Cramo förvärvar Tidermans i Västsverige


Vantaa, Finland, 2011-06-23 13:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Cramo Plc    Börsmeddelande, 23.6.2011, kl. 14.00 (GMT+2)

Cramo förvärvar Tidermans i Västsverige     

Cramo Sverige AB har förvärvat samtliga aktier i Tidermans Hyrmaskiner AB och Tidermans Hyrmec AB (“Tidermans”). De förvärvade enheternas sammanlagda omsättning under 2010 uppgick till 14.2 millioner euros (130 MSEK), och antalet anställda till 63.

Tidermans är en av Västsveriges större regionala maskinuthyrningsverksamheter med fyra depåer i Göteborgsregionen och en i Falkenberg. Företaget grundades redan 1890 och sedan över 60 år är verksamheten helt inriktad på maskinuthyrning. Produktsortimentet utgörs främst av byggmaskiner, men omfattar även anläggningsmaskiner, liftar och annan utrustning som används inom byggindustrin. Under sina 60 år som bredd maskinuthyrningsföretag har Tidermans uppnått en relativt stark position och ett gott renommé i kundbasen, som främst består av byggföretag i västra Sverige.

”Förvärvet är helt klart en viktig del av vår strategi att ha en ledande position i samtliga storstadsområden på våra hemmamarknader”, säger Cramos koncernchef Vesa Koivula.

”Ur ett strategiskt perspektiv passar företagen perfekt tillsammans”, säger Cramo Sverige VD, Erik Bengtsson. ”Tidermans är ett utmärkt komplement till Cramo, geografiskt, kundmässigt och erfarenhetsmässigt. Sättet att arbeta och företagskulturen är väldigt lika och vi känner varandra mycket väl. Men vi har olika styrkor och erfarenheter som vi kan utnyttja till att utveckla verksamheten ytterligare, till glädje för våra kunder”

 De tidigare ägarna till Tidermans har alla tackat ja till att stanna i ledande befattningar inom Cramo.

”Efter många spännande och framgångsrika år som en stark och oberoende regional spelare ser vi att vår framtida expansion kommer att främjas av att vara en del i en större koncern. Cramo är den idealiska partnern för detta eftersom vi kompletterar varandra geografiskt och har en gemensam syn på kundbemötande och service som det mest centrala”, säger Johan Ehk en av de tidigare ägarna.

CRAMO PLC

Vesa Koivula
VD och koncernchef



För ytterligare information:
                                                            

Erik Bengtsson, SVP Cramo Group och VD i Cramo Sverige AB tel: +46 (0)8 623 5400    

Johan Ehk, tel: +46 (0)31 200 300

Vesa Koivula, VD och koncernchef, Cramo Plc, tel: +358 40 510 5710

 

Cramokoncernen är Europas näst största maskin- och moduluthyrningsföretag med över 400 uthyrningsdepåer i 15 länder. Koncernen har nära 2.400 anställda och omsättningen 2010 – före förvärvet av det tyska bolaget Theisen Baumaschinen – uppgick till 5 miljarder Euro. Moderbolaget Cramo Plc är börsnoterat vid NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

www.cramo.com

Cramo Sverige AB, ett helägt dotterbolag till Cramo Plc är Sveriges största maskinuthyrningsföretag med över 100 uthyrningsdepåer och en omsättning på 251,9 million EUR i 2010.

www.cramo.se