STRINDBERG JA MARIMEKKO AVAAVAT SUOMALAISUUTTA HENKIVÄN DESIGNKAHVILAN


Marimekko Oyj, Lehdistötiedote 9.6.2011 klo 9.00

STRINDBERG JA MARIMEKKO AVAAVAT SUOMALAISUUTTA HENKIVÄN DESIGNKAHVILAN

Juhannuksen jälkeen Helsingissä Pohjoisesplanadilla avautuu Strindbergin ravintolakokonaisuuden ja Marimekon lippulaivamyymälän Marikulman yhteyteen Kämp Galleriaan aivan uudenlainen designkahvila. Marikahvila on sympaattinen, kutsuva kohtaus- ja herkuttelupaikka, jossa suomalainen kahvilakulttuuri yhdistyy Marimekon omaperäiseen designiin.

Strindbergin ja Marimekon yhteistyössä toteuttama Marikahvila kutsuu kotoisasti pöydän ääreen nautiskelemaan kotimaisista herkuista Marimekon rakkaiden klassikoiden ja kiehtovan uuden suunnittelun ympäröimänä. Sisustuksen ilmeessä huonekalut ammentavat suomalaisesta muotoilusta ja sen klassikoista 50–60-lukujen henkeen.

”Vierekkäiset tilat Kämp Galleriassa synnyttivät idean uudenlaisesta kahvilakonseptista. Marimekon myymälässä tuotteet ovat kauniisti esillä, ja kahvilassa niitä voi ihailla myös todellisessa käyttötarkoituksessaan, kuten kattauksessa, sisustustyynyinä ja työvaatteissa”, sanoo liiketoimintaryhmän johtaja Pia Kämppi Royal Ravintolat Oy:stä.

Aito ja rehti suomalaisuus on voimavara, josta voi ammentaa runsaalla kädellä. ”Pulla, korvapuustit, marjapiirakat ja ruisleipä ovat hyviä esimerkkejä suomalaisten suosikeista läpi vuosikymmenten. Ne ovat hyvin kodikkaita ja lämminhenkisiä tuotteita, joita aiomme tuoda Marikahvilassa esiin kuitenkin ajassa eläen ja tyylikkyyttä korostaen”, Kämppi jatkaa.

”Kuten Armi Ratia aikoinaan totesi – Marimekko olisi voinut ilmetä missä tahansa taiteen muodossa. Kaikki lähtee Marimekon onnellisen arjen filosofiasta, ja tämä voi ilmentyä monin eri tavoin, yllättävästikin. Uskomme myös eri kulttuurin alojen rikastuttavaan vuorovaikutukseen, josta yhteistyömme Strindbergin kanssa Marikahvilan toteuttamisessa – luovan suunnittelun ja ruokakulttuurin yhdistäminen – on mainio esimerkki. Marikahvila tarjoaa suomalaisen rehdin, aidon ja konstailemattoman elämyksen, jonka uskomme puhuttelevan laajasti niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia asiakkaita. Toivon myös, että Marikahvilasta tulee kiehtovin kohtaamispaikka vuonna 2012, kun Helsinki on maailman designpääkaupunki. Marikahvilassa voi tutustua myös suomalaiseen muotoiluun hauskalla ja mutkattomalla tavalla”, kertoo Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila.

Strindberg avaa Marikahvilan kesäkuun lopussa Kämp Galleriassa osoitteessa Pohjoisesplanadi 33, 00100 Helsinki.

MARIMEKKO OYJ
Markkinointiviestintä

Tiina Alahuhta-Kasko
Head of PR
Puh. 09 7587 328, 050 3019 379
tiina.alahuhta-kasko@marimekko.fi

Lisätiedot:

ROYAL RAVINTOLAT OY:
Casual liiketoimintaryhmän johtaja Pia Kämppi, puh. 050 566 4280, pia.kamppi@royalravintolat.com
Toimitusjohtaja Kasperi Saari, puh. 050 567 7557

MARIMEKKO OYJ:
Myyntijohtaja Päivi Lonka, puh. 09 758 7430, paivi.lonka@marimekko.fi
Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila, puh. 09 758 71

JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet

Royal Ravintolat on alansa suurin yksityisesti omistettu yrityskokonaisuus, johon kuuluvat emoyhtiö Royal Ravintolat Oy sekä sen kokonaan omistama tytäryhtiö Oy Union Hotels Ab. Toimipisteitä ovat mm. Hotel Haven, Hotel Fabian sekä yhteensä 27 ravintolaa 21 eri toimipisteessä. Nämä yhdessä työllistävät Helsingissä yli 500 henkilöä. Liikevaihtotavoite vuodelle 2011 on noin 67 miljoonaa euroa. www.royalravintolat.com

Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa korkealuokkaisia kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin sekä vaatteita, laukkuja ja muita asusteita. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli 73,3 miljoonaa euroa; vuoden lopussa Marimekko-myymälöitä oli 84. Vuonna 2011 keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Amerikka, Pohjois-Eurooppa ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 390 henkeä. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.fi