Baltijā un Ziemeļvalstīs turpmāk arī parāda vērtspapīri tiks tirgoti izmantojot NASDAQ OMX INET tehnoloģiju


Rīga, Latvija, 2011-06-21 11:01 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Biržu kompānija NASDAQ OMX Group (Nasdaq:NDAQ) informē, ka Baltijas un Ziemeļvalstu vērtspapīru tirgos veiksmīgi ieviesta jauna parāda vērtspapīru tirdzniecības sistēma Genium INET. 

Visos NASDAQ OMX Baltijas un Ziemeļvalstu tirgos parāda vērtspapīru un derivatīvu tirdzniecība, kā arī vērtspapīru izsoles turpmāk notiks vienā sistēmā – Genium INET. Šajā sistēmā tiks organizētas arī Valsts kases organizētās Latvijas valsts parāda vērtspapīru izsoles, kas biržā NASDAQ OMX Riga notiek jau kopš 2005.gada. 

Genium INET ir vērtspapīru tirdzniecības sistēma, ko raksturo liels sistēmas ātrums, drošība un kapacitāte. Genium INET balstīta uz INET tehnoloģijas, kas spēj apstrādāt pat miljons ziņojumu sekundē, kas šobrīd ir lielākais ātrums, kādu spēj nodrošināt kāda no pasaules biržu sistēmām. Uz šīs tehnoloģijas balstās arī NASDAQ OMX akciju un ieguldījumu fondu apliecību tirdzniecības sistēma INET, ko izmanto visos NASDAQ OMX vērtspapīru tirgos – ASV, Ziemeļvalstīs un Baltijā. 

Ar vairāk nekā 5000 iekļautām parādzīmēm un obligācijām NASDAQ OMX Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parāda vērtspapīru tirgus ir trešais lielākais tirgus Eiropā. 

„NASDAQ OMX ir veicis vēl vienu nozīmīgu soli Ziemeļvalstu un Baltijas valstu finanšu tirgu attīstībā. Ar Genium INET sistēmas ieviešanu visi NASDAQ OMX Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vērtspapīru tirgi – gan akciju, gan parāda vērtspapīru tirgi – darbojas, izmantojot vienu un to pašu INET tehnoloģiju,„ norāda Hans-Ole Johumsens (Hans-Ole Jochumsen), NASDAQ OMX Ziemeļvalstu un Baltijas valstu prezidents. 

„NASDAQ OMX pastāvīgi piedāvā inovācijas tehnoloģijās, lai nodrošinātu iespējami labāko vērtspapīru tirdzniecības pieredzi investoriem visā pasaulē,” norāda Anna Evinga (Anna Ewing), NASDAQ OMX Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāja.

 

Par NASDAQ OMX

NASDAQ OMX Group, Inc. ir pasaulē lielākā biržu kompānija. Tās pakalpojumi - tirdzniecības iespējas investoriem, kotēšanās iespējas uzņēmumiem un biržu tehnoloģijas – tiek sniegti sešos kontinentos. NASDAQ OMX grupas biržās kotējas ap 3500 kompānijas; NASDAQ OMX grupa piedāvā dažādus kapitāla piesaistes risinājumus uzņēmumiem visā pasaulē, to skaitā tās organizētajā publiskajā vērtspapīru tirgū ASV, NASDAQ OMX Nordic, NASDAQ OMX Baltic, NASDAQ OMX First North un 144A PORTAL Market. Kompānija piedāvā tirdzniecības iespējas ar dažādiem aktīviem, to skaitā akcijām, derivatīviem, parāda vērtspapīriem, precēm, strukturētajiem produktiem un biržās tirgojamajiem fondiem (ETF). NASDAQ OMX grupas izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina tirdzniecības, norēķinu un uzskaites pakalpojumus vairāk kā 70 biržās, norēķinu centros un centrālajos depozitārijos vairāk kā 50 valstīs. Apzīmējums NASDAQ OMX Nordic un NASDAQ OMX Baltic ietver sevī Helsinku, Kopenhāgenas, Stokholmas, Islandes, Rīgas, Tallinas un Viļņas fondu biržu kopējo piedāvājumu. Lai iegūtu plašāku informāciju par NASDAQ OMX grupu, apmeklējiet www.nasdaqomx.com.

 

Cautionary Note Regarding Forward-Looking Statements

The matters described herein contain forward-looking statements that are made under the Safe Harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These statements include, but are not limited to, statements about The NASDAQ Stock Market and NASDAQ OMX Group's other products and offerings. We caution that these statements are not guarantees of future performance. Actual results may differ materially from those expressed or implied in the forward-looking statements. Forward-looking statements involve a number of risks, uncertainties or other factors beyond NASDAQ OMX Group's control. These factors include, but are not limited to factors detailed in NASDAQ OMX Group's annual report on Form 10-K, and periodic reports filed with the U.S. Securities and Exchange Commission. We undertake no obligation to release any revisions to any forward-looking statements.

         Mediju kontakti:
         
         Āris Dreimanis
         NASDAQ OMX Riga
         +37167212431; +37126124824
         aris.dreimanis@nasdaqomx.com