Betting Promotion: DELÅRSRAPPORT Q2 2011


April - juni

  • Spelomsättning: 1 445 MSEK (2 040)
  • Nettoomsättning efter kommissionsavgifter: 7,3 MSEK (9,6)
  • Bruttomarginal: 0,51 % (0,47)
  • Rörelseresultat: 1,3 MSEK (3,6)
  • Rörelsemarginal: 18 % (38)
  • Resultat efter beräknad skatt: 0,7 MSEK (4,0)
  • Vinst per aktie: 0,08 SEK

 

Januari - juni

  • Spelomsättning: 3 476 MSEK (4 156)
  • Nettoomsättning efter kommissionsavgifter: 3,5 MSEK (17,6)
  • Bruttomarginal: 0,10 % (0,42)
  • Rörelseresultat: -9,4 MSEK (6,0)
  • Rörelsemarginal: N/A (34)
  • Resultat efter beräknad skatt: -10.4 MSEK (8,4)
  • Vinst per aktie: -1,09 SEK

 

(För fullständig rapport inklusive tabeller, se bifogad fil)

 

VD kommenterar

”Jag konstaterar att vi har fått tillbaka stabiliteten i systemen efter den tekniska uppgraderingen i början på året som påverkade oss negativt. Jag ser med spänning fram emot bookmakerproduktens utveckling under hösten”, säger Betting Promotions VD Johan Moazed.

 

Verksamheten under perioden april – juni 2011

Nettoomsättningen för det andra kvartalet uppgick till 7,3 MSEK (9,6). Spelomsättningen uppgick till 1 445 MSEK (2 040). Det innebär att det andra kvartalet visar en bruttomarginal på 0,51% (0,47). All spelverksamhet bedrivs främst i Euro varför jämförelser med tidigare perioder kan vara missvisande på grund av valutaförändringar.

 

Pre Live

Omsättningen för perioden minskade med 26% jämfört med motsvarande period föregående år och marginalen blev 0,76%. Anledningen till minskningen är dels att det under förra året spelades VM i fotboll vilket bidrog till en ökad omsättning i Q2 2010 och dels att bolaget inför årets ligaavslutningar i de större fotbollsligorna valt att vara mer restriktiv i sin trading. Erfarenheter från tidigare år har visat att det inför ligaavslutningarna uppkommer situationer som kraftigt förändrar oddsen för matcherna. Dessa oddsförändringar är normalt inte gynnsamma för bolagets trading och därför anpassades strategierna därefter. Bruttomarginalen och den teoretiska vinsten under perioden bekräftar att strategierna har varit lyckosamma. 

 

Livespel

Omsättningen från livespelet minskade under perioden med 36% jämfört med motsvarande period föregående år och marginalen blev -0,21%. Under perioden lanserade bolaget  ett automatiserat tradingsystem för livespelet som gör det möjligt att väsentligt öka utbudet av livematcher som erbjuds till bookmakerkunderna. Detta innebär samtidigt att bolaget nu kan fokusera på att förbättra marginalerna och strategierna i den del av livespelet som sker mot spelbörserna utan att påverka servicenivån mot bookmakerkunderna. Därmed har bolaget valt att minska omsättningen under tiden som arbetet för att förbättra marginalerna och strategierna fortgår.

 

Bookmaker produkt

Bolaget utvecklar produkten kontinuerligt och har under perioden bland annat ökat utbudet av livespelsmatcher väsentligt. Under perioden har ett antal operatörer slutfört den tekniska integration och det är bolagets bedömning att det finns goda möjligheter att omsättningen från dessa operatörer kommer att synas i det tredje kvartalet 2011. Samtidigt pågår införsäljningsarbetet och det är bolagets bedömning att vi under det andra halvåret 2011 kommer knyta till oss ytterligare operatörer som kommer att bidra till bolagets framtida omsättning och vinst.

 

Verksamheten under perioden januari – juni 2010

Nettoomsättningen för det första halvåret uppgick till 3,5 MSEK (17,6). Spelomsättningen uppgick till 3 476 MSEK (4 156). Det innebär att perioden visar en bruttomarginal på 0,10 % (0,42). All spelverksamhet bedrivs främst i euro varför jämförelser med tidigare perioder kan vara missvisande på grund av valutaförändringar.

 

Företaget gjorde i början på året en större uppgradering av den tekniska infrastrukturen vilken förde med sig en del tekniska problem de första två månaderna av året. Dessa är nu lösta och pre-live marginalerna har efter de inledande två månadernas tekniska problem visat den stabilitet som har uppnåtts historiskt. Livespelet har under perioden inte nått upp till de förväntade marginalerna varför bolaget har valt att se över de strategier som används i den del av livespelet som sker mot spelbörserna. Bookmakerprodukten har under perioden ytterligare förfinats och förbättrats och ett antal kunder har slutfört den tekniska integrationen. Bolaget bedömer att det finns goda möjligheter att dels kunna visa omsättning från dessa under det tredje kvartalet 2011 och dels att kunna knyta till sig ytterligare operatörer under det andra halvåret 2011.

 

Produkter

Market making är kärnan i Betting Promotions verksamhet och kan liknas vid att vara likviditetsgarant på olika typer av finansiella instrument. Betting Promotion redovisar en uppdelning av ”Nettoomsättning efter kommissionsavgifter” och ”Bruttomarginal” definierad som ”Nettoomsättning efter kommissionsavgifter” i förhållande till ”Spelomsättning” mellan olika produkter.

 

Pre Live

Fotboll

Fotboll är basen i Betting Promotions verksamhet och stod under det fjärde kvartalet för 60% av den totala spelomsättningen. Marginalen för fotboll i perioden var 0,76%.

 

Övrigt

I Övrigt ingår sporter som till exempel tennis, ishockey, rugby, basket och amerikansk fotboll.

 

Livespel

Livespel består av fotboll och tennis. Marginalen för livespel var -0,21%.

 

(För fullständig rapport inklusive tabeller, se bifogad fil)

 

För ytterligare information kontakta:

Johan Moazed, VD i Betting Promotion Sweden AB.

Tel   +46 (0) 40 611 84 11

 


Attachments

Q2___Report_2011___Sweden[1].pdf