NeuroSearch A/S - Delårsrapport for 1. halvår 2011


Selskabsmeddelelse
25.08.2011
 

Hermed følger første del af halvårsrapporten for 2011 for NeuroSearch. Den resterende del fremgår af vedlagte PDF-dokument.

-----------------------------


Bestyrelsen i NeuroSearch A/S (NEUR) har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for perioden 1. januar 2011 til 30. juni 2011.Det regnskabsmæssige resultat af primær drift blev et underskud på 143 mio. kr. (et underskud på 168 mio. kr. i samme periode 2010).

Det regnskabsmæssige resultat efter skat blev et underskud på 148 mio. kr. (et underskud på 120 mio. kr. i samme periode 2010). Finansielle poster udgjorde en nettoudgift på 5 mio. kr. i regnskabsperioden (en nettoindtægt på 19 mio. kr. i samme periode 2010).

Selskabets likvide midler inklusive værdipapirer udgjorde 352 mio. kr. pr. 30. juni 2011. Værdipapirer består primært af højlikvide obligationer med kort løbetid. Derudover vil NeuroSearch modtage i alt 54 mio. kr. i betaling for medarbejdere, der arbejder i projekter under alliancen med Janssen. Selskabet har endvidere uudnyttede kreditter på 15 mio. kr.

I denne delårsrapport offentliggør selskabet for første gang segmentoplysninger for de to forretninger, Specialty Pharma og NsDiscovery. Specialty Pharma er selskabets specialfarmaforretning med fokus på færdigudvikling og markedsføring af Huntexil®. NsDiscovery varetager selskabets tidlige forskning, udlicensering af produktkandidater, der ikke er målrettet specialistindikationer, og selskabets partnerskaber.

Periodens resultat af primær drift i Specialty Pharma blev et underskud på 90 mio. kr. (et underskud på 112 mio. kr. i første halvår 2010), hvoraf hovedparten var relateret til udviklingen af Huntexil® og relaterede medarbejdere i den kliniske udviklingsorganisation, forskningsaktiviteter i tidlige projekter samt en forholdsmæssig andel af koncernadministration og infrastruktur.

For NsDiscovery blev periodens resultat af primær drift et underskud på 53 mio. kr. (et underskud på 56 mio. kr. i samme periode 2010), som primært vedrører omsætning og omkostninger under Lilly- og Janssen-aftalerne og relaterede medarbejdere i forskningsorganisationen samt en forholdsmæssig andel af koncernadministration og infrastruktur.

Selskabets forventninger til 2011
For helåret 2011 justerer NeuroSearch forventningerne til et underskud af primær drift på ca. 300 mio. kr. fra det tidligere udmeldte underskud på ca. 325 mio. kr. Reduktionen skyldes primært lavere udviklingsomkostninger end forventet til Huntexil®.

Vigtige begivenheder i andet kvartal

  • NeuroSearch rapporterede, at FDA og EMA’s videnskabelige rådgivning vedrørende det kliniske udviklingsprogram for Huntexil® har slået fast, at et nyt fase III-studie er nødvendigt for at understøtte en ansøgning om markedsføringstilladelse. Begge regulatoriske myndigheder har støttet valget af den totale motorscore (TMS) som primært effektmål. Fase IIb- og III-studierne, HART og MermaiHD, har vist signifikante forbedringer af TMS hos patienter med Huntingtons sygdom i behandling med Huntexil®. Detaljer i udviklingsprogrammet vil blive endeligt fastlagt og offentliggjort i løbet af tredje kvartal 2011.
     
  • Den første patient fra det kliniske HART fase IIb-studie blev optaget i sikkerhedsforlængelsesstudiet, Open HART. Studiet blev planlagt og indledt på foranledning af patienter, som har afsluttet HART-studiet, idet de udtrykte ønske om fortsat behandling med Huntexil®. Pr 22. august 2011 var i alt 78 patienter optaget i Open HART.
  • Compassionate use-programmet, som efterfulgte det seks måneder lange åbne MermaiHD-forlængelsesstudie, har nu indrulleret 129 patienter, som bliver behandlet med Huntexil®.
  • NeuroSearch meddelte konklusionerne fra den videnskabelige rådgivning fra FDA og EMA vedrørende udviklingsprogrammet for tesofensine til behandling af overvægt og fedme. Hermed er rammerne klarlagt for et fase III-udviklingsprogram frem mod registrering. NeuroSearch søger en partner til færdigudviklingen og kommercialiseringen af tesofensine.
     
  • I maj forlængede NeuroSearch den igangværende samarbejdsaftale med Janssen frem til august 2013. De samlede betalinger til NeuroSearch under aftalen er uændrede.
     

Begivenheder efter udløb af regnskabsperioden

  • NeuroSearch solgte den 7. juli 2011 sin ejerandel på 30,1% i Sophion Bioscience A/S i forbindelse med, at Biolin Scientific AB overtog det fulde ejerskab af Sophion. Selskabets provenu er ca. 40 mio. kr., hvoraf 37 mio. kr. forventes modtaget i løbet af tredje kvartal 2011 og de resterende 3 mio. kr. inden udgangen af 2012. Provenuet vil påvirke resultatopgørelsen for tredje kvartal under finansielle poster med ca. 32 mio. kr. som en indtægt af salg af associeret virksomhed.
     
  • Foreløbige data for seridopidine og ordopidine har identificeret en metabolit, som kræver yderligere toksikologiske studier. NeuroSearch udskyder derfor Proof of Concept-studier til 2012. Dette vil ikke påvirke den igangværende udvikling af Huntexil®.

     

Patrik Dahlen
Adm. direktør



Telefonkonference
NeuroSearch afholder i dag kl. 15.00 en telefonkonference, hvor delårsrapporten for 1. halvår 2011 vil blive gennemgået. Adm. direktør Patrik Dahlen og CFO René Schneider vil deltage i telefonkonferencen, som vil blive afholdt på engelsk og med adgang via følgende telefonnumre: Danmark +45 3271 4767, UK og internationalt +44 207 509 5139 og US +1 718 354 1226. Adgang til at lytte til telefonkonferencen kan også opnås via selskabets hjemmeside www.neurosearch.com.

Den tilhørende præsentation vil kunne ses på selskabets hjemmeside på tidspunktet for telekonferencen.


Kontaktpersoner
Patrik Dahlen, adm. direktør, telefon: 4460 8214 eller 2629 7296
René Schneider, EVP & CFO, telefon: 4460 8700 eller 2911 2097



Om NeuroSearch
NeuroSearch A/S er et europæisk baseret biofarmaceutisk selskab, noteret på NASDAQ OMX Copenhagen A/S (NEUR) og med speciale inden for sygdomme i centralnervesystemet (CNS). Selskabet består af to selvstændige forretningsområder. Specialty Pharma er selskabets specialfarmaforretning med fokus på færdigudvikling og markedsføring af Huntexil®, et unikt lægemiddel i fase III til behandling af de motoriske symptomer ved Huntingtons sygdom. NsDiscovery varetager selskabets tidlige forskning, udlicensering af produktkandidater, der ikke er målrettet specialistindikationer, og selskabets partnerskaber. Selskabet har strategiske forsknings- og udviklingsalliancer med Janssen og Lilly samt en licensaftale med Abbott