Comptel myy Axioss-ohjelmistonsa Ciscolle 21,3 miljoonalla eurolla


Comptel Oyj                           Pörssitiedote 22.8.2011 klo 9.00

Comptel on sopinut myyvänsä Axioss-ohjelmistonsa Ciscolle. Ohjelmisto on Comptelin vuonna 2008 ostaman Axiom Systems -yhtiön kehittämä toimitusprosessiratkaisu (fulfillment-ratkaisu). Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen syyskuussa 2011. Comptel ja Cisco jatkavat yhteistyötään liiketoiminnan tukijärjestelmien (OSS/BSS) muilla alueilla, kuten pilvipalveluiden käyttötieto- ja veloitusratkaisuissa.

Ciscon käteisellä maksama kauppahinta on 21,3 miljoonaa euroa. Comptel kirjaa tämän liiketoiminnan muihin tuottoihin vuoden 2011 kolmannelle neljännekselle. Kaupan nettovaikutus liikevoittoon on arviolta +8,5 miljoonaa euroa, mikä kirjataan samoin kuluvan vuoden kolmannelle neljännekselle. Kaikki tässä esitetyt luvut on muunnettu euroiksi käyttäen 19.8.2011 -kurssia.

Comptel jatkaa fulfillment-liiketoimintaansa kehittämällä ja myymällä Comptel Fulfillment -ratkaisuaan. Strategiansa mukaisesti Comptel julkaisee vuoden 2012 ensimmäisellä vuosipuoliskolla seuraavan version Comptel Fulfillment -ohjelmistosta, joka perustuu uuteen teknologia-alustaan. Olemassa olevat Axioss-asiakkuudet säilyvät Comptelilla ja yhtiö jatkaa näiden asiakkaiden ohjelmistotukea.

Kaupan osana Ciscolle siirtyy Axiom-teknologiaan liittyvää, pääosin Isossa-Britanniassa olevaa henkilöstöä. Myös Comptelin teknologiajohtaja ja johtoryhmän jäsen Gareth Senior siirtyy Ciscon palvelukseen. Suunniteltujen korvaavien panostusten jälkeen kauppa ei vaikuta merkittävästi Comptelin kustannusrakenteeseen vuonna 2012. Kaupan arvioidaan alentavan Comptelin kuluvan vuoden liikevaihtoa noin 2 miljoonaa euroa.

”Tämä on Comptelille erinomainen kauppa, joka korostaa teknologista johtajuuttamme liiketoiminnan tukijärjestelmien (OSS/BSS) alueella. Kauppa ei muuta fulfillment-strategiaamme, jonka tavoitteena on kasvaa ja saavuttaa markkinajohtajuus sekä kiinteää että mobiiliverkkoa käyttävien operaattoreiden toimitusprosessiratkaisuissa”, sanoo Comptelin toimitusjohtaja Juhani Hintikka.

Vuoden 2011 näkymät

Comptel muuttaa tulevaisuuden näkymiään. Konsernin vuoden 2011 liikevaihdon arvioidaan säilyvän edellisvuoden tasolla tai laskevan hieman. Kaupan seurauksena vuoden 2011 liikevoitto kasvaa selvästi, mutta liikevoitto ilman kauppaan liittyviä kertaluontoisia eriä laskee viime vuodesta.

Aiemmin Comptel oli arvioinut, että vuoden 2011 liikevaihto olisi kasvanut maltillisesti ja liikevoitto säilynyt edellisvuoden tasolla.

COMPTEL OYJ
Juhani Hintikka
Toimitusjohtaja
 

Lisätietoja:
Juhani Hintikka, puh. (09) 700 1131

Analyytikoille, sijoittajille ja medialle

Comptel järjestää Axioss-ohjelmiston myyntiä koskevan tiedotustilaisuuden sijoitusanalyytikoille, sijoittajille ja medialle tänään 22.8. klo 11.30 alkaen yhtiön pääkonttorissa osoitteessa Salmisaarenaukio 1 (Ruoholahti), Helsinki.

Asiasta järjestetään tänään myös englanninkielinen puhelinkokous klo 15.00, puhelin 0923 195 187, tunnus 93055234.

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet


Comptel tarjoaa ohjelmistoratkaisuja, joiden avulla tietoliikenneoperaattorit voivat toimittaa palvelut asiakkailleen joustavasti ja veloittaa niistä tehokkaasti. Comptelin laaja kokemus palveluiden hallinnasta sekä laskutustietojen keruusta ja veloituksesta antaa palveluntarjoajille mahdollisuuden keskittyä ydinosaamiseensa. Comptel on toimittanut ratkaisujaan 280 asiakkaalle 85 maahan ja yhtiön ohjelmistot palvelevat yli miljardia liittymää. Konsernin palveluksessa on noin 600 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti ja sen liikevaihto oli 78 miljoonaa euroa vuonna 2010. www.comptel.com