Zealand Pharma og Boehringer Ingelheim indgår licens- og samarbejdsaftale om udvikling af nye lægemiddelkandidater til behandling af type 2-diabetes og fedme


København, Danmark og Ingelheim, Tyskland, 2011-06-16 07:49 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Selskabsmeddelelse

Nr. 10/2011

 

 

Zealand Pharma og Boehringer Ingelheim indgår licens- og samarbejdsaftale om udvikling af nye lægemiddelkandidater til behandling af type 2-diabetes og fedme 

 

  • Boehringer Ingelheim opnår globale rettigheder til dobbeltvirkende glucagon/GLP-1 agonister, inklusiv ZP2929, Zealand Pharmas førende produktkandidat i denne klasse
  • Zealand Pharma er berettiget til at modtage totale forventede milepælsbetalinger på op til DKK 2,8 mia. (EUR 376 mio.) for ZP2929

 

 

København, Danmark og Ingelheim, Tyskland, 16. juni 2011 – Zealand Pharma (NASDAQ OMX: ZEAL) og Boehringer Ingelheim, et af verdens førende medicinalselskaber, har i dag sammen offentliggjort en eksklusiv global licens- og samarbejdsaftale omfattende dobbeltvirkende glukagon/GLP-1 receptor agonister til behandling af patienter med type 2-diabetes og patienter med fedme.

 

Som led i aftalen opnår Boehringer Ingelheim globale udviklings- og markedsføringssrettigheder til ZP2929, som er den førende lægemiddelkandidat blandt Zealand Pharmas dobbeltvirkende glucagon/GLP-1 agonister. Zealand Pharma vil være ansvarlig for at gennemføre det første fase I-studie med ZP2929, og Boehringer Ingelheim vil finansiere forskning, udvikling og kommercialisering af alle produkter omfattet af aftalen.

 

Zealand Pharma er berettiget til at modtage milepælsbetalinger, såfremt der opnås forud aftalte udviklingsmæssige, regulatoriske og kommercielle mål for ZP2929, og vil også kunne modtage yderligere milepælsbetalinger, hvis andre produkter dækket af samarbejdet tages i udvikling. Endvidere er Zealand Pharma berettiget til at modtage trinvist stigende royalties, der spænder fra høje encifrede til lave tocifrede procentsatser af det globale salg af produkter, der er omfattet af aftalen. Zealand Pharma bevarer fælles markedsføringsrettigheder i Skandinavien.

 

I de første to år af samarbejdet vil Zealand Pharma være berettiget til at modtage upfront-, milepæls- og øvrige betalinger på op til DKK 305 (EUR 41) mio., hvilket inkluderer dels omkostningsgodtgørelser, dels forskningsfinansiering på op til DKK 30 (EUR 4) mio. I forskningssamarbejdet vil Zealand Pharma og Boehringer Ingelheimfokusere på at karakterisere, identificere og udvikle yderligere dobbeltvirkende glukagon/GLP-1 agonister med henblik på at undersøge mulighederne for nye indikationer, formuleringer og administrationsveje.

 

I en kommentar til dagens meddelelse udtaler Zealand Pharmas administrerende direktør David H. Solomon: “Vi er utroligt glade for at have indgået denne licens- og samarbejdsaftale med Boehringer Ingelheim, som for nylig har styrket deres dedikerede indsats på det vigtige område, som diabetes udgør. ZP2929 er en af Zealand Pharmas mest innovative peptidbaserede lægemiddelkandidater og har vist signifikante prækliniske resultater, der lover godt for patienter med type 2-diabetes og fedme. Sammen med Boehringer Ingelheim ser vi frem til at tage ZP2929 videre ind i fase I-udvikling som led i vores fælles indsats for at tilføre markedet nye og bedre behandlinger, der kan hjælpe med til at forbedre livet for patienter med diabetes.”

 

Prof Dr Klaus Dugi, Corporate Senior Vice President Medicine hos Boehringer Ingelheim, udtaler: “Vores fokus på at udvikle innovative diabetesbehandlinger er blevet styrket gennem indlicenseringen af en yderst interessant lægemiddelkandidat fra Zealand Pharma, som meget fint komplementerer Boehringer Ingelheims lægemiddelpipeline inden for behandling af diabetes og stofskiftesygdomme. Med vores første diabetesbehandling, linagliptin, som for nylig blev godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har vi bekræftet Boehringer Ingelheims egne forskningskompetencer og evne til at bringe nye lægemidler frem til patienterne. Vi er således glade for at kunne kombinere vores forsknings- og udviklingserfaring med Zealand Pharmas og derigennem fremme yderligere projekter inden for diabetes og fedme.”

 

Zealand Pharmas resultatforventninger til 2011

Aftalen med Boehringer Ingelheim forventes at påvirke Zealand Pharmas omsætning og andre indtægter positivt med i alt DKK 150 (EUR 20) mio. i 2011, men vil ikke ændre forventningerne til samlede driftsomkostninger på DKK 170 (EUR 23) mio. Eftersom Zealand Pharmas øvrige omsætning stammer fra aktivitets- og resultatafhængige milepælsbetalinger fra samarbejdspartnere, offentliggør Zealand Pharma ikke forventninger til den samlede omsætning for hele året.

