Honkarakenne Oyj ja VVO-yhtymä Oyj solmivat sopimuksen Espoon Suurpellon alueen ryhmärakennuttamisesta


Helsinki, Suomi, 2011-08-16 10:04 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Lehdistötiedote 16.8.2011

Honkarakenne Oyj

 

Honkarakenne Oyj ja VVO-yhtymä Oyj solmivat sopimuksen Espoon Suurpellon alueen ryhmärakennuttamisesta

Honkarakenne Oyj ja VVO-yhtymä Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Espoon Suurpellon alueelle tehtävästä ryhmärakennuttamishankkeesta. Hankkeen tavoitteena on luoda Suurpeltoon uudenlaista urbaania puurakentamista, jossa asukkailla on tärkeä rooli jo asuntojen rakennuttamisvaiheessa.

"Suurpeltoon valmistuu moderni ja lämminhenkinen pientaloalue, joka on ihanteellinen asuinpaikka niin perheille kuin pienemmillekin talouksille”, sanoo Honkarakenteen toimitusjohtaja Esa Rautalinko. Suurpellon alueen markkinointi käynnistyy välittömästi ja hankkeen ryhmärakennuttamisen toteutus heti alueen rakennuspaikkojen tultua varatuiksi. 

Moderneja hirsikoteja vaativaan makuun

Suurpellon alueelle on suunniteltu kokonaan oma Honka-mallisto, joka yhdistää raikkaasti kivi- ja hirsipintaa antaen kuitenkin asiakkaille mahdollisuuden oman talonsa personointiin. Valittavana on kolme eri talovaihtoehtoa, joko suurempia erillistaloja tai kompaktimpia kytkettyjä erillistaloja. Talojen koot vaihtelevat 80 m² ja 150 m² välillä. ”Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti tilojen toimivuuteen, energiatehokkuuteen ja erinomaiseen hinta-laatu -suhteeseen", Rautalinko kertoo.

Massiivipuutalo sopii kaupunkiin ja pienillekin tonteille, sillä se voi olla kaupunkikuvallisesti hyvin eleetön ja haluttaessa vailla perinteisen hirsitalon piirteitä. Luonnonmukaisen materiaalin avulla syntyy ihmisläheinen ja lämminhenkinen alue kaupunkiin.

Suurpellon Honka-mallisto on suunniteltu toteutettavaksi uudella Honka Fusion™ -ratkaisulla. Näin syntyy ainutlaatuinen massiivipuukoti, joka voidaan haluttaessa kivipinnoittaa esimerkiksi rappaamalla. Kivipinta mahdollistaa massiivipuukodin rakentamisen kaupunkien kivitalo-alueille. Honka Fusion™ on ainut laatuaan maailmassa.

Ryhmärakennuttaminen asiakkaan eduksi

Honkarakenteen ja VVO:n yhteinen aluehanke toteutetaan ryhmärakennuttamis-periaatteella, jossa tulevat asukkaat toteuttavat rakennuttamishankkeensa yhteisesti ammattimaisen rakennuttajakonsultin palveluja käyttäen. Ryhmärakennuttamisessa tulevat asukkaat voivat vaikuttaa omiin asumisratkaisuihinsa lähtemällä mukaan rakentamishankkeeseen jo sen varhaisessa vaiheessa. Näin saadaan aikaan kustannussäästöjä ja samalla huomioidaan asukkaiden tarpeet ja toiveet. Esimerkiksi sisäpintojen materiaalit ja keittiökalusteet päätetään vasta rakennuttavan ryhmän toimesta.

Suurpellon aluehankkeessa asukkaat ostavat tontin VVO:lta ja sitoutuvat samalla rakentamaan tontille Honkarakenteen talon. Sopimukseen kuuluu myös sovitun ryhmärakennuttamiskonsultin käyttö.

Ryhmärakennuttaminen soveltuu sekä pientalo- että kerrostalorakentamiseen. Ryhmärakennuttamisen toimintaedellytysten parantaminen on kirjattu myös nykyisen hallituksen ohjelmaan.

 

Lisätietoja: Honkarakenne Oyj, Suomen myyntijohtaja Markku Koivuniemi, puh. 040 355 8073, markku.koivuniemi@honka.com

VVO-yhtymä Oyj: Kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen, puh. 020 508 3248, eero.saastamoinen@vvo.fi

Kuvapyynnöt: markkinointikoordinaattori Anna Kilpinen, puh 040 838 3682, anna.kilpinen@honka.com

 

Honkarakenne-konsernion Honka®-tuotemerkillään maailman johtava aitoja puutaloja valmistava ja markkinoiva yritys. Honka-tuotevalikoimaan, jossa korostuvat asumisen hyvinvointi, innovatiiviset rakenneratkaisut ja energiatehokkuus, kuuluvat sekä omakotitalot, lomakodit, saunat että suuret projektikohteet kuten hotellit, ravintolat ja lomakylät. Yhtiön tuotteita on myyty 52 vuoden aikana yli 50 maahan reilut 75 000. Tuotanto on keskitetty yhtiön tehtaille Karstulaan ja Alajärvelle. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tuusulassa. Vuonna 2010 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 58,1 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 53 %. Konsernilla on noin 265 työntekijää sekä 30 maassa toimiva myyntiverkosto. Tytäryhtiöt toimivat Saksassa, Ranskassa ja Japanissa. Honkarakenne Oyj:llä on vahva sukutausta ja yhtiön B-osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä Pienet yhtiöt -listalla. www.honka.com

 

  


Attachments