Aktia Livförsäkring och Pohjantähti ingår samarbetsavtal


Aktia Abp, Pressmeddelande 1.7.2011 kl. 13

Aktia Livförsäkring Ab och Pohjantähti Ömsesidigt Försäkringsbolag har undertecknat ett samarbetsavtal. Som en del av sina lösningar för helhetsskydd erbjuder Pohjantähti Aktia Livförsäkrings produkter till sina kunde

– För Aktia är Pohjantähti ett ypperlig samarbetspartner som kompletterar vårt nuvarande distributionsnät mycket bra. Aktia Livförsäkring har erfarenhet av samarbete med olika aktörer. Aktia Livförsäkrings produkter säljs förutom på Aktias 72 kontor och av POP-bankerna och Liv-Alandia på Åland, säger Taru Narvanmaa som är verkställande direktör för Aktia Livförsäkring.

Pohjantähtis verkställande direktör Eero Ylä-Soininmäki ser Aktia Livförsäkring som en mycket bra partner.

 – Aktias verksamhetssätt ligger mycket nära våra egna och det samarbete som nu inleds gör det möjligt att erbjuda helhetslösningar för såväl privat- som företagskunder, konstaterar Ylä-Soininmäki. Han poängterar försäkringsbolagens ansvar. Det är vår uppgift att se till att både privatpersoner och företag har ett tillräckligt ekonomiskt skydd när olyckor inträffar. Pohjantähtis kunder sätter värde på vårt sätt att gå genom saker och ting som helhet. Vi kommer också i framtiden att koncentrera oss på personlig service, fortsätter Ylä-Soininmäki. Vi finländare försäkrar vår egendom relativt bra, men inom personförsäkringar finns ännu mycket att göra.

Mera information:

Verkställande direktör Taru Narvanmaa, Aktia Livförsäkring, tfn 050 590 9398

Verkställande direktör Eero Ylä-Soininmäki, Pohjantähti, tfn 040 450 8500

 

Aktia Livförsäkring har mångårig och gedigen erfarenhet av kundvänliga livförsäkringslösningar

Aktia Livförsäkring Ab är ett dotterbolag i Aktiakoncernen, och som producerar kundvänliga livförsäkringslösningar för Aktia och andra samarbetsparter. Aktia Livförsäkring har mångårig och gedigen erfarenhet av livförsäkring i Finland.

Det självständiga Pohjantähti, som ägs av kunderna, har tillhandahållit försäkringstjänster för finländarna redan i 115 år

Pohjantähti är ett finskt försäkringsbolag grundat 1895 som ägs av kunderna. Bolaget har 43 verksamhetställen runt om i landet. Pohjantähti betjänar såväl privathushåll som företag och lantbruk. Bolagets huvudkontor ligger i Tavastehus. I fråga om lagstadgade pensionsförsäkringar samarbetar Pohjantähti med Ömsesidiga Pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen. Företagets högsta beslutande organ är bolagsstämman där försäkringstagarna och garantiandelsägarna har rösträtt.

 

 

         Avsändare: Kommunikationschef Göran Stenberg, puh. 010 247 6590