Johan Brodin utnämnd till ny Chief Risk Officer på Intrum Justitia


Stockholm, 2011-08-23 08:50 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Johan Brodin är för närvarande Chief Risk Officer på SBAB Bank. SBAB Bank har drygt 400 anställda och ägs av svenska staten. Utlåningen uppgår till ca 250 miljarder kronor. Johan Brodin har tidigare haft olika roller inom riskhantering på Handelsbanken, samt som managementkonsult inom finansiella tjänster på KPMG och Oliver Wyman.

“I takt med att vår investeringsverksamhet utvecklats har behovet av att stärka riskhanterings­funktionen ökat. Det är vår ambition att i framtiden utveckla tjänster och erbjudanden tidigare i kredithanteringskedjan inom såväl tjänste- som investeringsområdet, vilket innebär att vi behöver den kompetens som Johan besitter. Jag är mycket glad att få välkomna Johan till Intrum Justitia och vår Koncernledning”, säger Lars Wollung, VD och koncernchef på Intrum Justitia.

Johan Brodin tillträder som Chief Risk Officer på Intrum Justitia under första kvartalet 2012.

“Intrum Justitia är ett spännande bolag som har mycket goda möjligheter att utveckla och stärka positionen som marknadsledare i kredithanteringsbranschen. Den strategiska resan mot att ha ett starkt erbjudande i hela kredithanteringskedjan skapar fina möjligheter till ökad tillväxt men ökar också kraven på en stark kreditkontrollfunktion. Jag ser fram mot att vidareutveckla den här funktionen tillsammans med mina nya kollegor på Intrum Justitia”, säger Johan Brodin.

För ytterligare information kontakta gärna:
Lars Wollung, VD & Koncernchef
Tel: +46 8 546 102 00

Annika Billberg, IR & Kommunikationschef
Tel: +46 702 67 97 91, E-mail: a.billberg@intrum.com

 

 

Intrum Justitia är Europas ledande företag inom Credit Management Services och erbjuder heltäckande kredithanteringstjänster, inklusive köp av fordringar, som ska bidra till att förbättra kassaflöde och lönsamhet för företagets kunder. Intrum Justitia grundades 1923 och har omkring 3 100 anställda i 22 länder. Koncernens omsättning uppgick 2010 till 3,8 miljarder kronor. Intrum Justitia AB är noterat vid NASDAQ OMX Stockholm sedan 2002. Mer information finns på www.intrum.com.

 


Attachments