NY RAPPORT: PANDORA HAR DE MEST ENGAGEREDE FACEBOOK-FANS



PRESSEMEDDELELSE
5. juli 2011

  

I en nyligt offentliggjort undersøgelse fra L2, en digital tænketank med base i New York, scorer PANDORA topkarakterer for sin brug af Facebook, især hvad angår engagementet hos sine fans. PANDORAs Facebook-side indtager førstepladsen for fan-engagement inden for smykkekategorien og en tredjeplads inden for samtlige kategorier.

Undersøgelsen, ‘Prestige 100: Facebook IQ’, måler hvor effektivt prestige-brands bruger Facebook. Undersøgelsen omfatter virksomheder inden for kategorierne biler, skønhed og hudpleje, champagne og spiritus, mode, ure og smykker.

De forskellige brands vurderes i forhold til en række kriterier, herunder antallet af Facebook-fans, kvaliteten af indholdet på Facebook-siden, respons, fan-engagement samt integration af Facebook på andre medieplatforme. 

"PANDORAs engagement (det højeste i sin kategori) på Facebook viser en grad af dedikation og dygtighed, som sikrer dem betegnelsen "Begavet", sammen med langt større brands," siger Scott Galloway, L2s grundlægger og professor på Stern, business-fakultetet ved New York University.

Fan-engagement, der udgør en fjerdedel af den samlede score, måles ud fra det gennemsnitlige antal ugentlige fan posts i relation til det samlede antal fans, det samlede antal posts samt mængden af uploadede fanfotos og -videoer. PANDORA har det højeste gennemsnitlige antal posts inden for sin kategori.

“Vi er meget glade for, at PANDORAs Facebook-side er placeret så højt i L2-undersøgelsen,” siger Mikkel Berg, Senior Vice President i PANDORAs Group Marketing. “Men æren burde tilfalde de kvinder, som bidrager til siden hver dag. Det er deres engagement, som har gjort PANDORA synlig, og det er takket være dem, at vores Facebook-side er så levende, imødekommende og interessant.”

Digital kommunikation er et hovedelement i PANDORAs kommunikationsstrategi. Virksomheden lancerede i juni et nyt, digitalt magasin, der henvender sig til kundeklubbens 1,7 millioner medlemmer. Online-magasinet er ligesom Facebook drevet af bruger-involvering, idet læserne kan kommentere på artiklerne og dele dem med hinanden.

Mikkel Berg udtaler: PANDORA er et socialt brand og dermed velegnet til digitale relationer. Vores mål er at inspirere kvinder fra hele verden til at udtrykke deres individualitet og dele deres uforglemmelige øjeblikke med hinanden. Facebook er en ideel platform til denne dialog, og derfor vil vi fortsat prioritere digitale medier som Facebook højt.”
 

NOTER TIL REDAKTØREN
 

Om Facebook (L2 Data)

  • Facebook har 662 millioner brugere og vokser stadig
  • Facebook tegner sig for 1 af hver 8 minutter, der tilbringes på internettet
  • 40% af brugerne følger et brand
  • 41% logger på Facebook hver dag

Om L2

L2 er en tænketank, der beskæftiger sig med digital innovation, og som har base i New York. L2sDigitale IQ Index® rapporter giver et grundlag for at måle et brands digitale kompetencer op imod andre brands. Det Digitale IQ Index, der er udviklet af grundlæggeren Scott Galloway fra business-fakultetet ved New York University, er et robust værktøj, som opgør placeringen af brands ud fra mere end 100 kvantitative og kvalitative data-points, og diagnosticerer dermed deres digitale styrker og svagheder.

PANDORA på Facebook:

  • Facebook-siden blev lanceret i april 2009
  • + 425.000 fans
    • 95% er kvinder
    • 23% er i alderen 18-24
    • 27% er i alderen 25-34
    • 22% er i alderen 35-44
    • De fleste brugere er fra USA (27%), England (21%) og Portugal (15%)
  • + 2,000 nye fans om dagen
  • Mere end 250.000 af PANDORAs fans er aktive på siden hver måned
  • Lokale landing pages lanceret i april 2011 (AU, DE, DK, ES, PL, PT, UK, US)
  • En international moderationsgruppe blev lanceret i maj 2011 (AU, UK, US)

(Alle tal pr. juli 2011)
 

Om PANDORA

PANDORA designer, fremstiller og markedsfører håndforarbejdede og moderne smykker fremstillet af ædle materialer til tilgængelige priser. PANDORAs smykker sælges i mere end 55 lande fordelt på seks kontinenter via over 10.000 forhandlere, herunder mere end 450 PANDORA-brandede konceptbutikker.

PANDORA blev stiftet i 1982 og har hovedkontor i København. PANDORA beskæftiger på verdensplan over 5.000 medarbejdere, hvoraf 3.600 arbejder i Gemopolis i Thailand, hvor virksomheden fremstiller sine smykker. PANDORA er noteret på NASDAQ OMX Copenhagen i Danmark. I 2010 udgjorde PANDORAs samlede omsætning DKK 6,7 mia. (ca. EUR 895 mio.). For yderligere oplysninger, se www.pandoragroup.com

KONTAKT

For yderligere information, kontakt:
Nathalie Rhode-Erb, Group Communications Coordinator
Tlf. +45 3672 0044
Mobil +45 4018 2130


Attachments