Halvårsmeddelelse for 1. januar - 30. juni 2011 for FirstFarms A/S


Resumé
Bestyrelsen og direktionen i FirstFarms A/S har d.d. behandlet og godkendt det ureviderede halvårsregnskab for perioden 1. januar - 30. juni 2011.

 

Resultat i første halvår bedre end forventet

  • FirstFarms har i regnskabsperioden realiseret en omsætning på 32,0 mio. kr., et EBIT-resultat på 3,8 mio. kr. samt et resultat før skat på 1,6 mio. kr.  Resultaterne er bedre end forventningerne. 
  • Mælkeprisen har i det første halve år været på niveau med det forudsatte. I øjeblikket er der stor volatilitet i mælkeprisen, og markedet er presset, og der forventes derfor en lavere mælkepris i 2. halvår.
  • Mælkeproduktionen har i det første halve år været lavere end forudsat. Mælkeproduktionen pr. ko er steget, men i en lavere takt end forudsat. Det er besluttet at lukke gamle urentable stalde, og derfor bliver det samlede antal køer og mælkeproduktionen i andet halvår lavere end oprindeligt forudsat.
  • Salgspriserne på korn og oliefrø er højere end forventet.
  • Høsten i Rumænien og Slovakiet har været bedre end forventet, og de ikke høstede afgrøder vurderes ligeledes at ville give et højere udbytte end forventet.
  • FirstFarms fastholder på baggrund af ovenstående forventningerne, dog med en præcisering af, at forventningerne ligger i den øverste del af intervallerne, om en omsætning på 125-130 mio. kr., et EBIT-resultat på 17-22 mio. kr. samt et resultat før skat på 10-15 mio. kr.

 

Billund, d. 24. august 2011

 

FirstFarms A/S

 

For yderligere information:
Se venligst vores hjemmeside www.firstfarms.dk eller
kontakt adm. direktør Per Villumsen på telefon +45 75 86 87 87.


Attachments

Q2-2011