NLP säljer kontorsfastighet i Kungälv


Northern Logistic Property (NLP) har tecknat avtal om att sälja fastigheten Fördelaren 2 i Kungälv. Köpare är ett nybildat dotterbolag till Hantverkslokaler i Göteborg AB. Försäljningen har skett utan mäklare.

Fastigheten är en vakant kontorsfastighet på 2.500 m² fördelat på 3 plan. Fastigheten som stått tom under längre tid och tidigare var en del av Fördelaren 1, som till helhet hyrs av ICA, kan nu säljas som en separat fastighet då fastighetsbildningen blev klar i vintras.

"Vi är glada över denna försäljning då fastigheten inte överensstämmer med den fastighetstyp som vi fokuserar på" säger Peter Strand, CEO på NLP.

Fastigheten säljs för 8 mkr vilket är 3 mkr över marknadsvärdet per 31 mars 2011. Försäljningen ger en resultateffekt under andra kvartalet på 3 mkr före skatt. Köparen tillträder preliminärt fastigheten den siste juni 2011.

Kontaktperson:

CEO Peter Strand, peter.strand@nlpfastigheter.se, tlf +46 70 588 16 61


Om Northern Logistic Property ASA

Northern Logistic Property (NLP) är ett nordiskt fastighetsbolag med renodlad inriktning på lager- och logistiklokaler. Beståndet består idag av 20 fastigheter. Ur logistiskt hänseende mycket strategiskt belägna och med en sammanlagd uthyrningsbar yta om 701 500 kvadratmeter. NLP grundades i mars 2006 och är noterat på Oslobörsen sedan juni 2007 och är det enda börsnoterade fastighetsbolaget i Norden som är helt och hållet inriktat på att äga och förvalta  logistikfastigheter. Av det totala fastighetsbeståndet finns 19 fastigheter i Sverige och en i Danmark.