPG, FA usIMM från SRKhar utfört beräkningarna på mineraltillgångarna.

*Kommentarer:
· Mineraltillgångar är inte malmreserver och har inte bevisade ekonomiska förutsättningar för utvinning. Det finns inga garantier för att alla eller delar av mineraltillgångarna kan konverteras till malmreserver.
· Ovan nämnda tillgångar är beräknade inom ramen för ett potentiellt ekonomiskt utvinningsbart dagbrott med cut-off på 0,4 g/t guld
· Dagbrottsoptimering baseras på guldpris på 1,500USD/oz, metallurgisk återvinningsgrad på 90% och en process och G&A kostnad på 16,50 USD/t
· Siffrorna för mineraltillgångs tonnage och metallinnehållet är avrundade för att återspegla säkerhetsgraden i uppskattningen, och vissa s kan variera vid summering på grund av avrundning;
· Mineraltillgångstonnage och guldhalter har beräknats på fallhöjden 1,5 meter i det potentiella dagbrottet.

Beräkning av guldhalten genomfördes med inverse distance weighing (IDW), där formeln bygger på en nedre begränsad nominell guldhalt på 0,3 g/t guld i cut-off (lägsta möjliga guldhalt). Guldhalten uppskattades med en kombination av kärnborrning, omvänd cirkulationsborrning (RC-borrning) och ytliga dikesprover. SRK har genomfört en oberoende kontroll av en del av den elektroniska databas som tillhandahålls av Kopylovskoye och har dragit slutsatsen att den är lämplig för användning i mineraltillgångsuppskattning. Grunden för denna mineraltillgångsberäkning är en tredimensionell blockmodell med en blockstorlek på 1,5m x 1,5m x 1,5m. Mineraltillgångarna är potentiellt ekonomiskt utvinningsbara i ett dagbrott.

Mineraltillgångsrapporten enligt JORC-koden är den första rapporten som har lämnats i enlighet med den internationella koden inom hela södra delen av Lena Goldfields i Ryssland. Kopylovskoye-fyndigheten är den minsta av bolagets licenser med endast 1,5 kvadratkilometers yta (av totalt 255 kvadratkilometer), belägen i centrum av bolagets sju licenser och 17 prospekteringsmål i Lena Goldfields distriktet.

Planen inom detta område är att utöka mineraltillgångsborrning längs Kopylovskoye-fyndighetens guldmineralisering som troligtvis sträcker sig 12 km vidare längs Vostochnaya- och Takhtykan- licenserna. Den närliggande prospekteringsplanen är att fortsätta RC- och kärnborrning för att utöka mineraltillgångarna i enlighet med JORC-koden på Kavkaz-fyndigheten. Därefter planeras RC- och kärnborrning på Krasnyy-fyndigheten för att validera mineralisering på historiskt prospekterade området. Den framgångsrika borrningen på Kopylovskoye-fyndigheten bekräftarprospekteringsmodellen och förstärker bolagets förtroende för att uppnå fler positiva resultat på ytterligare fyndigheter inom de 255 kvadratkilometer bolaget innehar.

Rapporten i sin helhet med tekniska detaljer utfärdat av SRK Consulting kommer att publiceras inom den närmaste tiden på bolagets hemsida www.kopylovskoye.com.

Uttalande från Kompetent Person
Informationen i detta pressmeddelande som relateras till beräkning av resultatet av mineraltillgångarna baseras på information som tagits fram av Jeffrey Volk som är Fellow of the Australian Institute of Geoscientists och heltidsanställd hos SRK. Mr Volk har gedigen erfarenhet som är relevant för denna typ av mineralisering och fyndighet och har genomfört de krav som ställs för att bli kvalificerad som "Kompetent Person" utifrån hur de definieras i 2004 års utgåva av "Australian Code for Reporting of Exploration Results, Mineral Resources and Ore Reserves". Mr Volk har godkänt informationen och innehållet i denna release såsom det presenteras.

For the complete press release including tables, images and maps see attached document.
För pressmeddelande på svenska se bifogat dokument


Stockholm, 7 juni, 2011

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, mobil: +7 (916) 808 12 17
Anna Sandgren, Vice VD, Investor Relations, mobil +46 (70) 973 71 31

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopylovskoye Pressrelease 2011-06-07 (Swedish).pdf
Kopylovskoye Pressrelease 2011-06-07 (English).pdf

Mer information från beQuoted
Nyhetssida Kopylovskoye (Swedish)

Om Kopylovskoye AB
Kopylovskoye AB (publ), listat på NASDAQ OMX First North i Stockholm, är ett guldprospekterings- och produktionsbolag i ett av världens främsta guldmineralområden, Lena Goldfields, Bodaibo, Ryssland. Bolaget innehar till 100% sju berggrundslicenser för både prospektering och produktion. Det långsiktiga målet är att utveckla ett guldprospekterings- och produktionsbolag med guldmineraltillgångar på 5 Moz för att stödja årlig guldproduktion på 0,2 Moz.

Kopylovskoye påbörjar från och med 7 juni 2011 sin rapportering av mineraltillgångar och malmreserver enligt JORC-koden. SRK Consulting, Reno-kontoret i USA, verkar som konsult och beräknar samt godkänner mineraltillgångarna enligt JORC-koden med kvalificerade konsulten Jeff Volk, Msc, CPG, FA usIMM som oberoende part. Kopylovskoye AB tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som godkänts av EU. Mangold Fondkommission verkar som Certified Adviser och likviditetsgarant, tel: 08-503 015 50.

Om aktien
Ticker: KOPY
www.nasdaqomxnordic.com/firstnorth/
Utestående aktier: 6.626.937
Utestående optioner: 1.472.653 mellan 16 maj - 16 juni 2011@ 25 SEK 


Attachments

kopylovskoye_press_110607.pdf