Tvangsinddrivelsesprocessen i Polen er udsat


København, 2011-07-27 14:03 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- GN har i dag modtaget en officiel meddelelse fra distriktsdomstolen i Warszawa, dateret den 22. juli 2011. Den officielle meddelelse anfører, som forventet, at tvangsinddrivelsesprocessen mod TPSA i Polen er blevet udsat. Tvangsinddrivelsesprocessen er blevet udsat indtil en endelig og ikke-appellérbar afgørelse er blevet truffet i den igangværende retssag i Østrig, hvor TPSA har indgivet en klage mod selve voldgiftsprocessen. En endelig høring i den Østrigske Handelsret er fastsat til den 8. september 2011.

CFO i GN Store Nord Anders Boyer siger:” Vi anerkender, at dirstriktsdomstolen i Warszawa med deres meddelelse i dag understreger vigtigheden af den igangværende retssag i Østrig. Vi mener, at det bekræfter, at distriktsdomstolen i Warszawa vil håndhæve voldgiftskendelsen fra den 3. september 2010, så snart den grundløse klage fra TPSA er blevet afvist af retten i Østrig – ligesom det Østrigske Handelskammer for nylig afviste TPSA’s tre indsigelser mod. Derudover bør det ikke glemmes, at mens vi afventer tvangsinddrivelsen, vokser de påløbne renter samt yderligere rets- og advokatomkostninger, som TPSA og deres aktionærer skal betale til DPTG, dramatisk.”

Baggrund
GN Store Nord er fortsat involveret i en voldgiftssag mod Telekomunikacja Polska S.A. (TPSA) via sin ejerandel på 75% i DPTG I/S. Sagen vedrører fastsættelsen af den mæng-de trafik, der er overført via det fiberoptiske NSL-telekommunikationssystem i Polen. DPTG er berettiget til 14,8% af overskuddet fra NSL for perioden 1994-2009. Voldgiftsretten har sæde i Wien i Østrig.

Voldgiftssagen mod TPSA blev indledt af DPTG i 2001 på grund af udeladte betalinger fra TPSA. Den 3. september 2010 tildelte DPTG DKK 2,9 mia. for perioden 1994 til medio 2004 (fase 1). På trods af, at afgørelsen er endelig og juridisk bindende betalte TPSA ikke beløbet inden for den af Voldgiftsdomstolens fastsatte frist på 14 dage og betalingen er fortsat udestående. Der bliver tilskrevet strafrenter på 6% p.a. indtil betalingen er modtaget.

For yderligere information, kontakt venligst:

Mikkel Danvold
VP, IR & Kommunikation

GN Store Nord A/S
Tlf.:  45 75 02 71