Kopy Goldfields meddelar ett förslag om att genomföra en riktad emission om totalt 29 MSEK


Kopy Goldfields AB (publ) ("Kopy") - ett svenskt guldprospekteringsbolag -meddelar ett förslag om en avsiktsförklaring med Eldorado Gold Corp ("Eldorado"), ett kanadensiskt guldproduktionsbolag, på en riktad nyemission på totalt 2.700.000. Eldorado Gold Corp är listat på Torontobörsen TSX:ELD, New Yorkbörsen NYSE:EGO samt Australienbörsen ASX:EAU. Om den föreslagna affären genomförs, blir Eldorado den största ägaren i Kopy med en ägarandel på cirka 28%.

På måndagen den 22 augusti 2011 ingick Kopy och Eldorado en icke bindande avsiktsförklaring om en riktad nyemission på 2.700.000 aktier med följande förslag på uppgörelse:

· Eldorado har för avsikt att förvärva primärt 1.700.000 aktier av Kopy ("första riktade emissionen") till ett pris på 10 SEK per aktie. Kopy har ett mandat från årsstämman den 12 maj 2011 för denna riktade nyemission.
· Eldorado har för avsikt att förvärva 1.000.000 aktier i Kopy till ett pris på 12 SEK per aktie (" andra riktade emissionen"). Den andra riktade nyemissionen är förslagsvis villkorad av att bolagets aktieägare godkänner att emittera ytterligare 1.000.000 aktier vid en extra bolagsstämma.
· Datum för att slutföra affären är planerad till den 23 september 2011.

Eldorado äger inga aktier i Kopy ännu. Affären kräver definitiva förhandlingar om dokumentation och kan komma att genomföras när Eldorado har genomfört en due diligence på bolagsstrukturen samt licensernas ägarstruktur. I tillägg, är det med ingen säkerhet aktierna kommer att bli emitterade till Eldorado på ovanstående villkor eller alls. Affären ska godkännas av Kopy's styrelse, Eldorados styrelse samt den andra riktade nyemissionen ska bli godkänd på en extra bolagsstämma.

De tre största aktieägarna i Kopy; Håkan Knutsson (KGK Holding), Commodity Quest och Wahlqvist familjen har ingått avtal om att stödja förslaget om att emittera ytterligare aktier på en extra bolagsstämma för den andra riktade nyemissionen.

Det föreslagna erbjudandet innebär en premie om cirka 37 procent på Kopy´s aktiepris på den volymvägda genomsnittliga aktiekursen de senaste tre månaderna på Nasdaq OMX First North som var cirka 7,85 SEK till och med den 19 augusti 2011. Under förutsättning att slutgiltiga förhandlingar om avtalet och nödvändiga godkännande nås, kommer kapitalet genom de båda riktade nyemissionerna att investeras i befintliga prospekteringsprojekt på Kopy, utvärdering av den regionala potentialen samt expansion i området. Läs mer om Eldorado Gold Corp på www.eldoradogold.com.  

För mer information, vänligen kontakta:
Kjell Carlsson, styrelseordförande, + 46 70 588 21 49
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17
Anna Sandgren, Vice VD IR, +46 709 73 71 31

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2011-08-23 (Svenska).pdf
Kopy Goldfields Pressrelease 2011-08-23 (English).pdf

Mer information från beQuoted
Nyhetssida Kopy Goldfields

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ OMX First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolagi ett av världens främsta guldmineralområden, Lena Goldfields, Bodaibo, Ryssland. Bolaget innehar till 100 % sju berggrundslicenser för både prospektering och produktion som täcker 255 kvadratkilometer. Det långsiktiga målet är att utveckla ett guldprospekterings- och produktionsbolag med guldmineraltillgångar på 5 Moz för att stödja årlig guldproduktion på 0,2 Moz.

Kopy Goldfields påbörjade från och med 3 juni 2011 sin rapportering av mineraltillgångar och malmreserver enligt JORC-koden. SRK Consulting, Reno-kontoret i USA, verkar som konsult och beräknar samt godkänner mineraltillgångarna enligt JORC-koden med kvalificerade konsulten Jeff Volk, Msc, CPG, FA usIMM som oberoende part. Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som godkänts av EU. Mangold Fondkommission verkar som Certified Adviser och likviditetsgarant, tel: 08-503 015 50.

Om aktien
Ticker: KOPY www.nasdaqomxnordic.com/firstnorth/
Utestående aktier: 6 626 937