Exiqon, LEO Pharma, Bispebjerg Hospital, Gentofte Hospital, Rigshospitalet og Københavns Universitet offentliggør validering af biomarkører for patienter med kroniske hudsygdomme


I et multicenter studie har Exiqon, i samarbejde med LEO Pharma, Bispebjerg Hospital, Gentofte Hospital, Rigshospitalet og Københavns Universitet, identificeret lovende diagnostiske biomarkører for kutant T-celle lymfom (Cutaneous T Cell Lymphoma, CTCL) til at skelne mellem ondartet og godartet betændelse - for eksempel mellem CTCL og kroniske sygdomme såsom psoriasis, atopisk dermatitis (børneeksem) og eksem. Resultaterne er offentliggjort i det velrennomerede magasin “Blood, Journal of the American Society of Hematology”, som er tilgængeligt på: http://bloodjournal.hematologylibrary.org/content/early/2011/08/23/blood-2011-06-358382

Den indledende screening blev udført ved hjælp af Exiqons microarray platform. Efterfølgende blev biomarkørprofilen overført til Exiqons microRNA qPCR platform for validering. I et blindtestforsøg blev der opnået specificitet og sensitivitet på henholdsvis 97% og 93%.

Pt. er der ingen tilgængelige tests, når det gælder entydig skelnen mellem tidlig ondartethed og godartet betændelse. En præcis diagnose og tidlig behandling er altafgørende for successfuld behandling.

Senior Research Scientist Mads Røpke fra LEO Pharma vurderer, at forskningsresultatet på sigt kan føre til mere effektive diagnosticeringsmetoder: “Opdagelsen af denne microRNA classifier kan danne basis for en potentielt meget vigtig test, som vil simplificere diagnosticeringen af dermatologiske sygdomme enormt og adskille betændelsestilstande fra tidlig ondartethed. En sådan test vil være værdifuld for både patienter og klinikere”.

VP Diagnostics, Adam Baker fra Exiqon siger: “Dette program er meget spændende og samtidig en demonstration af, hvordan Exiqons arrays kan anvendes til at screene for lovende biomarkører, som efterfølgende kan overføres til vores qPCR platform, så man opnår en følsom bestemmelse af biomarkører i hudbiopsier”.

Exiqon og LEO Pharma vil i fællesskab undersøge mulighederne for at udvikle denne biomarkørprofil til et ’companion’ diagnostisk produkt beregnet til at stille en præcis diagnose og differentiere mellem ondartede og godartede hudsygdomme. Et sådant produkt kan få stor indflydelse på de diagnostiske muligheder inden for dermatologi over hele verden. Fejlklassificering og deraf følgende fejlbehandling af kutane ondartetheder såsom CTCL kan have livstruende konsekvenser for patienter.

Studiet er støttet af Højteknologifonden.

Yderligere information:

Lars Kongsbak, Administrerende Direktør, Exiqon,
tlf. +45 4566 0888 (mobil: +45 4090 2101)
Christian Glue, Manager, Diagnostics and Pharma Alliances, Exiqon,
tlf. +45 4565 0432 (mobil: +45 4090 2159)

Se den fulde pressemeddelelse i vedhæftede PDF eller på www.exiqon.com/investor/portal.


Attachments