Affitech A/S frifindes i retssag og tillægges 500.000 kr. i sagsomkostninger

Meddelelse nr. 10, 2011


København og Oslo, den 7. juni 2011, 2011-06-07 13:34 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Affitech A/S, (Nasdaq OMX: AFFI), der udvikler antistoflægemidler, oplyser, at Østre Landsret har afsagt dom til fordel for Affitech i retssagen, hvor en mindre gruppe private investorer har udfordret gyldigheden af de beslutninger, der blev taget på generalforsamlingerne i 2009 og 2010. Som forventet af Affitech har Østre Landsret i det hele afvist sagsøgernes påstande. Derudover tillægges Affitech 500.000 kr. i sags­om­kost­ninger.

 

Om Affitech A/S                                                               

Affitech A/S er en børsnoteret (Nasdaq OMX Copenhagen) biotekvirksomhed med hovedsæde i København, Danmark og forsknings- og udviklingsfaciliteter i Oslo, Norge. Affitech A/S udvikler 100% humane antistoflægemidler baseret på række patenterede antistofteknologier. Affitech A/S’ lægemiddel­kandidater retter sig bl.a. mod kræft, betændelses­tilstande og andre sygdomsområder. CBAS™ (Cell Based Antibody Selection) er Affitech’s primære teknologi til isolation af antistoffer mod molekyler på celleoverfladen. Affitech udvikler sine to førende læg­emiddelkandidater AT001/r84 og AT008/CCR4 i samarbejde med sin russiske partner NauchTekhStroy Plus. Yderligere information fås på www.affitech.com.

 

Om retssagen

Affitech blev sagsøgt af en gruppe minoritetsaktionærer i Selskabet som udfordrede lovligheden af generalforsamlinger, afholdt henholdsvis d. 28. april og d. 5. maj 2009 og d. 29. april 2010, samt gyldigheden af de beslutninger, der er taget på disse møder, herunder beslutningen om at sammenlægge Affitech (på tidspunktet kaldet Pharmexa A/S) med Affitech Research AS, (på tidspunktet kaldet Affitech AS).

Aktionærerne fremførte primært (i) at generalforsamlingerne ikke var lovligt indkaldt, (ii) at Sammenlægningen, som blev vedtaget på Generalforsamlingen, i stedet skulle have været foreslået af Bestyrelsen som en juridisk fusion og dermed fulgt kravene til fusion og (iii), at beslutningen om at effektuere Sammenlægningen stred imod § 80 i Aktieselskabsloven vedrørende beskyttelse af aktionærer og Selskabet mod beslutninger, som klart giver visse aktionærer eller andre en uretmæssig fordel.

 

Ansvarsfraskrivelse

Ovenstående udsagn indeholder information om planer, forventninger og fremtidig udvikling af selskabet, som hver især indeholder forskellige usikkerhedsmomenter. Selskabets faktiske resultater kan vise sig at være væsentligt forskellige fra de informationer, der er givet i denne pressemeddelelse.

 

 

 

         Kontakt:
         
         Randi Krogsgaard, Director IR & Corporate Communications
         
         Tlf. +45 2320 1001, e-mail: ir@affitech.com


Attachments

110607_Affitech_Release no 10_court_case_DK.pdf