DONG Energy og ScottishPower Renewables skal opføre West of Duddon Sands havmøllepark


DONG Energy og ScottishPower Renewables, et selskab i Iberdrola-koncernen, har besluttet at opføre havmølleparken West of Duddon Sands i Det irske hav i et 50/50-samarbejde. Den samlede investering i opførelsen af parken vil være op til GBP 1,6 mia. (cirka DKK 14 mia.), som inkluderer omkostningerne til opførelsen af offshore transmissionsaktiverne. Når parken går i drift, vil disse aktiver blive solgt til en offshore transmissionsoperatør udpeget af Ofgem, og værdien af transmissionsaktiverne vil blive tilbagebetalt.

West of Duddon Sands forventes at kunne levere strøm svarende til cirka 300.000 britiske husstandes årlige elforbrug. Parken vil bestå af 108 3,6 MW møller fra Siemens med en samlet kapacitet på 389 MW. Ved idriftsættelsen i 2014 vil parken dermed være en af verdens største havmølleparker.

Anders Eldrup, administrerende direktør i DONG Energy, siger:

"Vi ser frem til samarbejdet med ScottishPower Renewables. West of Duddon Sands bliver DONG Energy's niende havmøllepark i Storbritannien, og understreger dermed DONG Energy's position som markedsleder inden for havvind."

Keith Anderson, administrerende direktør i ScottishPower Renewables, siger: “West of Duddon Sands bliver idriftsat som det første havvindprojekt i vores pipeline, og markerer starten på vores omfangsrige investeringsprogram inden for havvind.

Vi har arbejdet sammen med DONG Energy på dette projekt i adskillige år og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet gennem opførelsen og driften af havmølleparken."

Det irske hav er i dag et af Storbritanniens vigtigste centre for vindkraft. Denne position vil yderligere blive styrket med opførelsen af West of Duddon Sands. Parken vil komme til at ligge i umiddelbar forlængelse af DONG Energy's Walney 1 og 2 havmølleparker. Disse to havmølleparker vil blive idriftsat i 2011 og vil have en samlet kapacitet på 367 MW.

DONG Energy og Belfast Havn underskrev i februar 2011 en hensigtserklæring, hvori Belfast Havn forpligter sig til at etablere en ny skræddersyet installationshavn. Aftalen vil nu blive bragt endeligt på plads og DONG Energy vil leje disse faciliteter.

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke DONG Energy’s tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2011 eller det udmeldte forventede investeringsniveau.

 

Yderligere oplysninger:

 

DONG Energy

Media Relations

Andreas Krog

+45 9955 2023

 

DONG Energy

Investor Relations

Morten Hultberg Buchgreitz

+45 9955 9750

 

ScottishPower Renewables

Simon McMillan

+44 141 568 4875

 

 

Om DONG Energy:

DONG Energy er en af Nordeuropas førende energikoncerner med hovedsæde i Danmark. Vores forretning er baseret på at fremskaffe, producere, distribuere og handle med energi og tilknyttede produkter i Nordeuropa. Vi beskæftiger omkring 6.000 medarbejdere og omsatte for knap 55 mia. kr. (EUR 7,3 mia.) i 2010. For yderligere information, se www.dongenergy.com.

DONG Energy er stærkt engageret i produktionen og udbygningen af vedvarende energi i Storbritannien. Udover West of Duddon Sands er selskabet involveret i opførelsen af tre nye store havmølleparker i Storbritannien, blandt andet verdens største havmøllepark, London Array (630 MW), som forventes idriftsat i 2012. De øvrige to parker, Walney (367 MW) og Lincs (270 MW), forventes færdigopført i henholdsvis 2011 og 2012. Desuden driver DONG Energy i dag havmølleparkerne Gunfleet Sands (172 MW), Burbo Bank (90 MW) og Barrows (90 MW). 

 

Om ScottishPower Renewables:

ScottishPower Renewables er en del af Iberdrola, verdens største vindenergiselskab. Hovedkontoret for dets globale havvindaktiviteter er placeret i Glasgow.


Attachments