Ændret strategisk fokus gør at DONG Energy sælger sin andel i Nordkraft Vind


DONG Energy har solgt sin 50 procent andel af Nordkraft Vind til Nordkraft Produksjon for NOK 145 mio. (DKK 138 mio.). DONG Energy's portefølje af vindprojekter i Norge vurderes ikke at være tilstrækkelig stor til fortsat at have strategisk fokus på udbygning af det norske marked.

Nordkraft Vind driver landmølleparken Nygårdsfjellet 1 (6,9MW) og er ved at opføre Nygårdsfjellet 2 (25,3MW). Begge parker er beliggende i Nordnorge. DONG Energy vil bidrage med teknisk bistand til at færdiggøre udbygningen af Nygårdsfjellet 2.

I juli 2011 besluttede DONG Energy at trække sig fra det norske vindprojekt Midtfjellet. DONG Energy har i Norge fortsat ejerandele i Kvalheim Kraft (vindparkerne Mehuken I og II) og vindudviklingsselskabet Zephyr. DONG Energy solgte i juni 2010 sin 33,33 procent ejerandel i Nordkraft til et selskab i Troms Kraft koncernen.

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke DONG Energy's tidligere udmeldte
forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2011 eller det
forventede investeringsniveau.

For yderligere information, kontakt:

Media Relations
+45 9955 9552 

Investor Relations
Morten Hultberg Buchgreitz
+45 9955 9750


DONG Energy er en af Nordeuropas førende energikoncerner med hovedsæde i Danmark. Vores forretning er baseret på at fremskaffe, producere, distribuere og handle energi og tilknyttede produkter i Nordeuropa. Vi beskæftiger omkring 6.000 medarbejdere og omsatte for 55 mia. kr. (EUR 7,3 mia.) i 2010. For yderligere information, se www.dongenergy.com


Attachments