 

 

Zealand Pharma telefonkonference

Zealand Pharma afholder en telekonference i dag kl. 11.00 (dansk tid)/ 10.00 (engelsk tid)/ 05.00 (amerikansk østkyst tid), hvor adm. direktør David H. Solomon vil præsentere denne meddelelse. Finansdirektør Mats Blom og Hanne Leth Hillman, Vice President for IR og Corporate Communications vil også deltage i telekonferencen, der vil give mulighed for at stille spørgsmål til selskabet. Telekonferencen vil foregå på engelsk, og telefonnummeret er:

Danmark:  38 48 75 33

Adgangskode: 4468737

 

# # #

For yderligere information, kontakt venligst:

Zealand Pharma A/S

David H. Solomon, adm. direktør

Telefon: 43 28 12 10 eller mobil: 22 20 63 00

 

Hanne Leth Hillman, Vice President for Investor Relations og Corporate Communications;

Telefon: 88 77 36 89 eller mobil: 50 60 36 89

 

Boehringer Ingelheim

Julia Meyer-Kleinmann, Director Corporate Communications, Boehringer Ingelheim GmbH,

+49 6132 77 8271, press@boehringer-ingelheim.com

 

 

 

Om ZP2929

Det biologiske rationale for at udvikle ZP2929 er baseret på farmakologien af peptidhormet oxyntomodulin, der produceres i tarmen. Oxyntomodulin udskilles fra L-celler i tyndtarmen efter indtagelse af et måltid, og det formodes, at dets biologiske virkning skyldes aktivering af både glukagonreceptoren og GLP-1-receptoren. Hos mennesker menes dette hormon at have flere gavnlige virkninger på diabetes og fedme, idet det forbedrer glukosetolerancen og medfører et væsentligt vægttab.

 

ZP2929, som aktiverer såvel glukagon- som GLP-1-receptorerne, har i prækliniske studier vist en evne til at forbedre blodsukkerkontrol og samtidig føre til et væsentligt og varigt vægttab. ZP2929 udvikles til subkutan administration én gang dagligt for at forbedre blodsukkerkontrol og inducere et vægttab hos patienter med type 2-diabetes og patienter, der er klinisk fede.

 

ZP2929 er ikke en del af Boehringer Ingelheims strategiske diabetes-samarbejde med Eli Lilly . http://www.boehringeringelheim.com/news/news_releases/press_releases/2011/11_january_2011_diabetes__-alliance.html

 

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S er et børsnoteret (NASDAQ OMX: ZEAL.CO) biofarmaceutisk selskab med hovedsæde i København og en moden og voksende pipeline af nye peptidbaserede lægemidler. Selskabets førende produktkandidat er lixisenatid, et GLP-1 lægemiddel i afsluttende fase III-udvikling i samarbejde med Sanofi til én gang daglig behandling af type 2-diabetes. Zealand Pharma har også et samarbejde med Boehringer Ingelheim, omfattende dobbeltvirkende glucagon/GLP-1 agonister, herunder ZP2929 til behandling af diabetes og fedme, og en licensaftale med Helsinn Healthcare omfattende et GLP-2 lægemiddel, der er i klinisk udvikling til behandling af kemoterapi og radioterapi induceret diarré.

Zealand Pharma specialiserer sig inden for identificering, optimering og udvikling af nye peptidbaserede lægemidler med en attraktiv behandlingsprofil, og alle Zealand Pharmas produktkandidater er skabt gennem selskabets egne forskningsaktiviteter. Zealand Pharmas produkter retter sig mod sygdomsområder, hvor den eksisterende behandling ikke i tilstrækkelig grad opfylder patienternes behov, og hvor der er et stort potentiale for peptidbaserede lægemidler. For yderligere information, besøg venligst www.zealandpharma.com.

 

Om Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim-koncernen er en af verdens 20 førende medicinalselskaber. Selskabet har hovedkontor i Ingelheim, Tyskland, og har på verdensplan 145 tilknyttede selskaber og over 42.000 medarbejdere. Siden stiftelsen i 1885 har det familieejede selskab fokuseret på at forske i, udvikle, fremstille og markedsføre nye produkter med stor terapeutisk værdi inden for human- og veterinærmedicin.

 

Som en central del af virksomhedskulturen fokuserer Boehringer Ingelheim på at udvise socialt ansvar. Involvering i sociale projekter, omsorg for medarbejdere og deres familier og lige muligheder for alle medarbejdere danner grundlaget for selskabets globale aktiviteter. Gensidigt samarbejde og respekt samt beskyttelse af miljøet og bæredygtighed er kendetegnende for alle Boehringer Ingelheims aktiviteter.

 

I 2010 opnåede Boehringer Ingelheim en nettoomsætning på ca. EUR 12,6 mia., og anvendte næsten 24% af nettoomsætningen i det største forretningssegment Prescription Medicines på forskning og udvikling.

Yderligere oplysninger fås på www.boehringer-ingelheim.com.


Attachments