Neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo šaukimas


Alytus, Lietuva, 2011-07-08 10:52 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Įmonių grupės „ALITA“, AB (kodas 302444238, buveinės adresas Miškininkų g. 17, Alytus, Lietuva) (toliau – Bendrovė) akcininko iniciatyva, vadovaujantis 2011 m. liepos 8 d. Bendrovės vadovo sprendimu, šaukiamas Bendrovės neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas (toliau – Susirinkimas).

Susirinkimo data – 2011 m. rugpjūčio  2 d.

Susirinkimo vieta – Miškininkų g. 17, Alytus, Lietuva.

Susirinkimo pradžia – 11.00 val.,

Registracijos pradžia – 10.30 val.

Susirinkimo apskaitos diena – 2011 m. liepos 26 d.

Akcininkų teisių apskaitos diena – 2011 m. rugpjūčio 17 d.

Siūloma Susirinkimo darbotvarkė:

  1. Bendrovės valdybos narių rinkimai.
  2. Sprendimų vykdymas.

Dalyvauti ir balsuoti šaukiamame Susirinkime turės teisę tie asmenys, kurie bus Bendrovės akcininkais Susirinkimo apskaitos dienos (2011 m. liepos 26 d.) pabaigoje. Turtines teises turės tie asmenys, kurie dešimtos darbo dienos (2011 m. rugpjūčio 17 d.) pabaigoje po atitinkamą sprendimą priėmusio Susirinkimo bus Bendrovės akcininkais.

Bendrovė nesudaro galimybės dalyvauti ir balsuoti Susirinkime elektroninių ryšių priemonėmis.

Asmuo, dalyvaujantis Susirinkime ir turintis teisę balsuoti, privalo pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Asmuo, kuris nėra akcininkas, be šio dokumento privalo pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę balsuoti Susirinkime.

Kiekvienas akcininkas turi teisę įstatymų nustatyta tvarka raštu ar elektroninio ryšio priemonėmis įgalioti kitą asmenį (fizinį ar juridinį) dalyvauti ir balsuoti jo vardu Susirinkime. Susirinkime įgaliotinis turi tokias pačias teises, kokias turėtų jo atstovaujamas akcininkas arba akcininkai, nebent įgaliotiniui išduotas įgaliojimas ar įstatymai nustato siauresnes įgaliotinio teises. Įgaliotas asmuo privalo pateikti įstatymų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą. Užsienyje išduotas įgaliojimas turi būti išverstas į lietuvių kalbą ir legalizuotas įstatymų nustatyta tvarka. Elektroninėmis ryšio priemonėmis išduotas įgaliojimas notaro netvirtinamas. Bendrovė nenustato specialios įgaliojimo formos.

Elektroninių ryšių priemonėmis išduotą įgaliojimą ir pranešimą apie šio įgaliojimo išdavimą akcininkas privalo atsiųsti elektroniniu paštu info@alita.lt ne vėliau kaip iki 2011 m. rugpjūčio 1 d. darbo dienos pabaigos (16 val. 00 min.).

Akcininkai turi teisę raštu iš anksto pateikti Bendrovei klausimus, susijusius su Susirinkimo darbotvarkės klausimais. Klausimai gali būti pateikiami siunčiant registruotu paštu, elektroniniu paštu info@alita.ltarba pristatomi į Bendrovės buveinę adresu Miškininkų g. 17, Alytus, Lietuva. Bendrovė, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymo 161 straipsnio nuostatomis, įsipareigoja atsakyti, jei klausimai bus gauti ne vėliau kaip likus 3 darbo dienoms iki Susirinkimo.

Informuojame, kad Bendrovė gali atsisakyti pateikti atsakymus į akcininko klausimus, jei jie yra susiję su Bendrovės komercine (gamybine) paslaptimi ar konfidencialia informacija. Esant galimybei nustatyti klausimą pateikusio akcininko tapatybę, Bendrovė informuoja klausimą pateikusį akcininką apie atsisakymą pateikti informaciją.

