KONECRANES STARTAR MTS-VERKSAMHET I TYSKLAND - KÖPTE LOKALT MTS BOLAG


Konecranes startar MTS verksamhet i Tyskland– köpte lokalt MTS bolag

Konecranes köpte i juni 2011 tillgångarna i tyska verktygsmaskinservicebolaget (machine tool service, MTS) Schneider Werkzeugmaschinen GmbH. Bolaget är baserat i Heilbronn, Baden-Würtenberg i sydvästra Tyskland. Företaget är specialiserat på underhåll av verktygsmaskiner inom verkstadsindustrin i västra Tyskland. Schneider Werkzeugmaschinen omsättning är cirka 2 MEUR och företaget har 16 anställda. Företagsköpets värde offentliggörs inte.

Schneider Werkzeugmaschinen GmbH kommer att utgöra basen för Konecranes första MTS-enhet i Tyskland. “Schneider Werkzeugmaschinens geografiska läge och dess stora kundbas utgör en utmärkt bas för att utveckla MTS verksamheten I den här regionen”, säger Pekka Kujala, direktör för MTS, Konecranes. “Med Europas starkaste industrisektor är Tyskland en stor marknadspotential för vår MTS-verksamhet.”

Schneider Werkzeugmaschinen know-how inkluderar både mekaniskt och elektriskt underhåll, samt kontrollsystem. Största delen av omsättningen kommer från ombyggningar av verktyg, men även service och reservdelar utgör en viktig del av verksamheten.

Det köpta företaget konsolideras i Konecranes finansiella rapportering f.o.m. juni 2011.

Ytterligare information:
Press
Pekka Kujala, direktör, MTS, Konecranes
E-post: pekka.kujala@konecranes.com eller tfn +358 20 427 4014

Analytiker och investerare:
Miikka Kinnunen, direktör, investererarrelationer
E-post: miikka.kinnunen@konecranes.com eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2010 omsatte koncernen 1 546 miljoner euro. Koncernen har 10 000 anställda på 578 orter i 46 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).