Halvårsrapport 2011


Halvårsrapporten i overskrifter

  • Bestyrelsen i SPARBANK A/S har i dag behandlet og godkendt halvårsrapporten for 1. halvår 2011, der viser et underskud før skat på 81,9 mio. kr. Basisindtjeningen før nedskrivninger udvikler sig som forventet, men bankens samlede resultat er påvirket af enkeltstående nedskrivninger og negative kursreguleringer.
     
  • SPARBANK har foretaget nedskrivninger på udlån på 114,1 mio. kr. I beløbet indgår en tabt retssag i Vestre Landsret - Roskilde Bank sagen – med 41,3 mio. kr. samt en nedskrivning på et enkelt engagement på 29,0 mio. kr. I 1. halvår 2010 udgjorde nedskrivninger på udlån 210,4 mio. kr.
     
  • SPARBANK har en stærk solvens på 16,0 %, en overskudslikviditet på 2,2 mia. kr., og banken ligger komfortabelt indenfor grænserne i Finanstilsynets tilsynsdiamant.
     
  • For SPARBANK er det centralt at tilpasse organisationen og dermed omkostningerne til det aktuelle aktivitetsniveau i samfundet. Banken kan konstatere, at en forventet vækst i forretningsomfanget er udeblevet. Derfor har banken besluttet at reducere lønomkostningerne med ca. 10 %, ved at nedlægge ca. 35 stillinger, heraf en del ved naturlig afgang. Den årlige besparelse udgør ca. 20 mio. kr.
     

         SPARBANK A/S
         
         
         Karl Tholstrup
         Adm. direktør
         
         T9616 1616


Attachments