Intrum Justitia förvärvar tysk portfölj med fodringar från Commerzbank

Intrum Justitia har förvärvat en tysk portfölj med avskrivna fodringar med ett nominellt värde om 300 MEUR. Säljare av portföljen är Commerzbank. Förvärvet innebär att Intrum Justitia tar över cirka 40 anställda som fortsätter att driva verksamheten från kontoret i Hannover.


Stockholm, 2011-06-30 14:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Portföljen består av förfallna banklån och analysen och värderingen av hela portföljen har skett enligt Intrum Justitias normala värderingsmetoder och avkastningskrav. Intrum Justitia kommer att ta över den befintliga lokalen i Hannover samt cirka 40 anställda från Commerzbank.

– Tyskland är en viktig marknad för köp av portföljer med fodringar och Intrum Justitia har många års erfarenhet av att hantera bankärenden i Tyskland. Köpet av Commerzbanks portfölj kommer att stärka vår position som specialist av hantering av bankärenden på den Tyska marknaden och med det nya kontoret i Hannover kommer vi att få ett viktigt fäste i norra Tyskland. Jag är mycket nöjd att vi har lyckats avsluta denna affär, säger Thomas Hutter, regionchef för centrala Europa.

Datum för övertagandet blir 15 september 2011 med brytdatum den 1 januari 2011, vilket betyder att all inkassering från brytdatum till övertagandet inkluderas i affären.

– Intrum Justitia gjorde ett betydande köp av en bankportfölj i Tyskland 2006 och genom att förvärva ytterligare en stor portfölj tar vi ett viktigt steg framåt i Tyskland. Marknaden för stora portföljer med avskrivna fodringar har minskat betydlig under den finansiella nedgången. Medan vi sett en ökad aktivitet på marknaden för små och mellanstora portföljer, har de stora affärerna inte materialiserats förrän nu. Vi hoppas naturligtvis på att kunna avsluta fler kontrakt som detta, med outsourcing av affärsprocesser, i framtiden, säger Lars Wollung, VD & koncernchef på Intrum Justitia

För ytterligare information kontakta gärna:

Lars Wollung, VD & Koncernchef
Tel: +46 8 546 102 00

Thomas Hutter, Regionschef, Centraleuropa
Tel: +41 44 806 56 56, E-mail: t.hutter@ch.intrum.com

Annika Billberg, IR & Kommunikationschef
Tel: +46 702 67 97 91, E-mail: a.billberg@intrum.com

 

 

Intrum Justitia är Europas ledande företag inom Credit Management Services och erbjuder heltäckande kredithanteringstjänster, inklusive köp av fordringar, som ska bidra till att förbättra kassaflöde och lönsamhet för företagets kunder. Intrum Justitia grundades 1923 och har omkring 3 100 anställda i 22 länder. Koncernens omsättning uppgick 2010 till 3,8 miljarder kronor. Intrum Justitia AB är noterat vid NASDAQ OMX Stockholm sedan 2002. Mer information finns på www.intrum.com.

 


Attachments