Nye investorer i GWM Renewable Energy II


Herlev, den 7. juli 2011

 

Selskabsmeddelelse nr. 21/2011


Nye investorer i GWM Renewable Energy II


GWM Renewable Energy II (GWM RE II) har i dag i en pressemeddelelse oplyst, at Banca Intesa San Paolo og Pirelli-koncernen i dag har underskrevet en aftale, hvor de gennem en aktieudvidelse opnår henholdsvis 12,50% og 16,87% af GWM RE II’s aktiekapital.

GWM RE II er hovedaktionær i Greentech Energy Systems (Greentech) med en ejerandel på 20,21%. Som tidligere oplyst i Selskabsmeddelelse nr. 11/2011 af 6. maj 2011, har Greentech og GWM RE II underskrevet en aftale om at sammenlægge de to selskaber. Greentech er pt. i gang med at forberede et prospekt vedrørende denne sammenlægning. Den endelige sammenlægning af de to selskaber forventes i august 2011 i overensstemmelse med den værdiansættelse, som er fastsat i den indgåede aftale om sammenlægning mellem selskaberne.

Efter sammenlægningen af de to selskaber forventes GWM RE II at eje op til 60,4% af Greentechs aktiekapital. Det ”Nye Greentech” vil have over 260 MW i drift, 52 MW under opførelse inden for vindkraft, solenergi, vandkraft og vandrensning og være aktiv i 5 europæiske lande samt have en omfattende udviklingsportefølje på ca. 900 MW på tværs af Europa. Målet for det ”Nye Greentech” er at blive en førende virksomhed inden for produktion af vedvarende energi med aktiver i drift på mere end en gigawatt inden for forskellige teknologier og på forskellige markeder.

Peter Høstgaard, bestyrelsesformand i Greentech, udtaler:
"Greentech er meget stolt over at have en stærk aktionærgruppe med industrielle og finansielle spillere som Banca Intesa San Paolo og Pirelli-koncernen. Alle Greentechs aktionærer vil få gavn af de vækstmuligheder, den strategiske og finansielle støtte, som disse to højt respekterede institutionelle investorer kan tilbyde. Det giver mulighed for eksponering på attraktive udviklingsmarkeder i Europa, og samtidig giver det mulighed for at sprede investeringerne mere geografisk og teknologisk. Det “Nye Greentech” forventes at have en forbedret likviditets- og kapitalstruktur og vil med store industrielle aktionærer stå godt rustet til at drage fuld fordel af de betydelige muligheder, som vi ser i den vedvarende energi-sektor.”

-------ooooo-------

Om Banca Intesa San Paolo
Banca Intesa San Paolo er den førende bank-koncern i Italien med ca. 5700 afdelinger og 11 mio. kunder. Banken er førende på det italienske marked og en stærk spiller internationalt med fokus på Central- og Østeuropa samt lande i Mellemøsten og Nordafrika.


Om Pirelli Ambiente og Solar Utility
Pirelli Ambiente og Solar Utility er en del af Pirelli-koncernen, der har specialiseret sig i teknologier samt løsninger inden for bæredygtig udvikling og er aktive i den vedvarende energi-sektor.

 

Med venlig hilsen


Bestyrelsen

 

                                                                                   For yderligere information:
                             Adm. direktør Sigieri Diaz della Vittoria Pallavicini, tlf.: +41 79 202 59 43
                                       Bestyrelsesformand Peter Høstgaard-Jensen, tlf.: +45 40 10 88 71