Zealand Pharmas 2010 børsintroduktion kåret som Årets transaktion ved European Mediscience prisuddelingen 2011


Copenhagen, 2011-06-24 10:42 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- København, Danmark, 24. juni 2011 – Zealand Pharma A/S meddeler hermed, at selskabet ved European Mediscience prisuddelingen 2011 vandt prisen som Årets Transaktion (2011 Transaction of the Year Award) for sin børsnotering i 2010.

Zealand Phama opnåede nominering som en ud af få blandt alle selskaber i den medicinske videnskabsindustri i Europa og blev kåret som vinder af prisen af et panel af førende rådgivningsvirksomheder og investorer med den begrundelse at have udført ”det meget sjældne kunststykke, at gennemføre en børsintroduktion inden for den medicinske videnskabsindustri. På trods af det vanskelige marked, var dette oven i købet ikke hvilken som helst børsintroduktion - det var periodens største børsintroduktion i hele Europa med EUR 50 millioner rejst i forbindelse med selskabets notering på NASDAQ OMX København."

I en kommentar til kåringen udtaler Zealand Pharmas administrerende direktør David H. Solomon: “Denne pris er meget vigtig for os som en beviselig anerkendelse af, hvad Zealand Pharma har opnået, og som en hyldest ikke kun til virksomheden og vores investorer, som alle bakkede op om børsnoteringen, men også til det dynamiske klima af teknologisk innovation i Danmark. Vi ser frem til at opbygge en succesrig peptidbaseret lægemiddelvirksomhed, som leverer værdi til vores aktionærer gennem realiseringen af vores primære målsætning om at udvikle forbedrede behandlingsmuligheder for patienter”.

 

# # #

For yderligere information, kontakt venligst:

David H. Solomon, adm. direktør

Telefon: 43 28 12 10 eller mobil: 22 20 63 00

 

Hanne Leth Hillman, Vice President for Investor Relations og Corporate Communications;

Telefon: 88 77 36 89 eller mobil: 50 60 36 89

 

Om Zealand Pharma’s børsnotering (Initial Public Offering, IPO)

Den 23. november 2010 fuldendte Zealand Pharma sin børsnotering på NASDAQ OMX Københavns fondsbørs. Som led i noteringen udstedte selskabet ca. 4,3 mio. nye aktier til en udbudskurs på DKK 86 (EUR 11,5) pr ny aktie, hvilket var inden for det oprindelige udbudsspænd og tilførte Zealand Pharma et bruttoprovenu på DKK 373 mio. (EUR 50 mio.). Udbuddet involverede private investorer i Danmark, samt danske og internationale institutionelle investorer. Danske Markets (division af Danske Bank A/S) og Jefferies International Limited var joint global coordinators og joint bookrunners. Bryan, Garnier & Co. og SEB Enskilda var co-lead managers. Den juridiske rådgivning blev varetaget af Plesner og Kromann Reumert i Danmark og af Dechert LLP og White & Case LLP I USA. M:Communications og Impact Communications  fungerede som finansiel PR rådgiver.

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S er et børsnoteret (NASDAQ OMX: ZEAL.CO) biofarmaceutisk selskab med hovedsæde i

København og en moden og voksende pipeline af nye peptidbaserede lægemidler. Selskabets førende produktkandidat er Lyxumia® (lixisenatide), et GLP-1 lægemiddel i afsluttende fase III-udvikling i samarbejde med Sanofi til én gang daglig behandling af type 2-diabetes. Zealand Pharma har også et samarbejde med Boehringer Ingelheim, omfattende dobbeltvirkende glucagon/GLP-1 agonister, herunder ZP2929 til behandling af diabetes og fedme, og en licensaftale med Helsinn Healthcare omfattende et GLP-2 lægemiddel, der er i klinisk udvikling til behandling af kemoterapi og radioterapi induceret diarré.

Zealand Pharma specialiserer sig inden for identificering, optimering og udvikling af nye peptidbaserede lægemidler med en attraktiv behandlingsprofil, og alle Zealand Pharmas produktkandidater er skabt gennem selskabets egne forskningsaktiviteter. Zealand Pharmas produkter retter sig mod sygdomsområder, hvor den eksisterende behandling ikke i tilstrækkelig grad opfylder patienternes behov, og hvor der er et stort potentiale for peptidbaserede lægemidler.

For yderligere information, besøg venligst www.zealandpharma.com.

 


Attachments