Amerikansk Core-kund tecknar avtal värt ca 2,3 Miljoner USD


Stockholm, 2011-07-18 09:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Affärsområdet 3L Media har säkrat ett fortsatt samarbetsavtal beträffande utveckling av Core med det amerikanska sökmediabolaget Local Insight Media, ”LIM”. LIM är kund till 3L Media sedan 2008. Som tidigare kommunicerat ansökte LIM i november 2010 om frivillig företagsrekonstruktion, sk. ”Voluntary Chapter 11”, med syfte att sänka bolagets skuldsättning vilket skapat viss osäkerhet om bolagets framtida investeringsmöjlighet. Chapter 11 innebär bland annat begränsningar för LIM att ingå och teckna nya avtal utan godkännande från berörda legala övervakningsinstanser.

3L Media har nu med stöd från berörda instanser lyckats säkra ett utökat utvecklingsavtal för totalt cirka 2,3 Miljoner USD fram till mars 2012, med möjlig förlängning.

- 3L Media har sedan tidigare ett nära samarbete med Local Insight Media och vi är och förblir en viktigt partner för LIM och deras fortsatta framgång. Det nu tecknade avtalet säkrar intäkter och lönsamhet för vår verksamhet i USA och är ett kvitto  på den centrala roll vi har för våra kunder, säger Fredrik Ruben, VD & Koncernchef i 3L System Group.

3L Media är den ledande leverantören av affärssystem till nya och traditionella Sökmedia- och Gula Sidor-företag. 3L Medias fokus är att hjälpa kunder i den förändring som marknaden för lokalt sök och sökmedia just nu upplever, genom att leverera innovativa och effektiva lösningar för annonsering för små och medelstora företag.

 

Om 3L System Group:
3L System Group utvecklar avancerade mjukvarusystem för att hjälpa kunder inom bygg-, fastighets- och mediebranschen att uppnå konkurrensfördelar i en värld där service och affärer allt oftare sker online. Bolaget tillhandahåller dessutom kundanpassningar, installation, utbildning och support kring produkterna. Bolagets aktier handlas på NasdaqOMX First North och Avanza Bank är bolagets Certified Adviser. Se även www.3lsystem.com

 

         Fredrik Ruben, VD & Koncernchef
         3L System Group (publ)
         Tel. +46-8-705 38 00
         E-Mail: fredrik.ruben@3lsystem.com


Attachments