Susirinkimo darbotvarkė gali būti papildoma akcininkų, kuriems priklausančios akcijos suteikia ne mažiau kaip 1/20 visų balsų, iniciatyva. Kartu su siūlymu papildyti Susirinkimo darbotvarkę turi būti pateikti ir sprendimų projektai siūlomais klausimais arba, kai sprendimų priimti nereikia, paaiškinimai dėl kiekvieno siūlomo Susirinkimo darbotvarkės klausimo. Siūlymus papildyti Susirinkimo darbotvarkę akcininkai gali pateikti raštu, juos siunčiant elektroniniu paštu info@alita.lt arba registruotu paštu ar pristatyti Bendrovės buveinės adresu Miškininkų g. 17, Alytus, Lietuva. Darbotvarkė pildoma, jei siūlymas gaunamas ne vėliau kaip likus 14 dienų iki Susirinkimo.

Akcininkai, kuriems priklausančios akcijos suteikia ne mažiau kaip 1/20 visų balsų turi teisę siūlyti naujus sprendimų projektus į susirinkimo darbotvarkę įtrauktais klausimais ar kurie bus įtraukti į Susirinkimo darbotvarkę. Siūlomi sprendimų projektai bet kuriuo metu iki Susirinkimo turi būti pateikiami raštu, juos siunčiant elektroniniu paštu info@alita.lt arba registruotu paštu ar pristatyti Bendrovės buveinės adresu Miškininkų g. 17, Alytus, Lietuva. Akcininkai taip pat turi teisę siūlyti sprendimų projektus dėl Susirinkimo darbotvarkės klausimų raštu Susirinkimo metu.

Akcininkas arba jo įgaliotas asmuo turi teisę iš anksto balsuoti raštu, užpildant bendrąjį balsavimo biuletenį. Jeigu užpildytą bendrąjį balsavimo biuletenį pasirašo asmuo, kuris nėra akcininkas, prie užpildyto bendrojo balsavimo biuletenio turi būti pridėtas teisę balsuoti patvirtinantis dokumentas. Bendrasis balsavimo biuletenis pateikiamas Bendrovės interneto svetainėje www.alita.lt. Jeigu dėl techninių kliūčių bendrasis balsavimo biuletenis Bendrovės interneto svetainėje negali būti pateikiamas, atspausdintą jo formą galima gauti Bendrovės buveinėje adresu Miškininkų g. 17, Alytus, Lietuva.

Jeigu akcininkas raštu pageidauja, Bendrovė ne vėliau kaip likus 10 dienų iki Susirinkimo, neatlygintinai išsiunčia bendrąjį balsavimo biuletenį registruotu laišku. Tinkamai užpildytas bei akcininko arba kito asmens, turinčio teisę balsuoti šiam akcininkui priklausančiomis akcijomis, pasirašytas bendrasis balsavimo biuletenis ir teisę balsuoti patvirtinantis dokumentas turi būti pateikiami Bendrovei raštu elektroniniu paštu info@alita.lt arba siunčiant registruotu paštu Bendrovės buveinės adresu (Miškininkų g. 17, Alytus, Lietuva) ir turi būti Bendrovės gauti ne vėliau kaip paskutinę darbo dieną iki Susirinkimo (t.y. ne vėliau kaip iki 2011 m. rugpjūčio 1 d.  darbo dienos pabaigos (16 val. 00 min.)).

Bendrovė pasilieka teisę neįskaityti akcininko išankstinio balsavimo, jei bendrasis balsavimo biuletenis neatitinka Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymo 30 str. 3 ir 4 dalyse nustatytų reikalavimų ar bendrasis balsavimo biuletenis užpildytas taip, kad atskiru klausimu neįmanoma nustatyti tikrosios akcininko valios.

Akcininkai, atvykę į Bendrovę adresu Miškininkų g. 17, Alytus, Lietuva, ar Bendrovės tinklapyje www.alita.lt galės susipažinti su Bendrovės turimais dokumentais, susijusiais su Susirinkimo darbotvarke, įskaitant sprendimų projektus bei kitus dokumentus, kurie teikiami Susirinkimui, ir gauti informaciją, susijusią su akcininko teisių įgyvendinimu.

Bendras Bendrovės akcijų, kurių kiekvienos nominali vertė yra 1 litas, skaičius ir balsavimo teisę Susirinkime suteikiančių akcijų skaičius yra toks pat ir sudaro 27 153 793 akcijų. Bendrovės akcijų ISIN kodas – LT0000128266.


 

 

         Papildomą informaciją teikia generalinis direktorius Paulius Kibiša, tel.: (8 315) 57243.