Får viktig säkerhetsorder för mobil plattform

- Globala operatören MTN investerar 1,9 Mkr i system från Seamless


Stockholm, 2011-08-02 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Seamless – handlat på First North – har fått en order från den globala teleoperatören MTN i afrikanska landet Benin på motsvarande cirka 1,9 Mkr. Ordern är på Seamless ”Disaster Recovery”-tjänst, vilket innebär en kopia på ett redan installerat system som ska säkerställa oavbruten drift om det ursprungliga systemet drabbas av störning till följd av till exempel jordbävning, översvämning eller ett omfattande elavbrott.

 

MTN använder Seamless plattform för påfyllningar av kontantkort för mobiltelefoner på flera av sina geografiska marknader. Inte minst i Afrika där den här typen av lösningar är mycket omfattande.

 

– Det växande intresset för den här typen av säkerhetsorder på en parallell plattform från en av världens största teleoperatörer visar hur affärskritiskt vårt system är. Driftsäkerheten på våra lösningar är mycket hög, men externa störningar som naturkatastrofer eller krig kan få förödande konsekvenser för en operatör och därför byggs den här typen av parallella system, säger Peter Fredell, koncernchef för Seamless.

 

Seamless system hanterar för närvarande månatligen cirka 170 miljoner transaktioner i 23 länder.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Fredell, koncernchef Seamless, tel 08-564 878 24, epost peter.fredell@seamless.se

 

 

Om Seamless

Seamless är specialiserat på lösningar förbetalsystem för mobiltelefoner såsom överföring av pengar mellan mobiler(Mobile Money) och kontantkortsladdning. Seamless har system för elektroniskkontantkortsladdning och M-handel hos mer än 40 operatörer i 23 länder på tre kontinenter. Seamless startades 2001 och handlas på Nasdaq OMX First North. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och kontor i Mumbai, Indien.

 

Certified Advisor: Evli Bank Plc Stockholm, telefon 08 407 80 00


Attachments